Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving – verslaafd aan alcohol

Een alcoholverslaving is in Nederland geen zeldzaamheid. Naar schatting zijn er enkele honderdduizenden Nederlanders alcoholverslaafd. Preciezere cijfers zijn er niet omdat overmatig drinken pas als de drinker of diens ervaring dat zo ervaart. Mocht u echter inzien dat uw een verslaving aan alcohol heeft, dan kunnen wij u helpen. Er zijn u immers al velen voorgegaan die de grip op hun leven weer hebben teruggevonden. In onze afkickklinieken in Portugal bieden wij namelijk effectieve verslavingsbehandelingen. Bent u er klaar voor om u hulp te accepteren om van uw verslaving af te komen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Risico’s van een alcoholverslaving

Alcoholgebruik gaat gepaard met vele risico’s en kan desastreuze gevolgen hebben voor uw leven en het leven van uw naasten. Afgezien van de financiële en sociaalmaatschappelijke problemen die een verslaving aan drank kan veroorzaken neemt u serieuze gezondheidsrisico’s. Hoe langer, vaker en meer u drinkt, hoe groter de schade is die u aan uw lichaam en geest kunt aanrichten. Zo loopt u bijvoorbeeld het risico op:

  • Darmschade
  • Hart- en vaatziekten.
  • Hersenenschade
  • Leverschade
  • Maagschade
  • Verhoogde kans op kanker

Hier kunt er meer over lezen: risico’s alcoholverslaving.

Afkicken van alcohol

Wilt u afkicken van alcohol? Dan doet u er goed om deskundige hulp te accepteren van een specialist op het gebied van verslavingszorg. In onze fraaie klinieken in Portugal biedt 180 Graden verslavingsbehandelingen op maat in een geborgen sfeer. Onze prachtig gesitueerde klinieken zijn comfortabel ingericht zodat u zich volledig op uw behandeling kunt richten. Op discrete wijze kunt u werken aan uw herstel terwijl u de aandacht krijgt die u nodig heeft van onze professionals en ervaringsdeskundigen. Uw behandeling wordt overigens behoudens uw eigen risico en vervoerskosten volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Alcoholverslaving bij kwetsbare doelgroepen

De effecten van alcohol beïnvloeden ieder persoon op een unieke manier. Sommige doelgroepen zijn over het algemeen genomen echter extra kwetsbaar: mensen met een psychische aandoeningen, zwangere vrouwen en ouderen. Daarom bieden wij voor deze groepen bij 180 Graden gespecialiseerde behandelingen in onze klinieken in Portugal. Op deze manier kunnen wij ze immers zo goed mogelijk bijstaan bij het afkicken van hun verslaving aan alcohol.

Alcoholverslaving in combinatie met een psychische stoornis (dubbele diagnose)

Is er bij u naast uw verslaving aan alcohol een psychische aandoening vastgesteld? Dan is er sprake van een zogenaamde dubbel diagnose. Met deze diagnose kunt u bij ons met een gerust hart terecht. Bij ons wordt u zowel voor uw verslaving als uw psychische stoornis behandeld. Ons deskundige team van behandelaars is immers gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met een dubbel diagnose.

Lees meer over alcoholverslaving en psychische aandoening.

Alcoholverslaving bij zwangere vrouwen

Het is zeer af te raden om alcohol te gebruiken tijdens de zwangerschap. Alcohol kan namelijk zeer schadelijk en zelfs levensgevaarlijk zijn voor uw ongeboren kindje. Daarom doet u er daarom als zwangere vrouw met een verslaving aan alcohol goed aan om verslavingshulp te accepteren.

Lees meer over  alcoholverslaving en zwangerschap.

Alcoholverslaving bij ouderen (50+’ers)

Steeds meer ouderen hebben een verslaving aan alcohol. Het aantal alcoholverslaafden groeit immers gestaag in de leeftijdsgroep van 50+’ers. De gevolgen van hiervan worden soms onderschat. Maar niet door ons: wij hebben immers speciale groepen voor mensen van vijftigplussers in onze klinieken in Portugal.

