Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Lachgasverslaving – verslaafd aan lachgas

Lachgas is van oorsprong een narcosemiddel dat steeds vaker recreatief wordt gebruikt. Het middel wordt in noodgevallen als narcosemiddel gebruikt in ambulances en in operatiekamers in combinatie met andere middelen. Vanwege de korte roes en de geringe bekendheid van de risico’s heeft het middel een onschuldige reputatie. Dat is echter geheel ten onrechte, want een lachgasverslaving ligt wel degelijk op de loer. Een lachgasverslaving gaat bovendien gepaard met zeer ernstige risico’s. Heeft u een lachgasverslaving en lukt het u niet om te stoppen met lachgas? Dan doet u er goed aan om professionele hulp in te schakelen van een specialist in de verslavingszorg. Wij bieden effectieve verslavingsbehandelingen aan in onze klinieken in Portugal. Neem contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl voor meer informatie.

Wat zijn de effecten van lachgas?

Na inademing van het gas vanuit een ballon ervaren gebruikers een dromerige, euforische roes die gepaard kan gaan met lachbuien. Daarnaast verandert tijdens de enkele minuten durende roes uw waarneming en kunnen hallucinaties optreden. Ook kunnen onbewuste gedachten en gevoelens aan de oppervlakte komen, evenals gevoelens van angst en onrust. Als de ballon met 100% zuurstof is gevuld krijgt de gebruiker bovendien last van een tijdelijk zuurstoftekort. Hierdoor kunt u tijdelijk duizeligheid en evenwichtsverlies ervaren en zelfs flauwvallen. Sommige gebruikers ervaren laatstgenoemde echter als een positieve ervaring. Een van de risico’s van lachgas is dat u in een ‘bad trip’ kunt terechtkomen. Dat risico wordt groter wanneer u lachgas gebruikt in combinatie met andere drugs. Daarnaast kunt u last gaan krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, tintelingen en misselijkheid. Extreem en langdurig gebruik kan zelfs leiden tot neurologische schade, verlammingsverschijnselen, concentratieproblemen, een dwarslaesie en ernstige schade aan uw ruggenmerg.

Wanneer heb ik een lachgasverslaving?

Er is vooral een reëel risico om een geestelijke lachgasverslaving te ontwikkelen. Er zijn echter ook gevallen bekend waar lichamelijke afhankelijkheid is opgetreden. Hoe frequenter en meer lachgas u gebruikt, hoe vaker u op lange termijn gewenning en hunkering kunt ervaren. Het onbedwingbare verlangen naar het gebruik van lachgas en het ervaren van de effecten kan vervolgens problematische vormen aannemen. Een lachgasverslaving gaat echter gepaard met ernstige risico’s. Het gaat daarnaast mogelijk uw leven beheersen en het houdt uw gedachten continu bezig. Bovendien gaat u wellicht steeds meer van het middel gebruiken en op steeds meer momenten. Zo kunt u binnen de kortste keren een drugsverslaving hebben ontwikkeld.

Afkicken van lachgas – stoppen met lachgasverslaving

Heeft u een lachgasverslaving en bent u tot het inzicht gekomen dat u daar vanaf wilt? Zelfstandig afkicken van drugs kan een zeer grote uitdaging zijn en is niet voor iedereen weggelegd. In onze klinieken in Portugal bieden we echter effectieve behandelingen om u te helpen stoppen met drugs. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.