Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Cocaïneverslaving en zwangerschap

Een cocaïneverslaving en zwangerschap is een combinatie die koste wat het kost voorkomen dient te worden. Cocaïne kan immers enorme schade aanbrengen aan uw ongeboren baby. Daarom is het zaak om onmiddellijk te stoppen met cocaïne als u zwanger bent geworden. Zelf afkicken van cocaïne kan echter een te lastige opgave zijn. Het kan daarom raadzaam zijn om deskundige hulp te accepteren. In onze klinieken in Portugal kunt u rekenen op de best mogelijke begeleiding bij het breken met uw verslaving. Heeft u vragen over onze klinieken of behandelingen of wilt u zich daarvoor aanmelden? Neem dan contact op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Waarom u geen cocaïne moet gebruiken als u zwanger bent

Cocaïnegebruik is niet alleen schadelijk voor u als aanstaande moeder, maar ook voor uw ongeboren baby. De coke komt snel via uw lichaam door de placenta bij de foetus terecht. Het middel verhoogt zo niet alleen uw bloeddruk, maar ook dat van uw kind. Die verschuivingen in bloeddruk gebeuren zo snel dat het ernstige gevolgen kan hebben voor u en uw baby. Zo kan uw foetus door een spontane bloeddrukverhoging nog voor de geboorte een hersenbloeding krijgen. Daarnaast wordt cocaïnegebruik tijdens de zwangerschap gelinkt aan toevallen, migraine, voortijdig breken van vliezen en voortijdig loslaten van de placenta. Bovendien is er een verhoogde kans op een vroeggeboorte, hersenbeschadiging en groeiachterstand. Laatstgenoemde is ook vaak de oorzaak van dat een foetus overlijdt in de baarmoeder.

Afkicken in Portugal

Het kan zeer lastig zijn om te stoppen met cocaïne. U kunt in onze klinieken in Portugal op discrete wijze afkicken van cocaïne in een geborgen sfeer. Ons multidisciplinaire team van zorgprofessionals helpt u met een effectief behandeltraject breken met uw cocaïneverslaving. Zij worden onder meer bijgestaan door ervaringsdeskundigen die als geen ander weten waar u zoal tegenaan kan lopen. De behandeling staat in het teken van terugvalpreventie waarbij u zich een gezonde levensstijl aanmeet met behulp van ons vitaliteitsprogramma. Ook na terugkomst in Nederland kunt u, indien nodig, rekenen op een gedegen nazorgbehandeling. Neem voor informatie contact met ons op.

Hulp bij een cocaïneverslaving en zwangerschap

Bent u zwanger bent en lukt het u niet om zelfstandig te stoppen met cocaïne? Dan doet u er goed aan om deskundige hulp in te roepen. Wij hebben privacy en discretie hoog in het vaandel staan en hebben ruime ervaring in het behandelen van zwangere vrouwen. U kunt contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl om u aan te melden. Ook kunt u al uw vragen stellen aan onze deskundige medewerkers die voor u klaarstaan.