Lees meer over alcoholverslaving en ouderen.

Alcoholverslaving in combinatie met een andere middelenverslaving

Een verslaving aan alcohol gaat regelmatig samen met een verslaving aan een ander middel. Zo zijn mensen vaak verslaafd aan zowel alcohol als cannabis, cocaïne (eventueel in combinatie met GHB) en/of medicijnen.

Alcoholverslaving en cannabisverslaving

Zowel alcohol als cannabis kunnen een verdovend effect hebben. Veel mensen combineren beide middelen tijdens het uitgaan. Wat echter op het eerste oog onschuldig kan lijken, kan recreatief gebruik ongemerkt omslaan in een verslaving.

Lees meer over alcoholverslaving en cannabisverslaving

Alcoholverslaving en cocaïneverslaving

De combinatie van alcohol en cocaïne wordt met name in het uitgaanscircuit veel gebruikt. Daar wordt soms ook nog GHB aan toegevoegd. Dit kan een uiterst gevaarlijke combinatie zijn die vernietigende gevolgen kan hebben voor uw lichaam.

Lees meer over alcoholverslaving en cocaïneverslaving

Alcoholverslaving en medicijnverslaving

De combinatie van een verslaving aan alcohol en medicijnverslaving kan een ernstige, zelfs fatale gevolgen hebben. De effecten van beide op elkaar is verschillend per medicijn. Bepaalde medicijnen het verdovende effect van alcohol versterken of juist afzwakken, met alle risico’s van dien. Alcohol kan daarnaast de werking van medicijnen doen afnemen, versterken of ervoor zorgen dat het helemaal niet meer werkt.

Lees meer over alcoholverslaving en medicijnverslaving.

Alcoholverslaving in combinatie met gedragsverslaving

Een verslaving aan alcohol gaat vaak gepaard met een gedragsverslaving als seksverslaving of gokverslaving. Het beloningssysteem van uw hersenen wordt bij een gedragsverslaving direct gestimuleerd door de aanmaak van dopamine bij een bepaalde gedraging. Het gevoel dat dit opwekt, is vergelijkbaar met het gevoel dat een alcoholverslaafde krijgt bij het nuttigen van alcohol. Daarom komen met name de volgende combinaties geregeld voor:

Alcoholverslaving en seksverslaving

De effecten van alcohol zorgen ervoor dat seksuele grenzen kunnen vervagen. De combinatie van alcohol en seks komt hierdoor vaak voor, wat zeer onverantwoord gedrag kan veroorzaken. Dat soort gedrag gaat echter gepaard met veel risico’s.

Lees meer over alcoholverslaving en seksverslaving

Alcoholverslaving en gokverslaving

De verdovende en bewustzijnsverlagende effecten van alcohol kunnen risicovol en onverantwoord gedrag vertonen. Ook de reactiesnelheid vertraagt en het waarnemingsvermogen vermindert. Dit kan in combinatie met een gokverslaving desastreuze gevolgen hebben.

Lees meer over alcoholverslaving en gokverslaving

Zoek deskundige hulp

Bent u verslaafd en bent u klaar om professionele hulp te accepteren? Uw verslaving heeft immers mogelijk al voor genoeg ellende gezorgd. Onze professionele medewerkers therapeuten en ervaringsdeskundigen kunnen u echter helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Zelf stoppen met alcohol blijkt in de praktijk vrijwel een onmogelijke opgave. Zit u met vragen? Mogelijk vindt u uw antwoord tussen de veelgestelde vragen alcoholverslaving. Daarnaast kunt u met al uw vragen terecht bij ons deskundige team dat voor u klaarstaat. Zij zijn bereikbaar via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl

Verslavingsbehandelingen die wij aanbieden: