Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cocaïnegebruik – snuiven of basen

Cocaïne is een zwaar verslavende harddrug. Een cocaïneverslaving kan desastreuze gevolgen hebben voor de verslaafde en zijn naaste omgeving. Oorspronkelijk wordt cocaïne gewonnen uit cocabladeren, waar Zuid-Amerikaanse mensen op kauwen waardoor het middel geleidelijk in het lichaam terechtkomt. Coke wordt in het westen echter meestal gesnoven, maar het kan ook worden gerookt of geïnjecteerd. Op deze manieren kan het gebruik – met name geestelijk – zeer verslavend zijn. Ziet u in dat u niet zelfstandig kunt stoppen met uw cocaïnegebruik terwijl u dat wel zou willen? Wij kunnen u helpen afkicken van cocaïne met een effectieve behandeling in onze klinieken in Portugal. Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Cocaïnegebruik – snuiven

Snuiven is de meest populaire manier om coke te gebruiken is. Snuifcocaïne of ‘sos’ wordt meestal direct in de neus, door een rietje of opgerold bankbiljet, of van een sleutel opgesnoven. De opwekkende effecten van dit witte, beetje op bloem lijkende poeder duren ongeveer 15 tot 30 minuten. Die effecten ebben vervolgens echter langzaam weer weg. Veel gebruikers zullen naar meer verlangen zodra de coke is uitgewerkt. Zij zullen gedurende een paar uur of soms wel enkele dagen cocaïne blijven snuiven, met alle (gezondheids)risico’s van dien.

Cocaïnegebruik – roken

De glazerige substantie ‘crack’ of ‘basecoke’ is een andere substantie dan snuifcocaïne. Dit middel wordt gerookt met behulp van een lepel of basepijp, waarna het via de longen in de bloedbaan terechtkomt. Het brengt vervolgens binnen luttele seconden een euforisch gevoel teweeg dat korter duurt en heftiger is dan bij snuifcocaïne. Er is een enorm contrast en kort tijdbestek tussen het hevige opwekkende effect en de uiterst onaangename ‘crash’. Dit maakt deze vorm van cocaïne extreem verslavend.

Cocaïnegebruik – injecteren

De meest gevaarlijke manier van cocaïnegebruik is om het in water opgelost direct in de bloedbaan te injecteren. De effecten zijn vervolgens vrijwel direct merkbaar. Maar deze manier van coke gebruiken gaat gepaard met enorme risico’s. Het risico op een overdosis is van alle manieren van cocaïnegebruik bij spuiten het grootst. De volledige dosis komt immers in een keer binnen. Daarnaast kan het delen van spuitmaterialen leiden tot een hepatitis of HIV-besmetting. Ook kunnen vuil of bacteriën en vuil pijnlijke abcessen of ontstekingen veroorzaken.

Stoppen met cocaïnegebruik – afkicken

Een cocaïneverslaving kan rampzalige schade veroorzaken aan zowel uw leven als dat van uw naasten. Als u verslaafd bent, zult zelf ongetwijfeld ook wel inzien dat u beter kunt stoppen met cocaïne. Is uw cocaïnegebruik uit de hand gelopen en heeft u hulp nodig om ermee te stoppen? U kunt op discrete wijze afkicken van cocaïne in onze comfortabele klinieken in Portugal. U kunt contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl voor meer informatie.