Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Afkicken van alcohol

Naar schatting zijn enkele honderdduizenden Nederlanders verslaafd aan alcohol. Het is hiermee niet alleen een van de meest voorkomende verslavingen, maar ook een van de meest schadelijke. Het is bovendien vrijwel onmogelijk om zonder hulp van alcohol af te kicken. Maar gelukkig bestaat er de mogelijkheid om een effectieve behandeling te krijgen in een van onze klinieken in Portugal. Als u er klaar voor bent om professionele hulp te krijgen, staan wij klaar om u die te bieden. Bent u verslaafd aan alcohol en wilt u daar wat aan doen? Bel direct naar 085 – 273 75 90 of mail naar info@180gr.nl om u aan te melden of voor meer informatie.

Afkickkliniek Portugal – The Pine Tree House

Onze kliniek The Pine Tree House ligt dichtbij zee in het pittoreske plaatje Marinha Grnade in het district. In deze internationale privé-kliniek bieden we op kleine schaal verslavingsbehandelingen aan die gepaard gaan met veel persoonlijke aandacht. De intensieve behandelingen zijn daarom van hoge kwaliteit en vinden plaats in een comfortabele woonomgeving met een geborgen sfeer.

Afkickkliniek Portugal – School House

In een bosrijk gebied in Leiria is onze andere kliniek School House gelegen. Het fraaie gebouw biedt een luxe omgeving te midden van ongerepte natuur met prachtige flora en fauna. Patiënten kunnen hier met psychische stoornissen, dubbele diagnoses en voor verslavingsbehandelingen terecht. Het is daarnaast een ideale locatie om bij te komen van de hectische tijd die voorafging aan de behandeling.

Wat kunt u van een klinische behandeling in Portugal verwachten?

Als u in Portugal besluit te gaan stoppen met alcohol, kunt u rekenen op:

 • Intensieve en effectieve behandeling in een veilige omgeving
 • Discretie en een geborgen sfeer
 • Gezonde, afwisselende maaltijden geprepareerd door privé-koks
 • Gelegen in een natuurrijke omgeving
 • Comfortabele kamers in een luxe privé-kliniek
 • Een vitaliteitsprogramma en fitnesscentrum om gezonder te leren leven
 • Persoonlijke begeleider om extra steun te bieden tijdens de behandeling
 • Evidence-based (Engelstalige) behandelingen

Intakegesprek – afkicken van alcohol

Naast een klinische opname in Portugal zijn er nog tal van behandelingen om voor uw alcoholverslaving behandeld te worden. The Pine Tree House en School House zijn slechts twee van vijf klinieken van Vincere, de overkoepelende organisatie van 180Graden. Daarnaast biedt deze specialist in verslavingszorg ook poliklinische behandelingen, avond- en dagbehandelingen. In onze ogen is geen mens hetzelfde. Daarom kijken we aan de hand van een intakegesprek welke behandeling het best aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden. Een psycholoog krijgt meer inzicht in uw situatie in het één uur durende gesprek. Vervolgens ontwikkelt de psycholoog van dienst samen met een psychiater een behandelplan dat u ter oren komt tijdens een adviesgesprek.

Behandelplan – afkicken van alcohol

Het behandelplan volgt op de diagnose die de psycholoog en psychiater van dienst samen stellen. Dit plan wordt vervolgens met u gedeeld tijdens een adviesgesprek. Hier hoort u bij welke behandeling u meest gebaat bent. Dat kan een poliklinische behandeling zijn, maar ook een dag- of een avondbehandeling. Daarnaast is het mogelijk dat u het advies krijgt voor een klinische opname. Het is mogelijk dat er een detox voorafgaat aan de behandeling. Bij een klinische opname is dat een vereiste om de behandeling van start te laten gaan.

Klinische behandeling alcohol

Indien u een klinische behandeling zal ondergaan, kunt u terecht in een van onze klinieken in Portugal. Een verblijf in een van de Vincere-klinieken in Cadier en Keer (bij Maastricht) of Zuid-Afrika behoort ook tot de mogelijkheden. In Zuid-Afrika heeft Vincere net als in Portugal twee klinieken: Bekaruu en Huguenot. Een klinische behandeling in Nederland duurt ongeveer 64 dagen en in het buitenland zo’n 90 dagen, exclusief een eventuele detoxperiode. In onze klinieken vindt u het juiste adres om af te kicken van uw alcoholverslaving. U kunt zich aanmelden voor een behandeling via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Terugvalpreventie na het afkicken van alcohol

Een van de belangrijkste onderdelen van de behandeling vindt plaats na afloop van de behandeling. Dit nazorgtraject moet ervoor zorgen dat een terugval wordt voorkomen. Als u immers weer in uw eigen omgeving terugkeert, krijgt u weer te maken met verleidingen. Daarom brengen we tijdens de behandeling uw valkuilen in kaart zodat u richtlijnen meeneemt die u echt houvast bieden. Daarbij spelen de volgende elementen een rol:

 • Omgaan met emoties en de drang naar alcohol.
 • Het invullen van vrije tijd.
 • Motivatie en beweegredenen om te herstellen.
 • Herkennen valkuilen en situaties waarin een terugval lonkt.
 • Accepteren dat alcoholverslaving bij u hoort.

Afkicken van alcohol – wat zijn de kosten?

De klinische behandelingen van 180 Graden worden over het algemeen volledig vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars. Alleen de kosten van het eigen risico zijn voor uw rekening. Indien uw verslavingsbehandeling slechts deels vergoed wordt, neemt 180 Graden het resterende deel voor zijn rekening. U dient wel uw eigen vervoerskosten te betalen. Wilt u meer informatie over de kosten en vergoedingen van ons behandelaanbod? U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of een e-mail sturen naar info@180gr.nl. U kunt zich zo ook aanmelden voor een behandeling. Er staat immers een deskundig team voor u klaar om u bij te staan.