Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cannabisverslaving en ouderen – afkicken in Portugal

Steeds meer jongeren raken verslaafd aan wiet, maar een verslaving is allesbehalve leeftijdsgebonden. Het probleem leeft immers ook onder oudere mensen. Cannabisverslaving en ouderen is een combinatie die wij als specialist in de verslavingszorg steeds vaker tegenkomen. Onze deskundige medewerkers zijn zich ervan bewust dat u reeds veel levenservaring hebt opgedaan. Daarom behoeft u mogelijk een andere benadering in uw proces van het stoppen met cannabis. Om die reden hebben wij in onze klinieken in Portugal gespecialiseerde behandelgroepen voor 50+’ers. Bent u verslaafd aan blowen en wilt u op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer? U bent welkom om contact met ons op te nemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Ons professionele team staat voor u klaar om u verder te helpen.

Cannabisverslaving en ouderen – wat zijn de risico’s?

U heeft ongetwijfeld al veel meegemaakt in uw leven. Mogelijk gebruikt u wiet om uw problemen even te vergeten of even geen last te hebben van stress. Daarnaast gebruikt u het middel mogelijk als slaapmiddel. Deze kortetermijnoplossing werkt op de lange termijn echter averechts. Want overmatig cannabisgebruik gaat gepaard met de nodige risico’s, zeker als u dat gedurende lange tijd doet. Cannabisverslaving kan immers op korte maar met name op lange termijn serieuze gevolgen hebben voor uw geestelijke en fysieke gezondheid. Dit geldt zeker als u een hogere, dus vaak meer kwetsbare, leeftijd bereikt. Daarnaast kunt u zich sociaal steeds meer gaan isoleren, wat zeer ongezond is. Bovendien kunnen uw werkprestaties en financiën onder uw verslaving gaan lijden.

Cannabisverslaving en ouderen – afkicken

Mogelijk heeft u al talloze, al dan niet halfslachtige, pogingen ondernomen om cannabisvrij door het leven te gaan. De verleidingen liggen echter overal op de loer en voordat u het weet, vervalt u weer in uw oude gedrag. U heeft op uw leeftijd de nodige wijsheid vergaart, maar kunt ook lastig te doorbreken gedragspatronen hebben ontwikkeld. Zelf afkicken van cannabis kan dan een nagenoeg onmogelijke uitdaging blijken. Daarom kan het raadzaam zijn om deskundige hulp te accepteren. U bent van harte welkom in onze speciale ouderengroepen in Portugal waar velen u al succesvol zijn voorgegaan. De band die u met gelijkgestemden schept zorgt voor extra motivatie om te breken met uw verslaving.

Hulp bij cannabisverslaving en ouderen

Bent u als oudere verslaafd aan cannabis en bent u klaar om afscheid te nemen van uw verslaving? Dan kunt u ons bellen op 085 – 273 75 90 of een mailen naar info@180gr.nl. In onze comfortabele privé-klinieken treft u de ideale omstandigheden aan om aan uw herstel te werken. Het hele behandeltraject is gericht op uw genezing en een optioneel nazorgtraject minimaliseert de kans op terugval. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u bij te staan in uw proces.