Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cocaïneverslaving en ouderen (50+)

Dat cocaïneverslaving alleen maar zou voorkomen bij jonge mensen of mensen van middelbare leeftijd is een misvatting. Cocaïneverslaving en ouderen is een combinatie die immers ook regelmatig voorkomt. Als u als oudere verslaafd bent aan cocaïne neemt u echter grote risico’s. Cocaïnegebruik kan met name bij ouderen immers veel schade aanrichten. Zelfstandig stoppen met cocaïne blijkt bovendien voor de meesten niet weggelegd. Gelukkig kunnen wij u daar echter bij helpen. In onze afkickklinieken in Portugal kunt u op discrete wijze afkicken van cocaïne. We bieden er zelfs speciale groepen voor ouderen (50+’ers). Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of meer informatie opvragen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Cocaïneverslaving en ouderen – redenen cocaïnegebruik

Ouderen gebruiken om meerdere redenen coke. In de eerste plaats kan het zo zijn dat er sprake is van een uit de hand gelopen gewoonte. Wat mogelijk is begonnen als een experiment heeft zich langzaam maar zeker ontwikkeld tot een gewoonte. Het is niet verwonderlijk als er op deze manier een afhankelijkheid van het middel is ontstaan. Coke is immers een van de meest verslavende drugs die er bestaan. In de tweede plaats gebruikt u coke mogelijk om met stress, vermoeidheid of sombere gevoelens om te gaan. Mogelijk bent u gaan gebruiken in een moeilijke periode van uw leven. Bijvoorbeeld nadat u een naaste bent verloren of wanneer u problemen had met uw gezondheid. Wat de oorzaak ook mag zijn, het moge duidelijk zijn dat coke geen duurzame oplossing biedt.

Risico’s cocaïneverslaving en ouderen

Ongeacht uw leeftijd zijn de risico’s van een cocaïneverslaving niet te onderschatten. Zo kan langdurig cocaïnegebruik  immers de kans op hartfalen vergroten. Want door de effecten van cocaïne gaat uw hartslag omhoog, terwijl uw bloedvaten vernauwen. Door de ouderdom kunnen uw bloedvaten al zijn vernauwd, waardoor de risico’s op bijvoorbeeld een hartaanval of -infarct toenemen. Ook een overdosis ligt op de loer. Daarnaast kan langdurig cocaïnegebruik onherstelbare schade aanrichten aan uw hart- en bloedvaten. Ook kunt u last gaan krijgen van uw lever en nieren, die zorgen voor de afbraak en afscheiding van coke. Ook kunt u uw neus onherstelbaar beschadigen. Daarnaast kunt u aan depressies, chronische slapeloosheid en oververmoeidheid gaan lijden. Uw cocaïneverslaving kan er bovendien voor zorgen dat u zich onmogelijk gaat gedragen voor uw omgeving. Ook uw werkprestaties kunnen er onder druk door komen te staan en u kunt financieel zwaar in de problemen komen.

Behandeling cocaïneverslaving bij ouderen

Tal van nadelen en risico’s wijzen erop dat een cocaïneverslaving en ouderen geen gelukkige combinatie is. Het is echter nooit te laat om het roer om te gooien. Vele ouderen zijn u al voorgegaan in onze speciale groepen voor ouderen. Wij bieden u als specialist in de verslavingszorg een behandeling op maat die u kan helpen herstellen. In onze klinieken in Portugal zijn comfortabele omstandigheden en een prachtige omgeving om een effectief behandeltraject te ondergaan. Ons team van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen staat voor u klaar om u bij te staan. U kunt ons deskundige team bereiken via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl en u aanmelden voor een intakegesprek of vrijblijvend kennismakingsgesprek.