Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cannabisgebruik – afkicken van cannabis

Cannabis wordt gerookt, ‘gevapet’, gegeten of gedronken. Zowel bij roken als bij ‘vapen’ komt de werkzame stof THC in de bloedbaan terecht via uw longen. Maar als u hasj of wiet eet of drinkt, gebeurt dat echter via uw maag. De effecten zijn daarom meestal heftiger, later merkbaar en langduriger. Overmatig cannabisgebruik kan ernstige problemen veroorzaken voor u en uw omgeving. Heeft u een cannabisverslaving en wilt u daar een eind aan maken? Onze klinieken in Portugal bieden de ideale omstandigheden om af te kicken van cannabis. Bel ons voor meer informatie op 085 – 273 75 90 of stuur een e-mail naar info@180gr.nl.

Wanneer heb ik een cannabisverslaving?

Als u een cannabisverslaving heeft, voelt u continu een sterk verlangen om wiet of hasj te gebruiken. Daarnaast kunt u zich nog maar moeilijk vermaken of ontspannen als u niet onder invloed bent van cannabis. Een verslaving aan cannabis kan daarnaast gepaard gaan met onderstaande symptomen heeft ervaren:

  • U gebruikt meer dan u wilt en u lief is en realiseert dat het gebruik u beperkt;
  • Het lukt u niet om te stoppen;
  • U besteedt veel tijd aan het verkrijgen of gebruiken van cannabis, of het bijkomen daarvan;
  • Uw omgeving stoort zich aan uw cannabisgebruik en maakt zich er zorgen over;
  • U ondervindt nadelige gevolgen van uw gebruik voor school, werk, sociale bezigheden en hobby’s;
  • Blijven gebruiken ondanks dat u realiseert dat het problemen veroorzaakt of die erger maakt;
  • U heeft steeds grotere hoeveelheden nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.
  • Wanneer u geen hasj of wiet kunt gebruiken, voelt u zich beroerd.
  • U ondervindt last van onthoudingsverschijnselen als u stopt met gebruiken.

Herkent u zich in deze symptomen? Als u er klaar voor bent om deskundige hulp te accepteren, neem dan contact met ons op.

Hoe stop ik met cannabis?

Het is algemeen bekend dat zelf stoppen met cannabis bijna onmogelijk is. Gelukkig kunt u rekenen op onze professionele behandelingen in onze klinieken in Portugal. Hier kunt u behandeld worden voor zowel uw cannabisverslaving als een eventuele psychische aandoening. Wij bieden hulp op zowel geestelijk en lichamelijk als op spiritueel gebied. Op deze manier kunt u een gezonde en duurzame levensstijl ontwikkelen waardoor de kans op terugval geminimaliseerd wordt. Daarnaast kunt u indien nodig op een gedegen nazorgtraject rekenen. Deze terugvalpreventie zorgt ervoor dat u nog minder kans hebt om terug te vallen in uw oude verslavingsgedrag.

Overmatig cannabisgebruik? Neem contact met ons op

Gebruikt u teveel cannabis en wilt u daar iets aan doen, maar het lukt niet zonder hulp? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Een team van deskundigen zit voor u klaar om u verder te helpen.