Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cocaïneverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Een psychische aandoening heeft een grote invloed op uw leven. Daarnaast kunnen psychische stoornissen als ADHD, autisme, bipolaire stoornissen, borderline, depressie en schizofrenie u vatbaarder maken voor verslavingen. Lijdt u onder een cocaïneverslaving en psychische aandoening? Dan is er sprake van een zogenaamde dubbele diagnose. Mogelijk gebruikt u coke omdat u zo beter met uw psychische stoornis denkt te kunnen leven. De risico’s van een cocaïneverslaving zijn echter niet te onderschatten. Maar het is nooit te laat om afscheid te nemen van uw cocaïnegebruik. Wij kunnen u daar als specialist in de behandeling van een dubbele diagnose bij helpen. Neem daarom contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl om een afspraak te maken. Er zit een deskundig team voor u klaar waar u ook met al uw vragen terecht kan.

Cocaïneverslaving en psychische aandoening – soorten aandoeningen

In onze ogen is geen mens hetzelfde en bevindt iedereen zich in unieke omstandigheden. Zo kan een verslaving samengaan met een of meerdere psychische aandoeningen. Het kan echter ook zijn dat iemand meerdere verslavingen heeft. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat mensen een cocaïneverslaving en seksverslaving met elkaar combineren. Ook is het geen zeldzaamheid dat mensen een cocaïneverslaving combineren met meerdere psychische aandoeningen als:

  • ADD
  • ADHD
  • Autisme
  • Bipolaire stoornissen
  • Borderline
  • Depressie
  • Dwangmatige stoornis
  • Eetstoornis
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom)
  • Schizofrenie

Dat u naast uw psychische aandoening(en) een cocaïneverslaving hebt, kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is het voor u een manier om u even lekker te voelen en de symptomen tijdelijk te vergeten. Of mogelijk is uw cocaïnegebruik een gewoonte die uit de hand gelopen is. Het is hoe dan ook heel begrijpelijk dat u verslaafd bent geraakt in uw situatie die veel uitdagingen meebrengt.

Behandeling dubbele diagnose in Portugal

In onze klinieken in Portugal heeft ons multidisciplinaire team ruime ervaring met het behandelen van mensen met een dubbele diagnose. Zij weten tegen welke uitdagingen u kunt aanlopen met uw cocaïneverslaving en psychische aandoening, en hoe daarmee om te gaan. Onze verslavingsartsen, psychologen en psychiaters worden bovendien onder meer bijgestaan door ervaringsdeskundigen, voedingsdeskundigen en fysiotherapeuten. Daarnaast meet u zich aan de hand van ons vitaliteitsprogramma een gezondere, duurzame levensstijl aan. Onze koks prepareren gezonde en afwisselende maaltijden voor u terwijl u aansterkt. Niet alleen geestelijk en spiritueel, maar ook fysiek, bijvoorbeeld in de fitnessruimte van de comfortabele kliniek. Onze behandelingen zijn daarmee in zijn geheel op genezing gericht waarbij terugvalpreventie centraal staat. Daarom kunt u na thuiskomst in Nederland indien nodig ook rekenen op een gedegen nazorgtraject.

Deskundige hulp bij cocaïneverslaving en psychische aandoening

Een cocaïneverslaving gaat gepaard met serieuze risico’s en zelfstandig stoppen met cocaïne is voor bijna niemand weggelegd. U doet er daarom verstandig aan om professionele hulp te accepteren om u te helpen afkicken van cocaïne. Wij hebben een deskundig team voor u klaarstaan aan wie u al uw vragen kunt stellen. Zij zijn bereikbaar via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt zich ook direct aanmelden voor een behandeling.