Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cocaïneverslaving en seksverslaving – afkicken in Portugal

Cocaïneverslaving en seksverslaving zijn twee verslavingen die vaak samengaan. De risico’s van cocaïneverslaving en de risico’s van seksverslaving zijn echter aanzienlijk. Desalniettemin zijn veel mensen verslaafd aan zowel coke als seks. Het kan uw hele leven gaan beheersen. Bent u verslaafd aan cocaïne en seks en wilt u leven weer op de rit krijgen? Wij kunnen u helpen met een effectieve behandeling in een van onze klinieken in Portugal. U kunt bij onze deskundige medewerkers terecht voor meer informatie over onze behandelingen of klinieken via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. 

Wanneer heb ik een cocaïneverslaving en seksverslaving?

Als u een cocaïneverslaving en seksverslaving, bent u afhankelijk van cocaïne en heeft u een dwangmatige behoefte aan seksuele ervaringen. Enerzijds gebruikt u meer coke dan u lief is en kunt u er zelf niet mee stoppen. U verlangt anderzijds niet alleen naar geslachtsgemeenschap, seksuele activiteiten houden u en uw gedachten constant bezig. U laat uw leven daarom continu beheersen door uw onverzadigbare verlangen naar coke en seks.

Effecten van cocaïne op seks –cocaïneverslaving en seksverslaving

Het komt met name in het uitgaanscircuit vaak voor dat cocaïne en seks worden gecombineerd. Cocaïne kan immers zowel het verlangen naar seks als de intensiteit van de seks en orgasmes vergroten. Maar hoe groter de dosis en hoe langdurig het cocaïnegebruik, des te groter de kans is op het tegenovergestelde effect. De effecten van coke kunnen afhankelijk zijn van de mate en frequentie van het gebruik. Daarnaast zijn ze verschillend voor mannen en vrouwen. Omdat coke plaatselijk verdovend werkt, wordt het ook weleens op erogene zones gesmeerd. Hierdoor is het mogelijk om langer door te gaan met de seksuele activiteiten.

Risico’s cocaïneverslaving en seksverslaving

Cocaïne kan echter op de lange termijn ook het seksuele verlangen verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen. Hetzelfde geldt voor het vermogen om een orgasme te hebben. Dit gebeurt vooral bij hoge doses en langdurig gebruik. Bij mannen kan zelfs impotentie ontstaan. Dat heeft te maken met de afgifte van bepaalde stofjes als dopamine in uw hersenen die cocaïne stimuleert. De voorraden van die stofjes kunnen bij overmatige cocaïnegebruik uitgeput raken waardoor de seksuele belangstelling kan verdwijnen. Daarnaast kan cocaïne hand in hand gaan met agressief en onveilig seksueel gedrag, met alle risico’s van dien.

Afkicken cocaïneverslaving en seksverslaving

Uit ervaring weten wij als specialist in de verslavingszorg dat zelfstandig stoppen met cocaïne en seks bijna onmogelijk is. Daarom doet u er goed aan om professionele hulp te accepteren. In onze klinieken in Portugal kunt u op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. Een deskundig team van zorgprofessionals staat voor u klaar om u te helpen afkicken van cocaïne en seks. Onze evidence-based behandeling is volledig op genezing gericht en staat in het teken van terugvalpreventie. Daarom meet u zich aan de hand van een vitaliteitsprogramma een gezonde, duurzame levensstijl aan. Na terugkomst in Nederland is er indien nodig een nazorgtraject. Neem contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.