Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Afkicken van drugs in Portugal

Heeft u een drugsverslaving en bent u tot het inzicht gekomen dat het noodzakelijk is om daar mee te stoppen? Mogelijk heeft u inmiddels al een of meerdere pogingen ondernomen om uw leven weer op de rit te krijgen. Succesvol stoppen met drugs zonder deskundige begeleiding is echter lang niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het raadzaam om bijvoorbeeld een behandeling te ondergaan in een van onze klinieken in Portugal. Neem contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl voor meer informatie.

Waarom afkicken van drugs in Portugal?

Zelfstandig afkicken van drugs kan een lastige opgave zijn. Het is echter voor de meesten niet weggelegd om zonder professionele hulp te stoppen met drugs. Uw leven is immers zo vervlochten met drugsgebruik dat het lastig is om de verleidingen te weerstaan. Daarom kan het in sommige gevallen beter zijn om voor een bepaalde periode uit uw vertrouwde omgeving te stappen. Onze klinieken in Portugal bieden dan de ideale omstandigheden om op discrete wijze aan uw herstel te werken. Tijdens uw verblijf kunt u het volgende verwachten:

  • Intensief en effectief behandelprogramma met individuele en groepssessies
  • Comfortabele kliniek omringd door adembenemende natuur
  • Discretie en oog voor privacy
  • Gezonde en afwisselende maaltijden bereid door professionele kok
  • Vitaliteitsprogramma en een fitnessruimte

Daarnaast kunt u rekenen op de ondersteuning van een multidisciplinair team van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. Onze behandelingen zijn bovendien op genezing gericht en draaien om terugvalpreventie.

Intakegesprek – afkicken van drugs

In onze ogen is geen mens hetzelfde en dient de patiënt altijd centraal te staan. Daarom spitsen wij onze behandelingen toe op de unieke situatie waarin u verkeert. Om daar beter inzicht te krijgen, voeren we eerst een intakegesprek met u. Hierin bespreekt u met een psycholoog uw huidige omstandigheden, uw verleden en verslavingsproblematiek. Zo kunnen wij een behandeling voorstellen die het best aansluit bij uw persoonlijke toestand. Daarna deelt de psycholoog zijn bevindingen tijdens een overleg met een psychiater waarna zij samen een behandelplan opstellen.

Behandelplan – afkicken van drugs

Tijdens een adviesgesprek leggen wij u vervolgens een behandelplan voor. Daar staat in bij welk behandeltraject u in uw situatie het meest gebaat bent. Dat kan een klinische behandeling zijn in Portugal, maar er zijn ook andere mogelijkheden. 180 Graden maakt immers deel uit van Vincere, dat ook behandelingen op maat aanbiedt in Nederland. Zo kunt u ook in eigen land een klinische behandeling ondergaan, maar zijn er ook minder intensieve, poliklinische behandeltrajecten. Er kan bovendien tussen die trajecten geschakeld worden. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid tot een klinische behandeling in Zuid-Afrika. Een klinische behandeling in het buitenland neemt ongeveer 90 dagen in beslag, exclusief detoxperiode.

Terugvalpreventie – afkicken van drugs

Mogelijk bent u weleens eerder een periode gestopt met drugs, maar heeft vervolgens een terugval gehad. Dan bent u niet de enige. Niet voor niets richten wij onze behandelingen op terugvalpreventie. Daarom kunt u na thuiskomst van een klinische behandeling indien nodig ook een nazorgtraject volgen. Maar eerst werkt u in een van onze klinieken in Portugal aan uw levensstijl. Het doel is dat u aan de hand van ons vitaliteitsprogramma een gezondere en duurzamere manier van leven aanleert. Niet alleen op fysiek, maar ook op geestelijk en spiritueel gebied. De terugvalpreventie bestaat onder meer uit:

  • Herstelmotivatie en streven naar een gelukkig leven
  • Leren omgaan met emoties en de drang naar drugs
  • Het invullen van uw vrije tijd
  • Herkennen van valkuilen

Heeft u vragen die u niet kunt vinden tussen de veelgestelde vragen drugsverslaving? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Soorten drugsverslaving

U kunt een verslaving hebben aan allerlei soorten drugs. Wij kunnen u onder meer helpen met de volgende verslavingen:

Wat kost een behandeling voor het afkicken van drugs?

De kosten voor de behandelingen die wij aanbieden worden buiten uw eigen risico volledig vergoed door uw zorgverzekering. U bent wel zelf verantwoordelijk voor de vervoerskosten. Lees meer over de kosten en vergoedingen of neem contact met ons op voor meer informatie.