Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Stoppen met cannabis – stoppen met blowen

De voordelen van stoppen met een cannabisverslaving zijn talrijk. Een verslaving aan wiet gaat immers gepaard met vele nadelen. Bent u verslaafd aan wiet en wilt u daar een halt aan toeroepen? Alleen stoppen met blowen blijkt vaak een brug te ver. Gelukkig kunnen wij u echter professionele hulp bieden om van uw verslaving af te komen. Is het moment aangebroken dat u de eerste stap zet naar een cannabisvrij bestaan? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Zelf stoppen met cannabis

Verslaving aan cannabis komt in verschillende vormen en maten voor. Alhoewel wiet en hasj plantaardige producten zijn, geldt hetzelfde voor cocaïne. Beide middelen zijn echter zwaar verslavend, alhoewel coke onder harddrugs wordt geschaard en cannabis onder softdrugs. De risico’s van cannabis zijn bovendien niet te onderschatten. De lusteloosheid en passiviteit die gepaard gaan met cannabis kunnen uw hele leven gaan beheersen. Als u zelf wilt proberen te stoppen met cannabis, neem dan de volgende richtlijnen in overweging:

 • Zorg ervoor dat u geen wiet of hasj meer in huis heeft
  • Het wordt makkelijker om terug te vallen in uw oude gedrag als u cannabis binnen handbereik heeft.
 • Maak voor uzelf duidelijk waarom u wilt stoppen en wat u wilt bereiken
  • Schrijf uw doelen op en waarom u wilt stoppen met blowen zodat u uzelf altijd kan helpen herinneren aan waarom u wilt stoppen.
 • Vertel aan uw naasten dat u wilt stoppen met cannabis
  • Laat uw sociale omgeving weten dat u wilt stoppen met hasj en wiet. Zo kunnen zij u steunen bij het bereiken van uw doel.
 • Houd uw voortgang bij
  • Noteer op een kalender of in uw agenda hoe lang u al geen cannabis heeft gebruikt.
 • Beloon uzelf op een gezonde manier
  • Trakteer uzelf op iets fijns bij bepaalde mijlpalen. U zult immers mogelijk veel geld besparen door geen cannabis te gebruiken.

Hulp bij stoppen met cannabis als u verslaafd bent

U heeft mogelijk bovenstaande tips allang zonder succes geprobeerd en misschien nog wel veel meer. Als het stoppen met cannabis op niets blijft uitlopen kunt u overwegen om deskundige ondersteuning te accepteren. Daar is niets ergs aan want u bent absoluut niet de eerste die niet zelf kan stoppen met cannabis. Bij 180 Graden zijn er immers velen u voorgegaan. Onze professionele verslavingshulp in onze kliniek in Portugal kunnen u helpen uw leven weer op de rit te krijgen. We bieden u immers niet alleen hulp op psychologisch, maar ook op spiritueel en lichamelijk vlak. Zo kunt een frisse start maken van een nieuw, cannabisvrij bestaan zonder de nadelen van cannabis.

Afkicken – stoppen met cannabis

Als specialist in de verslavingszorg bieden we u best mogelijke behandeling bij het stoppen met cannabis. In onze klinieken in Portugal treft u de ideale omstandigheden aan om aan uw herstel te werken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.