Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cannabisverslaving en zwangerschap – afkicken in Portugal

Het is zeer riskant om een cannabisverslaving en zwangerschap te combineren. Hasj en wiet kunnen immers veel schade toebrengen aan u en uw omgeving. Cannabisgebruik tijdens de zwangerschap, bij een kinderwens en in de bortsvoedingsperiode wordt dan ook afgeraden door het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Met name het roken van hasj of wiet (blowen), en dan vooral gemengd met tabak, gaat gepaard met grote risico’s. Bent u zwanger en lukt het u maar niet te stoppen met cannabis? Of wilt u zwanger worden en daarom afkicken van cannabis? Neem contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Waarom geen cannabis gebruiken tijdens zwangerschap?

De psychoactieve stof in cannabis, THC, kan door uw gebruik uw ongeboren kindje bereiken via de navelstreng . Dit kan volgens het KNMP concentratiestoornissen, groeiachterstand en hyperactiviteit veroorzaken bij uw ongeboren baby. Daarnaast kan uw ongeboren kindje ook negatieve effecten ondervinden als iemand in uw omgeving cannabis rookt. Meeblowen of meeroken kan immers gepaard gaan met grote risico’s. Bovendien kan uw kind op latere leeftijd afwijkingen en stoornissen ontwikkelen door uw cannabisgebruik.

De verslavende werking van cannabis

Een cannabisverslaving ontstaat meestal niet plotseling. Want wat als een ogenschijnlijk onschuldig experiment kan beginnen, kan zich geleidelijk ontwikkelen tot een gewoonte. Voordat u er erg in heeft, kunt u echter een wietverslaving ontwikkelen. Verslaafd raken is immers een stuk eenvoudiger dan afkicken van cannabis. Als u zwanger raakt, zult u de noodzaak van stoppen met cannabis waarschijnlijk zelf ook wel inzien. Bent u als zwangere vrouw verslaafd aan cannabis en wilt u afkicken zodat uw zwangerschap zo goed mogelijk verloopt? Uit de praktijk blijkt dat het zeer lastig kan zijn om zelfstandig te breken met een wietverslaving. Als specialist in de verslavingszorg kunnen wij u de best mogelijke hulp bieden in de vorm van verslavingstrajecten in Portugal. De behandelingen zijn op genezing gericht en optionele nazorg minimaliseert de kans op terugval na terugkomst in Nederland.

Hulp bij uw cannabisverslaving

Onze klinieken in Portugal zijn er op ingericht dat u in een geborgen sfeer op discrete wijze kunt werken aan uw herstel. Het is immers niet altijd eenvoudig om te breken met een cannabisverslaving, zeker niet als u zwanger bent. Ieder mens verkeert in onze ogen in unieke omstandigheden. Daarom worden onze op genezing gerichte behandelingen op maat gesneden. U kunt een afspraak voor een intakegesprek inplannen door contact met ons op te nemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt ook met al uw vragen terecht bij ons team van deskundige medewerkers. Daarnaast kunt u ook een afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek maken.