Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving en ouderen – problemen en oplossing

Enkele honderdduizenden Nederlanders zijn verslaafd aan alcohol, en dat zijn niet alleen jonge mensen. Alcoholverslaving en ouderen is een combinatie die steeds vaker voorkomt. Het aantal alcoholverslaafden in de leeftijdsgroep van 50+’ers groeit immers gestaag. Maar het is nooit te laat om een nieuw leven – zonder alcohol – te beginnen. Om de eerste stap naar een alcoholvrij bestaan te zetten, kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Onze klinieken in Portugal bieden de ideale omgeving om in een geborgen sfeer en op discrete wijze af te kicken. Wij bieden speciale behandelprogramma’s voor ouderen met een alcoholverslaving.

Alcoholverslaving en ouderen – redenen alcoholmisbruik

In het leven van veel ouderen gaat alcohol na verloop van tijd een steeds grotere rol spelen. Overmatig drinken op hogere leeftijd kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk bent u meer en regelmatiger gaan drinken in een stressvolle periode of omdat uw gezondheid achteruit ging. Of wellicht is het als een onschuldige gewoonte begonnen die in de loop van de tijd uit de hand is gelopen. Daarnaast drinken sommige ouderen als troost voor nare gebeurtenissen, voor de gezelligheid, als ‘slaapmuts’ of als tijdverdrijf of hobby. Wat er ook aan uw alcoholverslaving ten grondslag heeft gelegen, er is een kans om er vanaf te komen. Wij hebben effectieve behandelingen om u daarbij te helpen. Deskundige hulp is zeer raadzaam, aangezien zelf stoppen – zonder professionele begeleiding – namelijk erg lastig kan zijn.

Risico’s van alcoholverslaving en ouderen

Vaak wordt er onderschat hoe ingrijpend de gevolgen van de combinatie van alcoholverslaving en ouderen kunnen zijn. Als u tot op hogere leeftijd blijft drinken gaat uw lichaam echter steeds meer gebukt onder de gevolgen van alcohol. Niet alleen vermindert de vochtbalans in uw lichaam, ook uw nieren en lever gaan steeds minder presteren. Hierdoor duurt het langer voordat de alcohol wordt afgebroken. Hierdoor is het alcoholpercentage in hoger dan u lief. Zo kan dezelfde hoeveelheid alcohol sneller leiden tot orgaanschade en dronkenschap en de overmoed die daar vaak bij komt kijken. Hierdoor loopt u een verhoogd risico valpartij en ongelukken, al dan niet in het verkeer. Dit kan zeer riskant zijn vanwege de verhoogde kans op botbreuken en andere blessures als 50+’er.

Medicijnen bij ouderen en alcohol

Hoe ouder mensen worden, hoe meer medicijnen ze doorgaans gaan gebruiken. De combinatie van een alcoholverslaving en medicijnverslaving is echter een zware belasting voor uw lichaam. Daarnaast kunnen bepaalde medicijnen het verdovende effect van alcohol versterken of juist afzwakken. Het behoeft geen betoog dat dit gepaard gaat met de nodige risico’s. Andersom kan alcohol er bovendien voor zorgen dat de werking van het medicijn wordt versterkt of afneemt, of dat het medicijn zelfs helemaal niet meer werkt.

Behandeling alcoholverslaving bij ouderen

In de klinieken van 180 Graden in Portugal kunt u op discrete wijze voor uw alcoholverslaving behandeld worden. Onze evidence-based behandelingen worden in een geborgen sfeer aangeboden. Bij ons staat discretie en de zorgvraag van u immers altijd centraal. In onze ogen is geen mens immers hetzelfde. Daarom bieden wij onze behandeltrajecten op maat aan en hebben wij speciale groepen voor ouderen (50+’ers). Voor meer informatie over onze behandelingen en onze klinieken in Portugal kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Er staat een deskundig team voor u klaar om u verder te helpen.