Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

4FA-verslaving – verslaafd aan 4FA

De populariteit van 4FA is de laatste jaren sterk toegenomen en wordt met name veel gebruikt in het uitgaanscircuit. Qua effecten zit 4FA ergens tussen speed en MDMA in en de drug wordt ook weleens ‘xtc-light’ genoemd. De risico’s die ermee gepaard zijn echter allesbehalve licht. Het middel staat immers niet voor niets op lijst I van de Opiumwet. Het risico op verslaving zou daarnaast vergelijkbaar zijn met het risico op een xtc-verslaving. Mocht u een 4FA-verslaving hebben waar u niet zelfstandig vanaf kunt komen, neem dan direct contact met ons op. Wij bieden effectieve behandelingen aan in onze klinieken in Portugal waar u op discrete wijze kunt afkicken van drugs. U kunt ons bereiken via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

4FA-verslaving – wat zijn de effecten van 4FA?

4FA is een stimulerende designerdrug die zintuigelijke waarnemingen intensiveert en een licht euforisch effect en sterk gevoel van gebondenheid teweegbrengt. Het staat ook wel bekend onder de volgende namen:

  • 4-F;
  • 4-Flava
  • 4-Fluor
  • 4FMP
  • 4Flux

Wie 4FA gebruikt, kan zich alert, energiek, fit, helder, opgewekt, vrolijk en uiterst spraakzaam gaan voelen. Ook kan het een sterke behoefte aan contact en intimiteit veroorzaken. Daarnaast kunt u op lichamelijk gebied onder meer misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid ervaren. Als het middel uitwerkt, kunt u zich tot wel enkele dagen na het gebruik somber, lusteloos, geïrriteerd en leeg voelen. Ook kunt u huilbuien krijgen en last krijgen van concentratieproblemen en geheugenstoornissen. Het aantal serieuze gezondheidsincidenten gerelateerd aan het middel is de laatste jaren bovendien toegenomen. Zo wordt 4FA-gebruik gelinkt aan hartproblemen en hersenbloedingen.

Heb ik een 4FA-verslaving?

Als u een 4FA-verslaving heeft, bent u niet meer in staat om zelfstandig stoppen met uw 4FA-gebruik . U heeft immers een onbedwingbare behoefte om steeds weer de effecten van het middel te voelen. De gedachten dat u zich zonder 4FA bijvoorbeeld niet meer kan vermaken op een feest kunnen u in een negatieve vicieuze cirkel doen belanden. Mogelijk gaat u daarom steeds meer van het middel gebruiken om te voorkomen dat uw ervaring niet intens genoeg is. Of u combineert het met andere middelen voor nog extremere effecten, waarmee de risico’s echter alleen nog maar toenemen. Het is daarom sterk aan te raden te raden om daar zeer voorzichtig mee te zijn. Als u de controle over uw drugsgebruik bent kwijtgeraakt, is het raadzaam om contact met ons op te nemen.

Afkicken van 4FA-verslaving

Heeft u een 4FA-verslaving of bent u misschien verslaafd aan meerdere middelen? In welke situatie u ook verkeert, het is gelukkig nooit te laat om het roer om te gooien. Zelfstandig stoppen met drugs is echter voor de meeste mensen een ondoenlijke taak. Daarom is het raadzaam om professionele hulp van een specialist in de verslavingszorg te accepteren. Wilt u uw leven weer op de rit krijgen? In onze comfortabele klinieken in Portugal bieden wij effectieve verslavingsbehandelingen aan die in het teken staan van terugvalpreventie. Daarbij behandelen we naast uw verslaving ook eventuele psychische aandoeningen. Neem contact met ons via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.