Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cannabisverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Leven met een cannabisverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose) kan gepaard gaan met enorme uitdagingen. Deze vorm van dubbele diagnose is immers lastig en komt bovendien vaak voor. Mensen met een psychische stoornis gebruiken namelijk vaak wiet of hasj om de symptomen van hun aandoening te dempen. Bent u aan cannabis verslaafd en is er een psychische stoornis bij u vastgesteld? Dan is het raadzaam om onze deskundige hulp in te roepen. Wij zijn immers gespecialiseerd in het behandelen van een dubbele diagnose. In onze klinieken in Portugal behandelen we namelijk niet alleen uw verslaving maar ook uw psychische stoornis. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor een behandeling? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

De nadelen van een verslaving aan wiet en/of hasj (cannabisverslaving)

Een cannabisverslaving kan gepaard gaan met enorme risico’s. U kunt niet alleen uw gezondheid schaden, maar ook op sociaal-maatschappelijk en financieel gebied kunt in de problemen raken. U geeft immer mogelijk veel geld uit om uw cannabisverslaving te kunnen bekostigen. Daarnaast maakt u misschien steeds minder afspraken en zegt u ze makkelijker af. Bovendien kunnen uw school- of werkprestaties en relaties onder uw verslaving gaan lijden. Mogelijk raakt u hierdoor steeds meer geïsoleerd wat zeer ongezond en gevaarlijk kan zijn. U realiseert zich mogelijk wel dat het dempen van uw symptomen met cannabis geen duurzame oplossing is. Mogelijk heeft u al geprobeerd om zelfstandige te stoppen met cannabis. Zelfstandig afkicken van cannabis blijkt in de praktijk echter bijna onmogelijk. Daarom is het raadzaam om deskundige hulp te accepteren, zeker als u ook een psychische aandoening heeft.

Cannabisverslaving en psychische aandoening – variaties

In onze ogen is geen mens hetzelfde en bevindt ieder zich in unieke omstandigheden. Mensen zijn dan ook niet in hokjes te plaatsen aan de hand van psychische klachten. Die klachten kunnen immers gepaard gaan met tal van klachten als angsten, depressies en dwangmatige of obsessieve gevoelens. Er zijn verschillende soorten psychische aandoeningen die vaak voorkomen in combinatie met een cannabisverslaving:

  • Angstklachten of – stoornis
  • ADD
  • ADHD
  • Autisme
  • Borderline
  • Depressie
  • Dwangmatige stoornis
  • Eetstoornis
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom);
  • Schizofrenie

Op zware momenten is het niet verwonderlijk dat u even de realiteit wilt ontvluchten met behulp van cannabis. Een psychische aandoening maakt u echter vatbaarder voor verslavingen en cannabis is een verslavend middel. Om uit de negatieve spiraal te komen is het daarom noodzakelijk om zowel uw stoornis als verslaving te behandelen. Alleen zo kunt u uw leven weer op de rit krijgen. Als specialist in het behandelen van mensen met een dubbele diagnose richten we onze behandelingen op volledige genezing. Zo hebben in onze klinieken in Portugal al veel mensen kunnen helpen afkicken van hun cannabisverslaving.

Hulp bij dubbele diagnose in Portugal

Als specialist in het behandelen van mensen met een dubbele diagnose richten we onze behandelingen op volledige genezing. Zo hebben in onze klinieken in Portugal al veel mensen kunnen helpen afkicken van cannabis. Onze deskundige medewerkers weten waar u zoal tegenaan kunt lopen in dit proces. Een optioneel nazorgtraject zorgt ervoor dat de kans op terugval na uw terugkomst in Nederland geminimaliseerd wordt. Onze medewerkers vertellen u graag meer over onze behandelingen en klinieken en zijn telefonisch bereikbaar via 085 – 273 75 90. U kunt ook een e-mail sturen naar info@180gr.nl.