Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

XTC-verslaving – verslaafd aan xtc

XTC is een party-drug met een stimulerende en bewustzijnsveranderende werking die vooral in het uitgaanscircuit wordt gebruikt. Het gebruik van XTC (‘ecstacy’) gaat over het algemeen gepaard met een blij, gelukzalig, opgewekt en verliefd gevoel. Gebruikers verklaren dat ze muziek beter kunnen horen en dansen daar vaak urenlang op in een soort extatische trance. XTC-gebruik gaat echter ook gepaard met serieuze gezondheidsrisico’s op zowel fysiek als mentaal vlak. Alhoewel een lichamelijkeXTC-verslaving niet mogelijk is, is er echter wel een kans dat u geestelijk verslaafd raakt aan XTC. Het kan lastig zijn om zelfstandig te breken met uw XTC-verslaving. Daarom bieden wij als specialist in de verslavingszorg effectieve behandelingen aan in onze klinieken in Portugal. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of u heeft u meer vragen over onze klinieken of behandelingen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

XTC-verslaving – wat zijn de effecten van XTC?

De werkzame stof in XTC luistert naar de chemische naam MDMA. Het middel wordt meestal in pilvorm ingenomen die in allerlei vormen, kleuren en maten komen. Wat de effecten van de drug zijn, hangt samen met een aantal factoren. De dosering, de stemming en toestand van de gebruiker en zijn of haar omgeving kunnen daar immers invloed op hebben. Het duurt 20 tot 60 minuten voordat de pil begint te werken en effecten houden 4 tot 6 uur aan. De stimulerende en opwekkende werking kan echter resulteren in een vermoeid en uitgeput gevoel. U kunt door langdurig dansen in een warme omgeving onder invloed van xtc bovendien oververhit raken. Daarnaast ligt in het verlengde hiervan een potentieel fatale watervergiftiging op de loer. Ook bestaat er een kans op een ‘bad trip’ (met angst- en paniekaanvallen), leverschade, serotoninevergiftiging, hersen- en gebitschade. Daarnaast kunt u last krijgen van (blijvende) psychische klachten.

Heb ik een XTC-verslaving?

Omdat u zich door XTC op korte termijn zeer prettig kunt gaan voelen, loopt u het risico op een XTC-verslaving. Wanneer u een XTC-verslaving heeft, kunt u bijvoorbeeld naar het middel blijven verlangen. Dan voelt u vaak de hunkering naar het fijne gevoel dat u eerder heeft ervaren onder invloed van XTC. Daarnaast kan het gebeuren dat u meer gaat gebruiken dan u had voorgenomen of op momenten dat het niet uitkomt. Dergelijk controleverlies kan ertoe leiden dat u bijvoorbeeld ’s avonds laat xtc gebruikt terwijl u de volgende ochtend moet werken. Bovendien kunnen er negatieve consequenties verbonden zijn aan uw gebruik wanneer u een XTC-verslaving heeft. Zo kan uw gezondheid of uw relaties met uw partner, familie of vrienden er onder lijden. Laatstgenoemde komt vaker voor dan de eerdergenoemde hunkering en controleverlies. Het kan echter ook zijn dat u denkt dat u zich niet meer zonder XTC kunt vermaken.

Afkicken van XTC-verslaving

Heeft u een XTC-verslaving en lukt het u niet om uw drugsgebruik zelfstandig te stoppen? Dan bent u niet de enige. Het is immers niet altijd eenvoudig om zonder professionele begeleiding te stoppen met drugs als XTC. Wij hebben als specialist in de verslavingszorg ruime ervaring met het helpen afkicken van drugs. Onze effectieve behandelingen in onze klinieken in Portugal zijn daarnaast volledig gericht op terugvalpreventie. Daarbij meet u zichzelf aan de hand van ons vitaliteitsprogramma een gezondere levensstijl aan. Na thuiskomst in Nederland kunt u bovendien indien nodig een nazorgbehandeling ondergaan om de kans op terugval te minimaliseren. Neem direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl om uw herstelproces nu in gang te zetten.