Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cannabisverslaving – verslaafd aan cannabis

Een verslaving aan wiet of hasj kan zowel uw lichamelijke en geestelijke gezondheid ernstig beschadigen. Maar ook de andere aspecten van uw leven kunnen er zwaar onder te lijden hebben. Zowel op korte als lange termijn kan een cannabisverslaving daarom zeer schadelijke gevolgen hebben voor u en uw naasten. Uw sociale omgeving zal ongetwijfeld graag zien dat u uw leven weer op de rit krijgt. Maar zelf afkicken van cannabis kan een hele lastige opgave zijn. Daarom is het raadzaam om professionele hulp te accepteren. Een effectieve behandeling in een van onze afkickklinieken in Portugal kan de oplossing voor u zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze deskundige medewerkers via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Risico’s cannabisverslaving

Veel gebruikers onderschatten de risico’s van cannabis. U loopt echter vooral bij langdurig en frequent gebruik kans om flink in de problemen te komen. In de eerste plaats kan overmatig cannabisgebruik leiden tot ernstige geestelijke en lichamelijke gezondheidsklachten. Naast schade aan uw fysieke conditie kunnen ook uw geheugen, concentratie en coördinatie erop achteruitgaan. Ook wordt het gebruik van cannabis steeds vaker in verband gebracht met het ontstaan en verergeren van psychische klachten. Daarnaast kunt u er ook emotionele en sociale problemen door krijgen. Mogelijk gaat u steeds meer afspraken afzeggen en raakt u steeds meer geïsoleerd. Daarnaast kunnen u school- en werkprestaties onder uw verslaving lijden. U kunt zelfs uw baan kwijtraken of opleiding afbreken, terwijl u hasj of wiet blijft gebruiken. Om uw verslaving te kunnen blijven bekostigen geeft u vervolgens mogelijk meer geld uit dan dat er binnenkomt. Daarom kunnen er ook nog financiële problemen ontstaan.

Behandeling – afkicken cannabisverslaving

Omdat zelfstandig afkicken van cannabis voor velen een onmogelijke opgave blijkt, is het raadzaam om professionele hulp te accepteren. Als specialist in de verslavingszorg kunnen wij u de best mogelijke behandelingen in onze comfortabele afkickklinieken in Portugal. Onze  behandelingen zijn immers op genezing gericht. Dat betekent dat alles in het teken staat van terugvalpreventie. Zo meet u zich tijdens uw verblijf een gezondere levensstijl aan en leert u om te gaan met valkuilen. Daarbij richten we ons niet alleen op uw lichamelijke, maar ook op uw geestelijke en spirituele gesteldheid. Daarnaast kunt u indien dat nodig is na uw thuiskomst in Nederland rekenen op een gedegen nazorgtraject. Zo minimaliseren we de kans op terugval.

Kosten voor behandeling

De kosten voor uw verslavingsbehandeling vallen onder de basisverzekering van de Nederlandse zorgverzekeraar. Buiten uw eigen risico kost de behandeling u dus niets. Als u in aanmerking komt voor een behandeling in Portugal of Zuid-Afrika, betaalt u wel uw eigen vervoerskosten. Op de pagina kosten en vergoeding vindt u hier meer informatie over.

Verslaafd aan cannabis – kwetsbare doelgroepen

Ook bij bepaalde kwetsbare doelgroepen kan een verslaving aan cannabis voorkomen. De problemen en risico’s die met een verslaving gepaard gaan, kunnen hun extra hard raken.

Cannabisverslaving bij ouderen

Verslaving is niet aan leeftijd gebonden en ook ouderen raken steeds vaker verslaafd aan cannabis. Er is daarom geen enkele reden tot schaamte als het op u latere leeftijd overkomt. Een ouder lichaam is over het algemeen echter wel minder goed bestand tegen de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met overmatig cannabisgebruik.

Lees meer over cannabisverslaving en ouderen

Cannabisverslaving en zwangerschap

Zwangere vrouwen vormen een bijzonder kwetsbare doelgroep waar het gaat om cannabisverslaving. Cannabis en zwangerschap is immers een zeer risicovolle combinatie die zeer serieuze gezondheidsproblemen voor moeder en (ongeboren) kind kan veroorzaken.

Lees meer over cannabisverslaving en zwangerschap

Cannabisverslaving in combinatie met andere verslavingen of aandoeningen

Een cannabisverslaving gaat vaak samen met een verslaving aan een of meerdere andere middelen een of meerdere gedragsverslavingen. Daarnaast kan bij iemand met een verslaving aan cannabis (en mogelijk andere middelen) een psychische stoornis zijn vastgesteld.

Cannabisverslaving en psychische stoornis (dubbele diagnose)

Als u een cannabisverslaving heeft en er is een psychische aandoening bij u vastgesteld, spreekt men van een dubbel diagnose. Dat komt vaak voor, want een psychische stoornis maakt u namelijk vatbaarder voor een verslaving. Daarbij wordt wiet vaak gebruikt om de symptomen van de psychische aandoening te bestrijden.

Lees meer over cannabisverslaving en psychische aandoening

Cannabisverslaving en alcoholverslaving

Het komt ook vaak voor dat mensen verslaafd zijn aan zowel cannabis als alcohol. Beide middelen beïnvloeden uw geestelijke en fysieke gesteldheid. De risico’s met deze middelen die gepaard gaan, zijn los van elkaar al niet te onderschatten. Als u drank en wiet overmatig met elkaar combineert, nemen die risico’s echter alleen nog maar toe.

Lees meer: cannabisverslaving en alcoholverslaving

Cannabisverslaving en cocaïneverslaving

Een verslaving aan zowel cannabis als cocaïne gaat gepaard met enorme risico’s. Het combineren van wiet en coke kan immers zeer onvoorspelbare effecten hebben. Omdat de beide middelen elkaars werking namelijk opheffen, is dit een zeer riskante combinatie die fataal kan aflopen.

Lees meer over cannabisverslaving en cocaïneverslaving

Cannabisverslaving en gameverslaving

Het gebeurt vaak dat recreatief cannabisgebruik gecombineerd wordt met gamen. Zowel het middel als het spelen kunnen gebruikt worden om aan de realiteit te ontsnappen en zeer verslavend zijn. Zeker wanneer in combinatie met elkaar kan een onschuldige ogende gewoonte eenvoudig omslaan in een verslaving met mogelijk ernstige gevolgen.

Lees meer over cannabisverslaving en gameverslaving

Neem contact met ons op

Als u genoeg heeft van uw cannabisverslaving kunnen wij u kwalitatief hoogwaardige verslavingszorg bieden. Twijfelt u of zit u nog met vragen? Mogelijk vindt u de antwoorden op uw vragen bij onze veelgestelde vragen cannabisverslaving.

Daarnaast kun u ook al uw vragen stellen aan onze deskundige medewerkers. U kunt ons bereiken via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Behandelingen