Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Afkicken van cannabisverslaving in Portugal

Bent u verslaafd aan cannabis en heeft u daar genoeg van? Als u klaar bent om te stoppen met cannabis doet u er goed aan om professionele hulp te accepteren. Zelf afkicken van cannabis blijkt in de praktijk immers nagenoeg onmogelijk. In onze afkickklinieken in Portugal kunt u echter rekenen op de best mogelijke deskundige ondersteuning die u nodig heeft. Wilt u meer informatie over onze klinieken of behandelingen, of wilt u zich aanmelden voor een behandeling of kennismakingsgesprek? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Over onze klinieken in Portugal

Wij hebben twee klinieken in Portugal waar u terechtkan voor het afkicken van cannabis: The School House en The Pine Tree House. In deze klinieken bent u verzekerd van de best mogelijke behandelingen om u bij te staan bij uw afkickproces. Het team van 180 Graden bestaat immers uit deskundigen die veel ervaring hebben met het behandelen van cannabisverslaafden. Hierdoor weten zij wat u doormaakt. Daarnaast wordt u bijgestaan door ervaringsdeskundigen. U kunt het volgende verwachten van een opname in een van onze klinieken in Portugal:

 • Zowel individuele als groepstherapie
 • Een intensieve en effectieve behandeling in een geborgen sfeer
 • Persoonlijke begeleider voor extra steun tijdens de behandeling
 • Discretie en privacy
 • Gezonde en afwisselende maaltijden bereid door onze eigen chefs
 • Luxe kamers in een warme, veilige omgeving
 • Een vitaliteitsprogramma en een fitnesscentrum
 • Een prachtige, natuurrijke omgeving
 • Volledig vergoede behandeling (buiten uw eigen risico)

Ons team van specialisten dat u bijstaat bestaat uit:

 • (Klinisch-) psychologen
 • Psychiaters
 • Verslavingsartsen
 • Counselors
 • Woonbegeleiders
 • Verpleegkundigen
 • Fysiotherapeuten
 • Ervaringsdeskundigen

Er komen dus verschillende zorgdisciplines samen in onze klinieken in Portugal. Wij beogen u immers een zo compleet mogelijk behandeltraject te bieden. Daarom behandelen we niet alleen uw verslaving aan cannabis. Daarnaast helpen we u op zowel lichamelijk als spiritueel gebied aan te sterken. Middels ons vitaliteitsprogramma leert u uw leven immers weer op de rit te krijgen. Zo minimaliseren we de kans dat u terugvalt in uw oude gedrag bij thuiskomst. Tevens kunnen we u indien nodig een nazorgtraject bieden.

Intakegesprek – afkicken van cannabis

180 Graden is onderdeel van Vincere-GGZ dat vanuit verschillende locaties in binnen- en buitenland diverse verslavingsbehandelingen aanbiedt. Het is echter belangrijk dat u de behandeling ondergaat waar u het meest gebaat bij bent. Omdat geen mens in onze ogen hetzelfde is, stemmen we onze behandeltrajecten immers af op ieders unieke omstandigheden. Om uw persoonlijke situatie beter in kaart te brengen, voert u daarom eerste een intakegesprek met een van onze psychologen. In dit een uur durende gesprek spreekt u over uw verslaving, geschiedenis en huidige leefsituatie. Ook eventuele psychische aandoeningen komen uitgebreid aan de orde. De combinatie van cannabisverslaving en psychische aandoening vraagt immers om een bijzondere benadering. Na het intakegesprek bespreekt de psycholoog zijn of haar bevindingen met een psychiater. Samen stellen zij een behandelplan op.

Behandelplan – afkicken van cannabis

Tijdens een advies krijgt u het behandelplan voorgelegd zodat u weet hoe wij u zo effectief mogelijk kunnen helpen. Het is dan u om te besluiten of u akkoord gaat met dit behandelplan. We bieden meer dan alleen de klinische behandelingen in onze klinieken in Portugal:

1. Poliklinische behandeling

U gaat bij een poliklinische behandeling eens per week of twee weken in gesprek met een psycholoog. Voor deze ambulante behandelingen kunt u terecht in Amsterdam, Sittard of Venlo. De sessie vinden plaats tijdens kantooruren (tussen 8:30 en 17:30) en het gehele traject duurt tussen de 8 en 24 weken.

2. Avondbehandeling

De avondbehandeling vindt tweemaal per week plaats in Sittard op dinsdag en donderdag tussen 19:00 en 22:00. Dit behandeltraject neemt 12 tot 13 weken in beslag.

3. Tweedaagse behandeling

Bij de tweedaagse behandeling wordt u twee dagen per week van 09:00 tot 17:00 behandeld. Dit traject duurt zo’n 9 weken en vindt plaats op de Vincere-locaties in Amsterdam, Heerlen, Sittard en Venlo.

4. Vijfdaagse behandeling

De vijfdaagse behandeling duurt 12 tot 13 weken en houdt in dat u elke werkdag behandeld wordt van 09:00 tot 17:00 uur. Deze behandeling vindt plaats in Amsterdam, Heerlen, Sittard of Venlo. Optioneel kunt u tussen de behandelingen door in een sober living house verblijven dicht bij of zelfs in de behandellocatie.

5. Klinische behandeling

Voor een klinische behandeling kunt u niet alleen terecht in The Pine Tree House of The School House in Portugal. Ook in Nederland en Zuid-Afrika kunt u een klinische behandeling ondergaan. In Zuid-Afrika zijn er twee klinieken waar een behandeling evenals in Portugal 90 dagen duurt. In Nederland kunt u tevens terecht in de Vincere-kliniek in Cadier en Keer (nabij Maastricht). De behandeling neemt daar 64 dagen in beslag. Bij een middelenverslaving gaat er altijd een detox vooraf aan een klinische behandeling. Voor meer informatie over onze andere klinieken:

Terugvalpreventie – Afkicken van cannabis

Als u stopt met een cannabisverslaving kan de verleiding soms groot zijn om weer te vervallen in uw oude gedrag. Een moment van zwakte kan u echter weer snel verslaafd raken. Daarom bieden wij een gedegen nazorgtraject om een terugval te voorkomen. Ook bereiden wij hier op voor tijdens de behandelingen. Zo leert u onder meer valkuilen en situatie te herkennen waarin en terugval lonkt. Ook maakt u kennis met uw eigen impulsen. Zo wordt u zich bewust van hoe uw verslavingsdrang in elkaar steekt en wat u ertegen kunt doen. Het terugvalpreventieplan bestaat daarnaast uit:

 • Acceptatie van uw verslavingsdrang
 • Herstelmotivatie
 • Het invullen van vrije tijd
 • Leren omgaan met emoties en de drang naar cannabis

Heeft u genoeg van uw cannabisverslaving en wilt u er eens en voor altijd afscheid van nemen? Wij helpen u graag een nieuwe start te maken. Het is immers nooit te laat om het roer om te gooien. Neem contact met ons op via 085 – 273 7 90 of info@180gr.nl

Afkicken van cannabis – Wat zijn de kosten van een behandeling?

Onze behandelingen worden buiten uw eigen risico volledig vergoed door uw zorgverzekering. Wanneer u een behandeling in Portugal of Zuid-Afrika ondergaat, dient u wel zelf de vervoerskosten te bekostigen. Lees meer over de kosten en vergoedingen.