Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cocaïneverslaving en cannabisverslaving

De combinatie van een cocaïneverslaving en cannabisverslaving is een gevaarlijke combinatie. Wanneer deze middelen worden gecombineerd kunnen ze immers zeer onvoorspelbare effecten teweegbrengen. Deze effecten gaan bovendien gepaard met risico’s voor onder meer uw fysieke en geestelijke gezondheid. Als u vervolgens een cocaïneverslaving en cannabisverslaving ontwikkelt, is het nog maar lastig om daar zelfstandig van los te breken. Als specialist in de verslavingszorg kunnen wij u de best mogelijk behandeling bieden om te stoppen met cocaïne en cannabis. In onze klinieken in Portugal treft u hier bovendien de ideale omstandigheden voor aan. Neem voor informatie meer contact op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl en krijg uw leven weer op de rit!

Hoe gaan cocaïneverslaving en cannabisverslaving samen?

Mensen combineren cocaïne en cannabis met verschillende doeleinden. Ten eerste hopen sommige mensen de euforische effecten van beide middelen te versterken door ze niet lang na elkaar te gebruiken. Ten tweede gebruiken veel mensen wiet of hasj vaak om de effecten van coke te dempen. Want als de door cocaïne veroorzaakte roes te sterk is, kunnen de effecten van cannabis die dempen. Hetzelfde geldt bovendien voor de ‘crash’ die optreedt nadat de cocaïne is uitgewerkt. Wiet kan die ‘crash’ immers verzachten. Zowel de risico’s van cocaïne als de risico’s van cannabis zijn niet te onderschatten. Die risico’s nemen echter alleen maar toe wanneer ze worden gecombineerd.

Risico’s van cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Als u een cocaïneverslaving en cannabisverslaving combineert, loopt u talrijke gezondheidsrisico’s op zowel geestelijk als fysiek gebied. Zo kunt u enerzijds last krijgen van gevoelens van onrust en paniek. Anderzijds kan het tegelijkertijd onder invloed zijn van de middelen een verhoogde hartslag en bloeddruk veroorzaken. Hierdoor kunnen uw bloedvaten en aders beschadigen waardoor u een grotere kans op hartaanvallen en beroertes heeft. Daarnaast kunt u de controle over uzelf kwijtraken en kan uw beoordelingsvermogen afnemen. U kunt uzelf en anderen hierdoor in gevaarlijke situaties brengen. Ook kunnen de tegengestelde effecten van de middelen uiteindelijk leiden tot een (potentieel dodelijke) overdosis cocaïne. Afgezien van deze enorme gezondheidsrisico’s kunt u immense sociale en maatschappelijke schade oplopen, en financieel zwaar in de problemen komen.

Afkicken cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Zelfstandig breken met uw cocaïneverslaving en cannabisverslaving is een bijna onmogelijke opgave. Het is daarom raadzaam om deskundige hulp te accepteren van een specialist in de verslavingszorg zoals 180 Graden. In onze klinieken in Portugal kunt u immers op discrete en effectieve wijze afkicken van cocaïne en cannabis. Er staat namelijk een professional team voor u klaar dat onder meer bestaat uit zorgprofessionals uit verschillende disciplines en ervaringsdeskundigen. Onze evidence-based behandelingen vinden bovendien plaats in een geborgen sfeer en staan helemaal in het teken van terugvalpreventie. Daarom kunt u indien nodig ook na terugkomst in Nederland rekenen op de nazorg die u nodig heeft. Heeft u vragen over onze behandelingen of klinieken in Portugal? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.