Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving en zwangerschap

Een alcoholverslaving en zwangerschap is een rampzalige combinatie. Alcohol is immers enorm schadelijk voor uw ongeboren baby. Het is daarom zaak om onmiddellijk te stoppen met alcohol wanneer u zwanger geraakt. Bent u in verwachting van een kind maar lukt het u niet om te stoppen met drinken? Dan is het raadzaam om ogenblikkelijk deskundige hulp te accepteren. U kunt terecht in een van onze klinieken in Portugal om te breken met uw alcoholverslaving. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 085 – 273 75 90 of mailen naar info@180gr.nl.

Waarom u geen alcohol moet drinken als u zwanger bent

Het is van groot belang dat u geen schadelijke stoffen in te nemen tijdens de zwangerschap. U wilt immers niet dat deze schadelijke stoffen uw kind bereiken en diens ontwikkeling beïnvloeden. Zo neemt als u alcohol drinkt wanneer u zwanger bent namelijk enorme risico’s. De alcohol die in uw bloedbaan terechtkomt, bereikt zo immers ook uw ongeboren baby. Dit kan enorm schadelijk zijn. Om dezelfde reden wordt het zwangere vrouwen bijvoorbeeld afgeraden om rauw vlees te eten of drugs te gebruiken.

Gevolgen van alcoholverslaving en zwangerschap

Alcoholgebruik tijdens uw zwangerschap leidt tot een verhoogde kans op een sterfte, vroeggeboorte of miskraam. Daarnaast kan zelfs een kleine hoeveelheid alcohol gevolgen hebben voor de motoriek van uw kind. Tevens kan het drinken van alcohol de voedseltoevoer naar uw baby tijdelijk verhinderen. Als u gedurende lange tijd veel alcohol drinkt, loopt uw ongeboren kind risico een hersenbeschadiging op te lopen. Ook kan uw kind een Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) ontwikkelen. Dit kan ertoe leiden dat hij of zij ernstig gehandicapt geboren wordt.

Hulp bij het stoppen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap

Als u zwanger bent en niet kunt stoppen met drinken hoeft u niet te wanhopen. U kunt immers in een van onze klinieken in Portugal terecht waar de best mogelijke behandelingen op maat worden aangeboden. Zo kunt u op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. Wij hebben ruime ervaring in de verslavingszorg en hebben al veel mensen van hun (alcohol)verslaving afgeholpen. Met ons nazorgtraject minimaliseren we bovendien de kans op terugval wanneer u bent teruggekeerd naar Nederland. Het is aan u om er alles aan te doen om uw baby zo gezond mogelijk ter wereld te brengen. Wilt u meer weten over onze behandelingen of klinieken in Portugal? Of wilt u zich direct aanmelden voor intakegesprek of kennismakingsgesprek? Bel dan naar 085 – 273 75 90 of stuur een e-mail naar info@180gr.nl.