Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cocaïneverslaving – verslaafd aan cocaïne

Cocaïneverslaving komt veel voor in Nederland. Dat een afhankelijkheid van coke zeer ernstige schade kan aanrichten aan uw leven is algemeen bekend. Ook uw naaste omgeving kan daarnaast zwaar lijden onder uw verslaving. Bent u verslaafd aan cocaïne en heeft u daar genoeg van? Mogelijk is een behandeling in een van onze klinieken in Portugal dan de oplossing voor u. Neem contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Risico’s van een cocaïneverslaving

Het onsterfelijke gevoel dat cocaïne kan geven staat in schril contrast met de potentieel fatale risico’s die ermee gepaard gaan. Die risico’s van cocaïneverslaving nemen bovendien toe naarmate u meer en vaker gebruikt. Als u verslaafd raakt aan cocaïne kunt u op allerlei gebieden in uw leven in de problemen komen. Uw cocaïnegebruik gaat immers een steeds belangrijkere rol spelen in uw leven, met alle gevaren van dien.

Fysieke problemen

Uw hele lichaam lijdt onder uw cocaïnegebruik, en in het bijzonder uw hart, hersenen, hart- en bloedvaten, lever, nieren en neus.

Geestelijke problemen

Uw continue verlangen naar coke gaat gepaard met depressie, stress spanningen, wanhoop, chronische slapeloosheid en oververmoeidheid.

Sociale problemen

U kunt agressief, afstandelijk, egocentrisch, arrogant, overmoedig en geïrriteerd gedrag gaan vertonen wat voor sociale problemen zorgt.

Emotionele problemen

U schaamt zich voor uw verslaving en de problemen die ermee gepaard gaan.

Financiële problemen

Cocaïne is duur en u heeft bovendien steeds meer nodig voor hetzelfde effect. Mogelijk raakt u uw inkomen gedeeltelijk of helemaal kwijt.

Herkent u zich in bovenstaande punten? Dan is het zaak om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. Want hoe langer u wacht, hoe zwaarder het afkicken van cocaïne kan worden. U kunt contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl om de eerste stap naar herstel te zetten.

Behandeling en afkicken van cocaïneverslaving

Wij bieden verslavingsbehandelingen aan vanuit twee klinieken in Portugal. Hier kunt u op discrete wijze werken aan uw herstel in een geborgen sfeer. Als specialist in de verslavingszorg staat terugvalpreventie centraal bij onze verslavingsbehandelingen. U meet zich aan de hand van ons vitaliteitsprogramma daarom een gezondere levensstijl aan. Hierbij richten wij ons op zowel uw fysieke, en geestelijke als spirituele gesteldheid. Op die manier vermindert de kans dat u na afloop van de behandeling in uw oude gedrag vervalt. Daarnaast kunt u na uw thuiskomst indien nodig rekenen op een gedegen nazorgtraject.

Kosten van behandeling cocaïneverslaving

U hoeft alleen uw eigen risico en vervoerskosten te bekostigen. Al onze behandelingen vallen immers binnen de basisverzekering van de Nederlandse zorgverzekeraar. Als u meer te weten wilt komen over de kosten en vergoedingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Cocaïneverslaving in combinatie met een andere verslaving

Een cocaïneverslaving  kan gepaard gaan met een andere verslaving. Daarnaast is het mogelijk dat u ook een aandoening heeft van psychische aard. Wat uw situatie dan ook is, u kunt bij ons terecht voor hulp.

Cocaïneverslaving in combinatie met alcoholverslaving

Een verslaving aan cocaïne gaat regelmatig gepaard met alcoholisme. Het is echter een zeer riskante combinatie omdat beide middelen elkaars werking opheffen. Hierdoor loopt u enerzijds het risico om een overdosis cocaïne te nemen en anderzijds een alcoholvergiftiging te krijgen. De risico’s van een cocaïneverslaving en de risico’s van een alcoholverslaving zijn los van elkaar al enorm. Die nemen echter alleen nog maar toe als u aan beide middelen verslaafd bent.

