Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Risico’s drugsverslaving

Risico’s drugsverslaving – het zijn er talloze. Het leven van veel mensen wordt dan ook verwoest door een drugsverslaving. Niet alleen de persoon die aan drugs verslaafd is, maar ook zijn of haar naaste omgeving lijdt daar zwaar onder. Aan de lijst van risico’s komt immers bijna geen einde. Het is daarom raadzaam om van stoppen met drugs uw belangrijkste prioriteit te maken als u verslaafd bent. Zelfstandig afkicken van drugs blijkt echter meestal een te lastige opgave. Daarom doet u er verstandig aan om professionele hulp te accepteren van een specialist in de verslavingszorg. Neem contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Wij bieden immers effectieve behandelingen in onze klinieken in Portugal.

Heb ik een drugsverslaving?

Alhoewel er nog weleens onderscheid wordt gemaakt tussen softdrugs en harddrugs, kunnen ze allemaal verslavend werken. Van harddrugs als cocaïne, speed en xtc is de vernietigende werking bekend, maar ook de softdrug cannabis is zeer riskant. Wanneer u verslaafd bent aan drugs oefent uw drugsgebruik een negatief effect uit op uw leven. Daarnaast bent u continu in de weer met het:

  • Verkrijgen van drugs
  • Gebruiken van drugs
  • Bijkomen van uw drugsgebruik
  • Uitkijken naar het volgende gebruiksmoment

Als u zich in onderstaande stellingen over drugsgebruik herkent, is het hoog tijd om contact met ons op te nemen. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van drugsverslaafden.

Uw gedachten staan continu in het teken van drugs

Als u drugsverslaafd bent, draaien bijna al uw gedachten om drugs. Wanneer u weer gaat gebruiken, hoeveel u nog heeft of wanneer u weer nieuwe drugs gaat bemachtigen en hoeveel. Of mogelijk baalt u van uw meest recente gebruik.

Drugsgebruik bezorgt u veel stress

Drugsgebruik en de gevolgen daarvan kan veel stress veroorzaken in iemands leven. Het is niet onwaarschijnlijk dat uw relatie stukloop of dat uw contact met uw naasten verwatert of zelfs helemaal verdwijnt. Mogelijk schaamt u zich daarnaast voor uw drugsgebruik en krijgt u veel stress van het verbergen van uw verslaving.

Uw omgeving is niet blij met uw drugsgebruik

Het is niet verwonderlijk dat uw partner, familie en vrienden moeite hebben met uw drugsgebruik. Het is voor hen verschrikkelijk om u uw leven te zien verwoesten. Daarnaast kan het zo zijn dat u zich met uw gedrag onmogelijk maakt voor uw naasten.

Uw drugsgebruik is een geheim voor uw naasten

Mogelijk doet u er van alles om uw drugsgebruik geheim te houden voor uw omgeving. Als zij al weten dat u drugs gebruikt, hebben ze misschien geen idee van de ernst van uw verslaving.

Soorten risico’s drugsverslaving

Een drugsverslaving gaat gepaard met talloze risico’s. Niet alleen uw fysieke en geestelijke gesteldheid lijden er onder, het schaadt ook alle andere gebieden van uw leven.

Fysieke en geestelijke gezondheidsrisico’s van drugsverslaving

Uw drugsverslaving kan desastreuze gevolgen hebben voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid:

  • Beschadiging aan onder meer uw hersenen en organen – drugs kunnen afhankelijk van de soort, gebruiker en omstandigheden (permanente) schade toebrengen aan uw lichaam.
  • Gevaar van overdosis– het gebruik van drugs die lastig zijn te doseren drugs (bijv. GHB) kan sneller leiden tot een (potentieel dodelijke) overdosis, evenals het combineren van verschillende drugs.

Financiële risico’s drugsverslaving

Een drugsverslaving gaat regelmatig gepaard met toenemende financiële problemen:

  • Kosten gebruik lopen op – er kan bij veel drugs tolerantie ontstaan, waardoor u meer drugs nodig heeft om hetzelfde effect te voelen.
  • Verkeerde prioriteiten stellen – mogelijk stelt u uw drugsgebruik boven het behouden van uw inkomen, of het betalen van uw vaste lasten.

Sociaal-maatschappelijke risico’s drugsverslaving

Uw sociale leven kan zwaar te lijden hebben onder uw drugsverslaving:

  • Contactverlies naasten – het contact met uw partner, familie en vrienden kan verwateren of helemaal verloren gaan.
  • School- en werkprestaties verminderen – de prestaties op uw werk of opleiding kunnen sterk achteruitgaan.

Deskundige hulp bij drugsverslaving

Het moge duidelijk zijn dat een drugsverslaving voor enorme problemen kan zorgen. Maar het is helaas niet voor iedereen weggelegd om zelfstandig te stoppen met drugs. Daarom kunt u bij ons terecht voor een effectieve behandeling om u te helpen afkicken van drugs. In onze fraaie klinieken in Portugal kunt immers op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. Neem direct contact met ons op 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl om uw herstelproces in gang te zetten.