Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving en medicijnverslaving

De combinatie van een alcoholverslaving en medicijnverslaving kan veel problemen veroorzaken en zelfs fataal aflopen. Medicatie gaat namelijk om verschillende redenen erg slecht samen met alcohol. Zo kan de combinatie duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, bewustzijnsverlies, bloeddrukproblemen, verminderde coördinatie en abnormaal gedrag veroorzaken. Daarnaast kunnen er op de lange termijn depressies, hartproblemen, interne bloedingen en leverschade ontstaan. De combinatie van alcohol en medicijnen is daarom zeer risicovol. Toch komt het veel voor mensen dat mensen tegelijkertijd alcohol en medicatie gebruiken en daar zelfs verslaafd aan raken. Bent u verslaafd aan alcohol en medicijnen en wilt u daar vanaf? Neem dan contact direct contact met ons 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Onze behandelingen in onze afkickklinieken in Portugal kunnen de ideale oplossing bieden voor uw verslavingsproblematiek.

Risico’s alcoholverslaving en medicijnverslaving

Afgezien van de aanzienlijke risico’s die alcohol en medicijnen los van elkaar met zich meebrengen, kan de combinatie van beide middelen funest zijn. Het effect dat medicijnen en alcohol op elkaar hebben verschilt per medicijn. Zo kunnen bepaalde medicijnen het verdovende effect van alcohol versterken of juist afzwakken, met alle risico’s van dien. Andersom kan alcohol ervoor zorgen dat de werking van het medicijn versterkt wordt of afneemt, of dat het helemaal niet meer werkt. Ook uw lever heeft het zwaar te verduren door uw alcoholgebruik, waardoor het de medicijnen minder goed kan verwerken. Dit kan schade veroorzaken of de werking van de medicijnen veranderen. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen een slaperig of duizelig gevoel veroorzaken. Daarnaast kan het een negatief effect uitoefenen op uw concentratievermogen en lichaamscoördinatie. Daardoor loopt u een verhoogd risico te vallen of een ongeval te veroorzaken als u aan het verkeer deelneemt.

Alcoholverslaving en medicijnverslaving – soorten medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen waar mensen verslaafd aan kunnen raken. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen pijnstillers en slaap- en kalmeringsmiddelen. De combinaties van alcohol en medicijnen die kunnen voorkomen zijn:

  • Morfine en alcohol
  • Diazepam en alcohol
  • Lorazepam en alcohol
  • Oxazepam en alcohol

De verschillende pijnstillers slaap- en kalmeringsmiddelen verschillen van elkaar qua dosis in hoe snel en hoe lang de effecten merkbaar zijn.

Deskundige hulp bij een alcoholverslaving en medicijnverslaving

Vereist uw gezondheid dat u medicatie neemt, maar kunt u niet stoppen met het drinken van alcohol? Dan neemt u onnodige risico’s en dat ziet u zelf mogelijk ook wel in. Zelf stoppen met uw verslavingen kan echter een enorme opgave zijn. Onze multidisciplinaire behandelingen in onze afkickklinieken in Portugal kunnen u gelukkig helpen van uw alcoholverslaving en medicijnverslaving af te komen. Bent u verslaafd aan alcohol en medicijnen en heeft u daar genoeg van? Neem dan contact met ons via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Er staat een deskundig team voor u klaar om u verder te helpen.