Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving en seksverslaving

Alcoholverslaving en seksverslaving gaan vaak hand in hand. Door de effecten van alcohol voelt u zich immers niet alleen losser en meer ontspannen, ook uw (seksuele) grenzen vervagen. Verstoren uw verslaving aan drank en obsessieve behoefte aan seks uw balans en dagelijks leven? Dan is het raadzaam om deskundige hulp te accepteren. Uit uzelf stoppen kan immers een onmogelijke opgave blijken. Gelukkig kunt u terecht bij een van onze klinieken Portugal waar u discreet aan uw herstel kunt werken. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 085 – 273 75 90 of mailen naar info@180gr.nl.

Effecten van alcohol op seks – alcoholverslaving en seksverslaving

De effecten van alcohol kunnen aanvankelijk remmingen wegnemen en zorgen voor ontspanning en vrolijkheid. De verdovende en bewustzijnsverlagende werking kunnen echter ook leiden tot onverantwoord gedrag. De scheidslijn hiertussen is flinterdun en kan ongemerkt gepasseerd worden. Als gevolg van teveel alcohol kunt u in situaties belanden en (seksuele) ervaringen hebben waar u later spijt van krijgt. Uw obsessie voor seks en afhankelijkheid van alcohol kunnen er echter voor zorgen dat dit toch steeds weer gebeurt. Zo kunt u in een vicieuze cirkel van dronkenschap en – op lange termijn onbevredigende – seksuele activiteiten belanden.

Risico’s alcoholverslaving en seksverslaving

Alcohol gaat gepaard met enorme risico’s op het gebied van onder meer uw gezondheid. Hoe meer en hoe vaker u drinkt, hoe groter de schade is die u aanricht aan uzelf en uw omgeving. Als daar een seksverslaving bij komt, is de kans groot dat u in toenemende mate onverantwoorde risico’s gaat nemen. Door de alcohol zult u in momenten onder invloed mogelijk niet meer zo belang hechten aan voorbehoedsmiddelen. Als u onveilige seks heeft, kunt u besmet raken met een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Ook een ongepland zwangerschap behoort tot de risico’s. Afgezien daarvan zult u mogelijk steeds extremere vormen van seks najagen. De tijdelijke kick die u daarvan krijgt zal echter nooit opwegen tegen de problemen die het veroorzaakt. Alcoholverslaving en seksverslaving kan met name gecombineerd zwaar ten koste gaan van uw sociale omgeving en werk- of schoolprestaties. Daarnaast kan het ook enorme financiële problemen veroorzaken.

Afkicken van uw alcoholverslaving en seksverslaving in Portugal

Mogelijk heeft u al een of meerdere pogingen ondernomen om zelf te stoppen of minderen met u alcoholverslaving en seksverslaving. Dit is echter een nagenoeg onmogelijke opgave, dus het is geen wonder als dat u niet alleen is gelukt. Het is dan ook raadzaam om professionele hulp te accepteren. In onze klinieken in Portugal krijgt u de hulp die nodig is om van uw verslavingen af te komen. Hier kunt u in een geborgen sfeer op discrete wijze aan uw herstel werken. Wanneer u terugkomt in Nederland bieden wij met een nazorgtraject dat de kans op terugval minimaliseert. Wilt u meer informatie over onze behandelingen of klinieken in Portugal? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.