Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving en cannabisverslaving

Het combineren van alcohol en cannabis kan gepaard gaan met onder meer misselijkheid, paniekaanvallen en paranoïde gevoelens. Toch komt een verslaving aan zowel alcohol als wiet regelmatig voor. Een alcoholverslaving kan op zich al verwoestende gevolgen hebben en kan zelfs fataal aflopen. Die risico’s nemen echter alleen nog maar toe als een alcoholverslaving wordt gecombineerd met een cannabisverslaving. Zeker op de lange termijn kan een verslaving aan beide middelen immers desastreuze gevolgen hebben. Het is echter nooit te laat om het roer om te gooien en hulp te accepteren. Bel ons daarom op 085 – 273 75 90 of stuur een e-mail naar info@180gr.nl. Onze klinieken in Portugal bieden de ideale omstandigheden om van uw verslavingen af te kicken.

De talrijke risico’s van alcohol en cannabis

Zowel de risico’s van alcoholverslaving als de risico’s van cannabisverslaving zijn op zich al niet te onderschatten. Het combineren van alcohol en wiet kan op korte termijn onder andere angst- en paniekaanvallen, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Die misselijkheid kan bovendien gepaard gaan met braken en u kunt daarnaast uw bewustzijn verliezen, met alle risico’s van dien. Onder invloed van alcohol en/of wiet aan het verkeer deelnemen vergroot tevens de kans op ongelukken. Het is daarnaast niet raadzaam om alcohol en wiet te gebruiken voor, tijdens en na de zwangerschap. Maar ook op lange termijn kan het tegelijkertijd gebruiken van alcohol en cannabis zeer schadelijke gevolgen hebben. Hoe langer en hoe vaker u beide middelen gebruikt, hoe groter de risico’s. Wat als een onschuldig ogend experiment begint, kan zich ongemerkt ontwikkelen tot een zeer schadelijke gewoonte.

De vicieuze cirkel van een alcoholverslaving en cannabisverslaving

Als u een alcoholverslaving en cannabisverslaving combineert, kunt u in een zeer negatieve vicieuze cirkel terechtkomen. U kunt beide middelen immers gebruiken om uw gevoelens te onderdrukken. Onder invloed van drank en wiet kunt u uw problemen daarom even vergeten. De effecten kunnen u bovendien tijdelijk een goed gevoel geven. Uw problemen verdwijnen zo echter niet en worden misschien alleen nog maar erger. Na verloop van tijd heeft u wellicht nog nauwelijks energie om iets te gaan doen. Mogelijk gaan uw werk- of schoolprestaties hierdoor achteruit of stoot u met uw levensstijl uw naasten tegen de borst. Toch blijft u grijpen naar alcohol en cannabis om u maar weer even een goed en zorgeloos gevoel te geven. Zelf losbreken van uw verslaving is vaak een brug te ver. Zonder professionele begeleiding kunt u immers bijna onmogelijk de verleiding weerstaan om uw gevoelens te onderdrukken met alcohol en cannabis.

Afkicken alcoholverslaving en cannabisverslaving

Gelukkig kunnen wij u professionele ondersteuning bieden bij uw herstelproces in onze fraai gesitueerde klinieken in Portugal. Onze evidence-based behandelingen worden op maat aangeboden omdat in onze ogen geen mens hetzelfde is. Daarom stemmen wij het behandeltraject af op uw unieke situatie. In een geborgen omgeving creëren wij de ideale omstandigheden die nodig zijn om definitief te breken met uw verslavingen. Het ontwikkelen van een gezonde en duurzame levensstijl staat centraal bij onze multidisciplinaire behandelmethoden. Terugvalpreventie is immers een van de belangrijkste onderdelen van onze behandeltrajecten. Wilt u meer informatie over onze behandelingen of onze klinieken in Portugal? U kunt met al uw vragen terecht bij ons team van deskundigen dat voor u klaarstaat. Bel om hen te bereiken naar 085 – 273 75 90 of stuur een e-mail naar info@180gr.nl.