Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Drugsverslaving – verslaafd aan drugs

Een drugsverslaving kan verwoestende gevolgen hebben voor uw leven en dat van uw naasten. Zij kunnen immers zwaar te lijden hebben onder uw toestand en gedrag. Ongetwijfeld zien zij daarom graag dat u iets aan uw verslaving gaat doen. Zelfstandig stoppen met drugs is echter voor de meesten niet weggelegd. Daarom is het raadzaam om professionele hulp in te roepen. Als specialist in de verslavingszorg weten wij immers waar u zoal tegenaan kan lopen bij het afkicken van drugs. Wij bieden effectieve behandelingen aan in onze comfortabele klinieken in Portugal. Neem daarom voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Risico’s drugsverslaving

Er is een grote diversiteit aan drugs waar mensen mee experimenteren en helaas ook verslaafd aan raken. Niet zelden ontwikkelen gebruikers zelfs een verslaving aan meerdere middelen tegelijk. Alhoewel niet ieder middel gepaard gaat met even grote nadelen, brengt een drugsverslaving altijd risico’s met zich mee. Het houdt uw gedachten mogelijk continu bezig en u kunt de controle over uzelf en uw leven helemaal kwijtraken. Daarmee kunt u bovendien enorme schade aanrichten in uw sociale omgeving.

Fysieke risico’s

  • U kunt verwoestende en onherstelbare schade aanrichten aan uw lichaam en kan zelfs uw leven op het spel zetten.

Geestelijke risico’s

  • Een obsessieve verlangen naar drugsgebruik wordt steeds groter en kan leiden tot depressieve of zelfs suïcidale gevoelens.

Sociale risico’s

  • Uw naasten kunnen – direct en indirect – zwaar te lijden hebben onder uw drugsverslaving.

Financiële risico’s

  • Een drugsverslaving kan een dure aangelegenheid zijn en bovendien kan uw gedrag zorgt mogelijk voor een inkomensvermindering of -verlies.

Herkent u zich in deze risico’s? Dan is de kans groot dat uw een drugsverslaving heeft. Neem contact met ons op als u klaar bent om deskundige hulp te accepteren van een specialist in de verslavingszorg. Lees meer over de risico’s van drugsverslaving.

Behandeling en afkicken van drugsverslaving

Er zijn verschillende soorten behandelingen die u kunnen helpen afkicken van drugs. Wij bieden effectieve klinische behandelingen aan in onze klinieken in Portugal waarbij terugvalpreventie centraal staat. Hier kunt u immers op discrete wijze werken aan uw herstel in een geborgen sfeer, op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Een multidisciplinair team van professionals en ervaringsdeskundigen staat u hierbij bovendien terzijde. Maar er zijn andere mogelijkheden die mogelijk beter aansluiten bij uw persoonlijke situatie. 180 graden maakt immers deel uit van Vincere, een overkoepelende organisatie die bijvoorbeeld ook poliklinische behandelingen in Nederland aanbiedt. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot klinische opnames in Nederland en Zuid-Afrika.

Kosten behandeling drugsverslaving

Al onze verslavingsbehandelingen worden (buiten uw eigen risico) volledig vergoed door uw Nederlandse zorgverzekering. U hoeft daarom alleen uw eigen vervoer naar de behandellocatie te bekostigen. Lees meer over de kosten en vergoeding of neem contact op met onze medewerkers voor meer informatie. U kunt neem ons telefonisch bereiken via 085 – 273 75 90. Daarnaast kunt u ook een mailtje sturen naar info@180gr.nl.

Verschillende soorten drugsverslaving

Drugs kunnen op basis van het soort effect in drie categorieën worden ingedeeld, waarbij sommige middelen in meerdere categorieën passen:

Bewustzijnsveranderende drugs

  • Drugs die uw zintuigelijke waarneming drastisch veranderen.

Stimulerende drugs

  • Opwekkende drugs die zorgen voor meer energie en alertheid.

Verdovende drugs

  • Drugs die uw een kalmerend en ontspannend effect teweegbrengen.

Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van:

Heeft u een drugsverslaving en wilt u daar vanaf? Neem contact op

Wij helpen u als specialist in de verslavingszorg graag afkicken van drugs. Neem daarom contact met ons op wanneer u klaar bent om professionele hulp te accepteren. Ook kunt u met al uw vragen terecht bij onze deskundige medewerkers. Zij staan u graag te woord. U kunt hen telefonisch bereiken via 085 – 273 75 90 of per e-mail via info@180gr.nl.

Behandelingen