Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Ketamineverslaving – verslaafd aan ketamine

Alhoewel ketamine niet lichamelijk verslavend, is kan een geestelijke ketamineverslaving wel degelijk voorkomen en desastreuze gevolgen hebben. Een verslaving aan ketamine kan immers verwoestende effecten hebben op uw leven. Heeft u een ketamineverslaving en wilt u daar vanaf? Neem dan onmiddellijk contact met ons op. Wij bieden immers effectieve behandelingen aan in onze klinieken in Portugal. Meld u aan voor een behandeling of vraag meer informatie op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl

Ketamineverslaving – wat doet ketamine precies?

Het synthetische middel ketamine is oorspronkelijk bedoeld als narcosemiddel en pijnstiller voor zowel mensen als dieren. Ketamine heeft echter naast het verdovende effect ook een hallucinerende werking. Daarom gebruiken mensen het ook steeds vaker op recreatieve wijze. Het middel staat overigens ook bekend onder de volgende benamingen:

  • K
  • Ket
  • Keta
  • Kittycat
  • Special-K
  • Vitamine K

Een lage dosering ketamine veroorzaakt een dromerige toestand waarbij de gebruiker last krijgt van coördinatieverlies en desoriëntatie. Deze effecten kunnen toenemen naarmate de dosering wordt verhoogd en kunnen dan ook gepaard gaan met hallucinaties. U kunt zelfs in een zogenaamde ‘K-hole’ terechtkomen, die regelmatig wordt vergeleken met een bijna-doodervaring. Praten en bewegen wordt daarbij erg lastig. Sommige mensen omschrijven het als een spirituele ervaring en anderen als een zeer angstaanjagende beleving.

Ketamineverslaving – wanneer ben ik verslaafd aan ketamine?

Wanneer u herhaaldelijk ketamine gebruikt kan tolerantie optreden zodat u meer van het middel nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Er bestaat bovendien een kans om geestelijk verslaafd te raken aan het middel, met alle risico’s van dien. Zo kunt onder meer enorm last krijgen van blaasproblemen. Ook wordt het middel gelinkt aan hersenbeschading. Die fysieke ongemakken staan echter in de schaduw van de beroerde geestelijke toestand waarin u terecht kunt komen. Omdat ketamine niet lichamelijk verslavend is, treden er geen lichamelijke ontwenningsverschijnselen op als u ophoudt met het middel te gebruiken. Op geestelijk vlak kan stoppen met drugs als ketamine echter ontzettend zwaar zijn. Verlangt u continu naar ketamine en bent u niet in staat om het drugsgebruik zelfstandig te stoppen? Dan is het waarschijnlijk dat u een ketamineverslaving heeft. Zelfstandig afkicken van drugs als ketamine is echter helaas niet voor iedereen weggelegd.

Afkicken van ketamineverslaving

Als u een ketamineverslaving heeft waar u niet zelfstandig mee kunt stoppen is het raadzaam om professionele hulp te accepteren. In onze verslavingsklinieken in Portugal staat u er immers niet alleen voor. Hier wordt u bijgestaan door een multidisciplinair team van professionals en ervaringsdeskundigen. Met hun steun kunt u in een geborgen sfeer een effectieve behandeling volgen. Wij hebben ruime ervaring in de verslavingszorg en stellen de patiënt altijd centraal. Onze behandelingen draaien daarom helemaal om terugvalpreventie. Hierbij meet u zich een gezondere levensstijl op zowel fysiek en geestelijk als spiritueel gebied. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of daar meer informatie over aanvragen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.