Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

LSD-verslaving – verslaafd aan lsd

LSD is een bewustzijnsveranderende middel dat een zeer langdurige trip veroorzaakt die gepaard gaat met serieuze risico’s. Voor sommige mensen is dit een eenmalige ervaring die ze nooit meer willen meemaken. Andere mensen voelen zich echter zo aangetrokken tot deze trips dat ze het keer op keer willen blijven beleven. Omdat het lichaam heel snel gewend raakt aan LSD treedt er al gauw tolerantie op. Toch komt het voor dat mensen geestelijk verslaafd raken aan het middel. Heeft u een LSD-verslaving en lukt het u niet om afscheid te nemen van het middel? Wij kunnen u helpen met een effectieve behandeling in onze klinieken in Portugal. Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

LSD-verslaving – wat is het effect van LSD?

LSD of lysergsäurediäthylamid is een tripmiddel dat vrijwel altijd oraal wordt ingenomen. De sterkste pieken van de doorgaans zes tot twaalf uur durende trips vinden twee tot zes uur na inname plaats. De semi-synthetische, hallucinogene drug brengt veranderingen teweeg in de zintuigelijke en tijdsperceptie, stemming, motorische coördinatie en mentale processen. Er is daarnaast een kans dat u in een ‘bad trip’ belandt, wat een zeer angstaanjagende ervaring kan zijn. Deze angstige belevenis houdt over het algemeen vanzelf op wanneer het middel is uitgewerkt, wat wel enkele uren kan duren. Op de lange termijn gaat LSD-gebruik echter gepaard met zeer ernstige risico’s. Een groot deel van LSD-gebruikers herbeleeft ervaringen die tijdens een eerdere trip hebben plaatsgevonden. Deze flashbacks worden meestal getriggerd door stress of het gebruik van andere drugs. U heeft hier geen controle over en kunt hier veel hinder van ondervinden. Ook wordt LSD gelinkt aan het oproepen van psychoses.

Heb ik een LSD-verslaving?

Alhoewel LSD op lichamelijk gebied niet verslavend is, kan een geestelijke afhankelijkheid wel degelijk ontstaan. Het lichaam raakt immers al snel gewend aan het middel. Hierdoor zijn de effecten helemaal niet voelbaar wanneer er niet genoeg tijd tussen de trips in zit. Omdat de ervaringen zo intens zijn, wachten de meeste gebruikers bovendien enkele weken of maanden voordat ze het weer gebruiken. Toch komt het voor dat mensen blijven hunkeren naar deze intensieve ervaringen en keer op keer LSD blijven gebruiken. Ook gebruiken mensen LSD in combinatie met andere, meer verslavende middelen als bijvoorbeeld alcohol, cannabis, speed of XTC. Het kan echter heel gevaarlijk te zijn om dit tripmiddel te combineren met andere middelen.

Afkicken van LSD-verslaving

Heeft u een LSD-verslaving of heeft u hulp nodig bij het stoppen met drugs, waarvan LSD er een van is? Dan doet u er goed aan om contact met ons op te nemen. Wij bieden immers effectieve, intensieve behandelingen in onze comfortabele klinieken in Portugal. Hier wordt u bijgestaan door een multidisciplinair team van professionals en ervaringsdeskundigen die weten waar u zoal tegenaan kunt lopen. In een geborgen sfeer kunt u op discrete wijze aan uw herstel werken. Hierbij meet u zich een gezondere levensstijl aan met behulp van ons vitaliteitsprogramma. Niet alleen uw fysieke en geestelijke, maar ook uw geestelijke gesteldheid zal de aandacht krijgen die nodig is. Na thuiskomst kunt u indien nodig rekenen op een gedegen nazorgbehandeling. Neem daarom direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.