Lees meer over cocaïneverslaving en alcoholverslaving.

Cocaïneverslaving in combinatie met cannabisverslaving

Het combineren van cocaïne en cannabis kan zeer onvoorspelbare uitkomsten hebben. De risico’s van cocaïneverslaving en de risico’s van cannabisverslaving zijn op zich al aanzienlijk. Wanneer u aan beide middelen verslaafd bent, loopt u echter nog grotere risico’s. U kunt uzelf en anderen in levensgevaarlijke situaties brengen en loopt een verhoogd risico een overdosis coke te nemen. Dit kan fataal aflopen.

Lees meer over cocaïneverslaving en cannabisverslaving.

Cocaïneverslaving in combinatie met seksverslaving

Het gebeurt dat mensen niet alleen verslaafd zijn cocaïne, maar ook aan seks. De risico’s van cocaïneverslaving en de risico’s van seksverslaving zijn echter niet te onderschatten. Cocaïne kan het verlangen naar en de intensiteit van seks immers zowel vergroten als verkleinen. Uw verlangen naar seks en vermogen om een orgasme te hebben kan zelfs helemaal verdwijnen. Bij mannen kan bovendien impotentie ontstaan.

Lees meer over cocaïneverslaving en seksverslaving.

Cocaïneverslaving bij kwetsbare doelgroepen

De effecten van cocaïne beïnvloeden ieder mens op unieke wijze. Over het algemeen genomen zijn sommige doelgroepen echter extra kwetsbaar. Voor deze groepen (mensen met psychische aandoeningen, zwangere vrouwen en ouderen) bieden wij gespecialiseerde behandelingen in onze klinieken in Portugal. Zo kunnen die doelgroepen een zo effectief mogelijke behandeling aanbieden die het best aansluit bij hun situatie.

Cocaïneverslaving in combinatie met ouderen (50+’ers)

Ouderen hebben vaker een een verslaving aan cocaïne dan over het algemeen wordt aangenomen. Niet alleen nemen de risico’s toe naarmate u ouder wordt, het wordt ook lastiger om te stoppen met cocaïne. Vooral als u al langdurig verslaafd bent aan coke. Daarom is het belangrijk om zo spoedig mogelijk deskundige hulp te accepteren.

Lees meer over cocaïneverslaving en ouderen.

Cocaïneverslaving tijdens de zwangerschap

Een verslaving aan cocaïne als u zwanger bent, is een rampzalige situatie. Niet alleen beschadigt u zo uw eigen gezondheid, ook uw ongeboren heeft zwaar te lijden onder uw cocaïnegebruik. Zo zwaar zelfs dat uw ongeboren baby kan komen te overlijden.

Lees meer over cocaïneverslaving en zwangerschap.

Cocaïneverslaving in combinatie met een psychische aandoening (dubbele diagnose)

Het komt vaak voor dat een verslaving aan cocaïne samengaat met een psychische aandoening. Een psychische stoornis maakt u immers vatbaarder voor verslavingen. Als er bij u naast uw verslaving een psychische stoornis is vastgesteld, is er sprake van een zogenaamde dubbele diagnose.

Lees meer over cocaïneverslaving en psychische aandoening.

Hulp bij een cocaïneverslaving

Bent u verslaafd aan cocaïne en ziet u in dat u daar beter iets aan kan doen? Hoe sneller u bereid bent om professionele hulp te accepteren, hoe beter. Als specialist in de verslavingszorg hebben wij veel ervaring met het succesvol behandelen van mensen met een verslaving aan coke. Onze (ervarings)experts weten immers waar u zoal tegenaan loopt tijdens het proces van afkicken van cocaïne. Neem daarom contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt ook al uw vragen stellen aan onze deskundige medewerkers. Mogelijk treft uw vraag echter aan tussen onze veelgestelde vragen cocaïneverslaving.

Behandelingen