Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Poppersverslaving – verslaafd aan poppers

Poppers zijn synthetische drugs die vooral in het uitgaanscircuit en tijdens de seks worden gebruikt. Alhoewel het oorspronkelijk als medicijn werd gebruikt, gaat het gepaard met serieuze gezondheidsrisico’s. Daarnaast ontstaat er gauw gewenning aan het middel. Hierdoor heeft u steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Daarmee nemen de risico’s uiteraard ook toe. Poppers zijn daarnaast geestelijk verslavend. Heeft u een verslaving aan poppers en lukt het u niet om daar afscheid van te nemen? Dan is het raadzaam om deskundige hulp te accepteren. Wij kunnen u als specialist in de verslavingszorg de behandeling bieden die u nodig heeft. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Wat is het effect van poppers?

Poppers zijn vluchtige stoffen die gebruikers uit een flesje snuiven. Vervolgens begint de gebruiker al na enkele seconden de effecten te voelen. Een kortstondig gevoel van ontspanning en gelukzaligheid gaat gepaard met een gevoel van seksuele opwinding. Er kan ook duizeligheid en hoofdpijn optreden. Daarnaast zorgt het middel voor versterkte seksuele ervaringen en de verslapping van bepaalde spieren. Hierdoor wordt het middel dan ook vaak gebruikt tijdens seks en dan met name in het homocircuit. De kringspier kan immers makkelijker ontspannen, maar daarentegen wordt het houden van een erectie moeilijker. Als u poppers echter combineert met een erectiemiddel kan er echter onder meer bewusteloosheid, acute bloeddrukverlaging en orgaanschade ontstaan. Ook loopt u lange termijn een verhoogde kans op bloedarmoede en gezichtsstoornissen. Daarnaast wordt poppersgebruik gelinkt aan het verzwakken van uw afweersysteem. Ten slotte gaan gebruikers onder invloed van poppers eerder over tot onveilige risico’s, met alle risico’s van dien.

Wanneer ben ik verslaafd aan poppers?

Het is mogelijk om geestelijk afhankelijk te worden van poppers. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u altijd poppers gebruikt wanneer u geslachtsverkeer heeft. Wellicht gaat u na verloop van tijd denken dat u alleen nog maar onder invloed van poppers seks kan hebben. Want u bent misschien in de veronderstelling dat u zich alleen met poppers kan ontspannen en opgewonden kan raken. Zonder de effecten die de poppers teweegbrengen, is de seks op zich in uw beleving dan niet meer opwindend genoeg. Dit komt immers geregeld voor, en een poppersverslaving gaat dan ook geregeld samen met een seksverslaving. Of het nou in combinatie is met een andere verslaving of niet, een poppersverslaving kan uw leven zeer negatief beïnvloeden. U weet dat u een poppersverslaving wanneer u niet zelfstandig kunt stoppen met het drugsgebruik.

Afkicken van poppersverslaving

Zelfstandig afkicken van drugs als poppers kan een onmogelijke opgave voor u blijken. Mogelijk heeft u eerder al eens, of vaker dan eens, een poging gewaagd om te stoppen. Zonder deskundige hulp stoppen met drugs als poppers is echter niet voor iedereen weggelegd. Zeker in combinatie met een andere drugsverslaving of seksverslaving is het zeer raadzaam om een professionele behandeling te ondergaan. Wij bieden als specialist in de verslavingszorg effectieve behandelingen aan in onze fraaie klinieken in Portugal. Op discrete wijze kunt u hier in een geborgen sfeer intensief werken aan uw herstel. Hierbij staat terugvalpreventie centraal en meet u zich een gezondere levensstijl aan op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied. Eventueel volgt nu thuiskomst in Nederland een nazorgtraject om de kans op terugval te minimaliseren. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of meer informatie opvragen? U kunt ons bereiken via 085 – 273 75 90 of via info@180gr.nl.