Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Speedverslaving – verslaafd aan speed (amfetamine)

Het oppeppende middel amfetamine, beter bekend onder de naam speed, wordt in een laboratorium vervaardigd. Het vertoont grote overeenkomsten met het hormoon adrenaline dat uw lichaam in acute stresssituaties aanmaakt om extra energie te krijgen. Het is daarom in de vorige eeuw als medicijn voorgeschreven voor verschillende doeleinden. Daarnaast werd amfetamine veel gebruikt door onder meer militairen, fabrieksarbeiders, studenten en zelfs politici. Toen de risico’s van amfetamine duidelijk werden, volgde er een verbod. Tegenwoordig wordt het nog voorgeschreven als medicijn voor de behandeling van ADHD en narcolepsie. Daarnaast wordt het recreatief gebruikt – met name in het uitgaanscircuit, maar ook daarbuiten. Speed gaat echter gepaard met vele gezondheidsrisico’s en is zowel lichamelijk als geestelijk verslavend. Heeft u een speedverslaving en wilt u daar vanaf? Wij kunnen u helpen met een effectieve behandeling in een van onze klinieken in Portugal. Neem direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Wat zijn de effecten van speed?

Speed wordt meestal gesnoven of, al dan niet in een capsule, pil, vloeitje of opgelost in water of frisdrank, geslikt. Sommige gebruikers injecteren het middel echter, wat de meest risicovolle gebruiksvorm is. U loopt dan immers een verhoogde kans op infecties, aandoeningen als hepatitis B en C en HIV, en een overdosis. Snuiven is de meest voorkomende gebruiksvorm, ondanks dat het uw neus ernstig kan beschadigen. Snuiven is echter populairder dan slikken omdat de speed sneller wordt opgenomen. Al gauw begint het middel de werking van uw hersenen te beïnvloeden. Hierdoor krijgt u meer energie en wordt u minder snel moe. Daarnaast voelt u zich alert, euforisch, praterig en vrolijk, maar soms ook agressief, opgefokt, rusteloos en paranoïde. De effecten houden doorgaans zo’n vier tot acht uur aan. Het gebruik gaat gepaard met enorme risico’s. Zo loopt u onder meer kans op depressie, hartproblemen, hersen- en orgaanbeschadiging, oververhitting en uitputting.

Heb ik een speedverslaving?

Speed is zowel geestelijk als lichamelijk verslavend en bij frequent gebruik kan tolerantie optreden. Waar het drugsgebruik als een ogenschijnlijk onschuldig experiment begon, kan het zich geleidelijk ontwikkelen in een slopende drugsverslaving. Als u begint te merken dat u steeds meer gaat gebruiken om hetzelfde effect te bereiken, raakt u mogelijk verslaafd. U heeft een speedverslaving wanneer u niet in staat bent om zelfstandig te stoppen met de drugs. Op momenten dat u niet gebruikt voelt u zich beroerd en futloos, en verlangt u naar de volgende keer dat u speed gebruikt. Zonder deze designerdrugs kunt u zich immers niet meer energiek voelen of genieten. Daarnaast veroorzaakt uw speedgebruik steeds meer problemen, zoals lichamelijke en psychische klachten en problemen met uw sociale omgeving. Ook kunt u in financieel zwaar weer terechtkomen en in de problemen komen op uw werk. Neem contact met ons op als u wilt afkicken van drugs.

Afkicken van speedverslaving

Het blijkt in de praktijk een zeer lastig verhaal om zelfstandig te stoppen met drugs als speed. Het is dan ook raadzaam om de deskundige hulp in te schakelen van een specialist in de verslavingszorg. Alhoewel er nauwelijks ontwenningsverschijnselen optreden, kunnen de effecten van het middel wel omslaan in het tegendeel. Omdat u zich depressief, lusteloos, onrustig en oververmoeid gaat voelen, is de kans groot dat u weer wilt gaan gebruiken. Hoe langer en frequenter u gebruikt heeft, des te heftiger kunnen deze verschijnselen optreden. Maar ook na een langere periode zonder drugsgebruik ligt een terugval op de loer. Daarom richten wij onze effectieve behandelingen die we aanbieden in onze klinieken in Portugal helemaal op terugvalpreventie. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of daar meer te weten over komen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.