Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Stoppen met alcohol – afkicken van alcohol in Portugal

Heeft u een alcoholprobleem en wilt u stoppen met het drinken van alcohol? Als u klaar bent om de stap te zetten naar een alcoholvrij leven, staan wij klaar om u te helpen. Mogelijk heeft uw alcoholgebruik al voor veel ellende gezorgd in uw leven en dat van uw naasten. Zij zouden ongetwijfeld graag zien dat u besluit om uw gebruik stop te zetten. Zelf stoppen kan echter zeer lastig zijn. Daarom kan een verblijf in een van onze klinieken in Portugal een uitkomst bieden. In een discrete omgeving kunt met professionele begeleiding afkicken van alcohol. Neem voor meer informatie of om u aan te melden contact op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Zelf stoppen met alcohol

Veel mensen ondernemen pogingen om zelf te stoppen met het drinken van alcohol. Want zij zijn zich ongetwijfeld gaan realiseren dat hun alcoholgebruik hun leven nadelig beïnvloedt. De risico’s van alcoholverslaving voor onder meer uw gezondheid zijn immers niet te onderschatten. Maar zelfs gematigde drinkers ervaren het als een uitdaging om een periode niet te drinken. De situaties waarin de verleiding op de loer ligt, zijn talrijk: terrasjes, cafés en feestjes, etc. U kunt zo eenvoudig weer een glas alcohol nemen en in uw oude gedrag vervallen. Zelf stoppen met alcohol kan dus echt een hele zware opgave zijn.

Tips voor zelf stoppen met alcohol

Wilt u het toch (weer) zelf proberen? U kunt dan de volgende zaken in acht nemen:

  • Maak voor uzelf helder waarom u wilt stoppen en wat uw doelen zijn.
  • Deel uw intentie om te stoppen met uw omgeving om de steun te ontvangen die u nodig heeft.
  • Houd op een kalender bij hoe lang u al geen alcohol heeft gedronken.
  • Vermijd plekken waar gedronken wordt om verleidingen te voorkomen.
  • Beloon uzelf op een gezonde manier.
  • Geniet van de voordelen van een alcoholvrij bestaan: u houdt geld over, bent gezonder, etc.

Hulp bij stoppen met alcohol

Bovenstaande tips bieden voor veel mensen echter geen oplossing meer. Mogelijk heeft in het verleden ook een of meerdere pogingen gewaagd om te stoppen met alcohol. U bent niet de enige: in Nederland hebben honderdduizenden mensen een alcoholverslaving. Ziet u in dat u hulp nodig heeft om uw alcoholprobleem op te lossen? Wij bieden professionele, evidence- based behandelingen aan die erop gericht zijn om u zo goed mogelijk te helpen. Naast onze klinieken in Portugal, biedt de overkoepelende organisatie Vincere verschillende behandeltrajecten aan.

Neem contact met ons op

Heeft alcohol meer dan genoeg schade aangericht in uw leven? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl om de intakeprocedure te starten. Ook kunt u bij ons terecht met al uw vragen over onze behandelingen en klinieken. Er staat een deskundig team voor u klaar.