Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Stoppen met cocaïne

Als u verslaafd bent aan cocaïne kunt u geen wijzer besluit nemen dan om af te kicken. Zeker op lange termijn loopt u enorme risico’s en uw afhankelijkheid kan in het ergste geval zelfs fataal aflopen. Een cocaïneverslaving heeft namelijk desastreuze gevolgen voor u en uw omgeving. Uw naasten zullen daarom ongetwijfeld graag zien dat u uw verslaving gaat aanpakken. Zelf stoppen is echter niet voor iedereen weggelegd en blijkt in de praktijk zelfs nagenoeg onmogelijk. In onze klinieken in Portugal kunt u de best mogelijke professionele hulp krijgen om te helpen stoppen met cocaïne. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Zelfstandig stoppen met cocaïne

Cocaïne is een enorm verslavend drug. Met name als u gedurende enige tijd veel coke gebruikt, loopt u kans om geestelijk verslaafd te raken. Het kan echter vrij snel gebeuren dat u opeens het gevoel krijgt niet meer zonder het middel te kunnen. Daarnaast kunt u een tolerantie ontwikkelen bij veel, frequent en langdurig gebruik. Hierdoor heeft u steeds meer cocaïne nodig voor hetzelfde effect. Als u inziet dat u verslaafd bent en u wilt afkicken, is het raadzaam om deskundige hulp in te roepen. Afkicken van cocaïne kan immers gepaard gaan met ernstige ontwenningsverschijnselen. Zelfstandig stoppen kan daarom zeer lastig zijn en is niet zonder risico’s.

Ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met cocaïne

Afkicken van cocaïne na langdurig en vaak gebruik gaat ongetwijfeld gepaard met de nodige ontwenningsverschijnselen. Deze voelt u het heftigst in de eerste vijf dagen nadat u bent gestopt. U kunt zich moe, neerslachtig en depressief voelen. Daarnaast kunt u last krijgen van slaapproblemen, stemmingswisselingen en concentratieproblemen. Bovendien kunt u last krijgen zowel eetproblemen als enorme honger, en een gebrek aan energie. Deze verschijnselen zijn echter slechts tijdelijk en wij kunnen u daarbij helpen. Als specialist in de verslavingszorg weten wij immers waar u zoal tegen aan kan lopen in dit proces.

Tips voor zelfstandig stoppen met coke

Als u besluit om zelfstandig af te kicken van coke, zou u de volgende richtlijnen in overweging kunnen nemen.

  • Voorkom dat u in de verleiding komt
    • Als u thuis geen coke meer heeft, is het makkelijker om niet in uw oude verslavingsgedrag terug te vallen. Mogelijk wilt u ook bepaalde plaatsen of personen (tijdelijk) mijden om niet in de verleiding te worden gebracht.
  • Vertel uw omgeving over uw besluit
    • Stoppen met cocaïne is een grote stap veel doorzettingsvermogen voor nodig is om dit succesvol te doen. Deel uw besluit om te stoppen met cocaïne met uw naasten zodat zij u kunnen steunen in dit proces.
  • Houd uw voortgang bij en beloon uzelf op een gezonde manier
    • Houd op een kalender of in uw agenda bij hoe lang u al clean bent. Zie in hoe goed u bezig bent en complimenteer uzelf daarmee. Wanneer u een bepaalde mijlpaal bereikt (bijvoorbeeld een week zonder coke), kunt u uzelf op een gezonde manier belonen.

Hulp bij het afkicken van cocaïne

Afkicken van cocaïne is een intensief proces dat u mogelijk al een paar keer heeft geprobeerd. Mogelijk bent u ook al bekend met bovengenoemde tips, maar mocht ook dat niet baten. Of u nu al mislukte stoppogingen achter de rug heeft of niet, een professionele behandeling is altijd een goed idee. In onze comfortabele klinieken in Portugal kunt u op een discrete manier werken aan uw herstel. U krijgt hierbij de best mogelijke begeleiding die u nodig heeft. Onze verslavingsbehandelingen zijn volledig op genezing gericht waarbij u zichzelf een gezonde, duurzame levensstijl aanmeet met behulp van ons vitaliteitsprogramma. Indien nodig minimaliseert een gedegen nazorgtraject de kans op terugval na uw thuiskomst in Nederland. Wilt u meer informatie over onze behandelingen of uzelf aanmelden voor een behandeling? Dan kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.