Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Stoppen met drugs

Als u een drugsverslaving heeft, zit er maar een ding op: zo spoedig mogelijk stoppen met uw drugsgebruik. Want hoe langer u het afkicken van drugs uitstelt, hoe groter de risico’s van drugsverslaving. In het ergste geval kan uw verslaving zelfs fataal aflopen. Mogelijk heeft u al eerder een of meerdere pogingen gewaagd om zelfstandig te stoppen met drugs. Het is niet verwonderlijk als dat u niet is gelukt. Zelfstandig stoppen met drugs is immers niet voor iedereen weggelegd. U doet er dan ook goed om deskundige hulp te accepteren. Neem daarvoor contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Als specialist in de verslavingszorg weten wij waar u zoal tegen aan kan lopen als u gaat stoppen met drugs.

Zelfstandig stoppen met drugs

De verschillende soorten drugs die er bestaan hebben elk hun eigen kenmerken en oefenen elk op eigen wijze aantrekkingskracht uit. Wat als een onschuldig lijkend experiment is begonnen kan al gauw uitgroeien tot een slopende drugsverslaving. Die kan niet alleen enorme schade aanrichten aan uw leven, maar ook aan dat van uw naasten. Zij zullen ongetwijfeld graag zien dat u iets aan uw verslaving gaat doen. Als u besluit om zelfstandig te stoppen met drugs staat u voor een grote uitdaging. Mocht u niet succesvol zijn, kunt u altijd professionele hulp van een specialist in de verslavingszorg inroepen. Maar u kunt als u het toch zelfstandig gaat proberen de volgende richtlijnen in gedachten houden:

Voorkom verleidingen

  • Zorg dat u geen drugs meer in huis heeft en voorkom situaties waar een terugval lonkt.

Maak voor uzelf duidelijk waarom u wilt stoppen

  • Schrijf op waarom u wilt afkicken en wat uw doelen zijn zodat u zichzelf hieraan kunt helpen herinneren.

Vertel uw omgeving dat u wilt stoppen met drugs

  • Laat uw omgeving weten wat uw intenties zijn zodat zij u kunnen steunen

Beloon uzelf bij mijlpalen

  • Houd bij hoe lang u al clean bent en beloon uzelf (na bijvoorbeeld een week zonder drugs) op een gezonde manier.

Hulp bij afkicken – stoppen met drugs

Mogelijk bent u allang bekend met bovenstaande tips en heeft u reeds vele malen tevergeefs geprobeerd te stoppen met drugs. Dat is niets om u voor te schamen – u bent immers verre van de enige! Eveneens zou u niet de eerste zijn als u succesvol weet te stoppen met drugs met onze professionele hulp. Wij bieden immers als specialist in de verslavingszorg effectieve behandelingen aan in onze klinieken in Portugal. Onze behandelingen zijn gericht op terugvalpreventie waarbij u zowel op lichamelijk als geestelijk en spiritueel gebied aansterkt. Na afloop van de behandeling kunt u indien nodig rekenen op een gedegen nazorgtraject. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of meer informatie verkrijgen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.