Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Afkicken van cocaïne in Portugal

Heeft u een cocaïneverslaving en ziet u in dat het verstandig is om te stoppen met cocaïne? Mogelijk heeft uw overmatige cocaïnegebruik immers al veel schade aangericht in uw leven en dat van uw naasten. Zij zullen ongetwijfeld graag zien dat u uw leven weer op de rit krijgt. Daarvoor kunt u terecht in onze klinieken in Portugal. Daar bieden wij namelijk effectieve behandelingen in een geborgen sfeer waar u op discrete wijze kan afkicken van cocaïne. Neem voor meer informatie direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Waarom in Portugal afkicken van cocaïne?

Zelfstandig afkicken is voor de meeste een brug te ver. U heeft mogelijk immers zelf al ervaren dat stoppen met cocaïne zonder deskundige begeleiding lastig kan zijn. De drug is namelijk zo verslavend dat u een enorm verlangen om weer te gebruiken zult moeten kunnen weerstaan. Daarom vervallen de meesten die het zo proberen weer snel in hun oude gedrag. Afkicken van cocaïne draait immers niet alleen om het doorstaan van de periode waarin de ontwenningsverschijnselen het heftigst zijn. U dient zich ook een nieuwe levensstijl aan te meten. Dit is precies wat u gaat doen als u behandeld wordt in een van onze klinieken in Portugal. Tijdens de behandeling kunt u het volgende verwachten:

 • Effectieve, evidence-based therapie die op genezing gericht is
 • Intensief behandelprogramma
 • Discrete behandellocatie met oog voor privacy
 • Individuele en groepssessies
 • Gezonde en afwisselende maaltijden (professionele kok)
 • Vitaliteitsprogramma en fitnessruimte
 • Comfortabele kamers
 • Serene omgeving omring door prachtige natuur

Multidisciplinaire begeleiding

In zowel The School House als The Pine Tree House staat een multidisciplinair team van professionals voor u klaar:

 • (Klinisch-) psychologen
 • Psychiaters
 • Verslavingsartsen
 • Fysiotherapeuten
 • Counselors
 • Verpleegkundigen
 • Woonbegeleiders

Wij werken met professionals uit al die verschillende vakgebieden zodat wij u een zo compleet mogelijk behandeltraject kunnen bieden. Enerzijds heeft u immers te maken met het uit uw systeem krijgen van het cocaïnegebruik en daaraan gerelateerde ontwenningsverschijnselen. Anderzijds zult u zich met onze hulp gaan richten op het verbeteren van uw levensstijl. Daarbij ondersteunen wij u op geestelijk, lichamelijk en spiritueel vlak. Dit minimaliseert immers de kans op een terugval.

Intakegesprek – afkicken van cocaïne

Als patiënt staat u bij ons centraal omdat in onze ogen geen mens hetzelfde. Daarom spitsen wij onze behandeltrajecten toe op de unieke omstandigheden waarin u zich bevindt. Zo is het voor ons belangrijk om te weten of u naast uw verslaving bijvoorbeeld een psychische aandoening heeft. Daarom heeft u eerst een intakegesprek met een psycholoog zodat we meer inzicht krijgen in uw situatie. Onze klinische behandelingen in Portugal zijn namelijk niet voor iedereen het meest geschikt. 180 Graden maakt echter deel uit van de overkoepelende organisatie Vincere, die bijvoorbeeld ook poliklinische behandelingen aanbiedt. Het kan zijn dat u meer gebaat bent bij zo’n behandeling. Daarnaast zijn er ook twee klinieken in Zuid-Afrika en één in Nederland waar u behandeld kunt worden.

Behandelplan – afkicken van cocaïne

Na het intakegesprek deelt de psycholoog van dienst zijn bevindingen met de psychiater die daarna samen tot een diagnose komen. Zij stellen u vervolgens een behandelplan voor tijdens een adviesgesprek. Daarin hoort u hoe wij u het beste kunnen helpen afkicken. Mocht dat een klinische behandeling betreffen, gaat daar altijd een detox aan vooraf. De klinische behandeling in Portugal duurt zo’n 90 dagen.

Terugvalpreventie – afkicken van cocaïne

Mogelijk heeft u zelf al eerder zelfstandig pogingen ondernomen om te stoppen met cocaïne. Dan zult u ongetwijfeld hebben ervaren dat u weer naar het middel gaat verlangen. Die hunkering kan zo groot worden dat u nergens anders meer aan kan denken. Misschien heeft u vervolgens de verleiding niet kunnen weerstaan en bent u in uw oude gedrag vervallen. Dat is niet verwonderlijk als u geen professionele hulp had ingeroepen. Onze behandelingen zijn immers op genezing gericht en terugvalpreventie speelt hierin een zeer belangrijke rol. Daarom leert u omgaan met uw emoties, andere mensen en hoe u uw vrije tijd kunt besteden. Ook leert uw over de risico’s en valkuilen van een terugval, en technieken om daar mee om te gaan. Bovendien leert u hoe u gemotiveerd kunt blijven om aan uw herstel te blijven werken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Wat zijn de kosten voor het afkicken van cocaïne?

Buiten uw eigen risico bekostigt u alleen uw eigen reiskosten als u bij ons in behandeling komt. Al onze behandelingen vallen immers binnen de basisverzekering van uw zorgverzekering in Nederland. Lees meer over de kosten en vergoedingen.