Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Designerdrugs verslaving – verslaafd aan designerdrugs (NPS)

De naam laat weinig aan de verbeelding over: designerdrugs zijn als het ware ‘ontworpen’ in een laboratorium. Daarom is het effect van de middelen en de sterkte ervan niet altijd goed te voorspellen. Hierdoor kan het gebruik van designerdrugs zeer gevaarlijke situaties opleveren. Gebruikt u designerdrugs en lukt het u niet om dat drugsgebruik een halt toe te roepen? Dat is niet verwonderlijk, want zelfstandig afkicken van drugs is lang niet voor iedereen weggelegd. Als u een designerdrugs verslaving heeft, doet u er daarom verstandig aan om professionele hulp te accepteren. Als specialist in de verslavingszorg bieden wij effectieve behandelingen aan in onze klinieken in Portugal. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl

Designer drugs – wat zijn designerdrugs?

Designerdrugs zijn in laboratoria vervaardigde psychoactieve middelen. Deze stoffen worden ook wel ‘NPS’ (‘Nieuwe Psychoactieve Stoffen’) genoemd. Vaak worden de moleculaire structuur van een bestaande drug licht gewijzigd waardoor een nieuwe, en daardoor voor de wet nog niet illegale, stof ontstaat. De overheid heeft de designerdrug 4FA inmiddels echter verboden omdat de drug wordt gelinkt aan het overlijden van enkele gebruikers. Het gevaar schuilt in de omstandigheden waarin de middelen kunnen worden gefabriceerd door mogelijk onbekwame mensen die geen veiligheidsregels hanteren. Daarnaast is er nog maar weinig bekend over de schadelijke effecten van de diverse designerdrugs op de lange termijn. Er is immers nog maar weinig onderzoek naar gedaan. Daarom functioneert u wanneer u designerdrugs gebruikt als uw eigen proefkonijn. Over het algemeen zijn de risico van een drugsverslaving aanzienlijk. Lukt het u niet om zelfstandig te stoppen met drugs? Neem dan contact met ons op voor hulp.

Soorten designerdrugs

Er worden steeds nieuwe soorten designerdrugs ontworpen en aan deze trend lijkt voorlopig geen eind te komen. De meest bekende designerdrugs zijn:

  • 2C-B, 2C-E, 2C-I, 2C-T-7
  • 4-Fluoramfetamine (4FA/4FMP)
  • Benzo Fury (5-APB, 6-APB)
  • Benzylpiperazine (BZP)
  • DOx (DOB, DOC, DOM)
  • MDPV (methylenedioxypyrovalerone)
  • Mefedron (4-MMC, miauw miauw)
  • Methylon (Xplosion)
  • Methoxetamine (MXE)

Heb ik een verslaving aan designerdrugs?

Een designerdrugsverslaving gaat gepaard met vergelijkbare symptomen als een alcoholverslaving of drugsverslaving. U besteedt veel energie, geld en tijd in het verkrijgen en gebruiken van de drugs, en het bijkomen daarvan. Het houdt uw gedachten continu bezig en u bent niet in staat om zelfstandig te stoppen met het drugsgebruik. Mogelijk vreest u dat u zich zonder drugs niet meer kan vermaken. Of wellicht voelt u zich bezwaard nadat u weer heeft gebruikt. Misschien heeft u immers al tevergeefs enkele stoppogingen gewaagd om vervolgens snel weer in uw oude gedrag te vervallen. U kunt ondertussen op verschillende gebieden in uw leven in de problemen komen. Zo kunnen uw persoonlijke en professionele relaties het zwaar te verduren krijgen. Ook uw emotionele, fysieke en geestelijke gesteldheid kunnen zwaar te lijden hebben onder uw verslaving. Daarnaast kunt u in financieel zwaar weer terechtkomen om uw ongezonde levensstijl te kunnen blijven bekostigen.

Afkicken van designerdrugs verslaving

In onze ogen bevindt ieder mens zich in unieke omstandigheden. Daarom spitsen we onze behandelingen toe op uw persoonlijke toestand. Mogelijk biedt een behandeling in een van onze klinieken in Portugal een oplossing voor uw situatie. Onze effectieve en intensieve behandelingen zijn immers op genezing gericht. Terugvalpreventie staat bij ons centraal waarbij u een gezondere levensstijl aanmeet aan de hand van ons vitaliteitsprogramma. Een multidisciplinair team van professionals en ervaringsdeskundigen staat voor u klaar om u te ondersteunen tijdens uw herstelproces. Na thuiskomst in Nederland kan een nazorgtraject indien nodig de kans op terugval minimaliseren. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.