Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving en gokverslaving – Afkicken in Portugal

Een alcoholverslaving en gokverslaving gaan vaak samen. Het verdovende effect van alcohol kan er immers voor zorgen dat u risicovol gedrag gaat vertonen. Dit maakt de combinatie van drank en gokken een zeer riskante. Zelf stoppen met uw verslaving aan alcohol en gokken is daarbij echter nagenoeg onmogelijk. Zonder professionele begeleiding is de kans er groot dat u terugvalt in uw oude gewoonten. Een effectieve behandeling in een van onze klinieken in Portugal kan echter een oplossing voor u bieden. 180 Graden biedt deskundige hulp en is gespecialiseerd in de behandeling van verslaving. Bent u verslaafd aan alcohol en gokken en wilt u uw leven weer op de rit krijgen? Bel ons dan op 085 – 273 75 90 of stuur een e-mail naar info@180gr.nl 

Waarom drinken en gokken zo verslavend is

Zowel drinken en gokken beginnen als een ogenschijnlijk onschuldige nieuwe ervaring – een experiment. Beide bezigheden gaan gepaard met een kort moment van genot of spanning. Het risico is dat mensen dat korte moment keer op keer blijven najagen. Zo krijgen sommige mensen een enorme kick die bij gokken komt kijken. Zelfs alleen al de – vaak obsessieve en dwangmatige – gedachten aan gokken beheerst hun leven. Deze kick wordt veroorzaakt door vrijkomende dopamine en endorfine in de hersenen en kan enorm verslavend werken. Dezelfde stoffen komen vrij wanneer iemand alcohol drinkt en spelen een rol in het verslavende karakter van dit middel. Hoe meer zware drinkers drinker, hoe prettiger ze het gaan vinden. Daar komt bij dat steeds meer alcohol nodig is om hetzelfde effect te bereiken.

 Vicieuze cirkel alcoholverslaving en gokverslaving

Alcohol veroorzaakt een roes en zorgt er binnen enkele minuten voor dat u zich losser en meer ontspannen voelt. Naarmate u meer drinkt zal u reactiesnelheid echter trager worden en uw waarnemingsvermogen verminderen. Dit kan ervoor zorgen dat u onverantwoorde risico’s gaat nemen. Het behoeft geen betoog dat de combinatie van alcoholverslaving en gokverslaving zeer risicovol is. De spanning van het gokken kan er mogelijk voor zorgen dat u tijdens het gokken ongemerkt meer drinkt dan anders. Daarnaast kan u meer alcohol gaan drinken om de door het gokken en drinken veroorzaakte problemen te vergeten. Vervolgens kan de alcoholroes voor overschatting zorgen en weer leiden tot onverantwoord gokgedrag. Dit kan enorme problemen opleveren voor de verslaafde en zijn of haar directe omgeving. Deskundige begeleiding kan u echter helpen deze vicieuze cirkel te doorbreken.

Afkicken van een alcoholverslaving en gokverslaving in Portugal

Zelf afkicken van uw alcoholverslaving en gokverslaving is een nagenoeg onmogelijke opgave. 180 Graden heeft echter twee klinieken in Portugal waar u terechtkunt voor een effectieve verslavingsbehandeling. Hier krijgt u in een rustige omgeving en geborgen sfeer de deskundige begeleiding die u nodig heeft. Onze multi-disciplinaire behandelingen zijn evidence-based en worden op maat aangeboden. In onze ogen is ieder mens immers uniek. Bij ons staat uw zorgvraag daarom altijd centraal. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u ons bereiken via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.