Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Gameverslaving – verslaving aan games

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een gameverslaving. Niet alleen jongeren, maar ook volwassen krijgen steeds vaker te kampen met deze relatief jonge verslaving. Dat is geen wonder, want tegenwoordig kunt u overal spelletjes spelen. Bovendien weten game-ontwikkelaars steeds beter hoe ze games zo verslavend mogelijk kunnen vervaardigen. Het kan daarom erg lastig zijn om zelfstandig te stoppen met gamen. Met deskundige hulp van een specialist in de verslavingszorg kunt u uw leven echter weer op de rit krijgen. Heeft u een verslaving aan gamen en wilt daarmee breken? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Risico’s van een gameverslaving

Een gameverslaving gaat gepaard met tal van serieuze risico’s. Hoe langer en meer u gamet, hoe groter die risico’s over het algemeen worden. Er kunnen allerlei problemen ontstaan die verergeren zolang u niet in staat bent om het roer om te gooien:

Gezondheidsproblemen

  • U gaat slechter voor uzelf zorgen, verslechtert uw conditie en ontwikkelt RSI-klachten en ongezonde eet- en slaappatronen.

Sociale problemen

  • U relaties met uw partner, familieleden en vrienden verslechteren en u raakt steeds meer sociaal geïsoleerd.

Emotionele problemen

  • Uw verslaving zorgt voor problemen waar u stress van krijgt en u kunt in een negatieve, vicieuze cirkel belanden.

Financiële problemen

  • U krijgt geldproblemen omdat u teveel besteedt aan gamen en te weinig verdient om die aankopen te kunnen bekostigen.

Herkent u zich in bovenstaande problemen? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. De risico’s van gameverslaving zijn immers niet te onderschatten.

Stoppen met gamen – afkicken van games

Er zijn verschillende mogelijkheden om te stoppen met gamen. Wij bieden klinische behandelingen in onze klinieken in Portugal waar u op discrete wijze aan uw herstel kunt werken. Maar er zijn meer mogelijkheden voor het afkicken van games. 180 Graden maakt namelijk deel uit van Vincere dat tevens poliklinische behandelingen in eigen land aanbiedt. Daarnaast biedt de specialist in de verslavingszorg ook klinische behandelingen aan in zowel eigen land als in Zuid-Afrika. Al onze behandelingen worden buiten uw eigen risico volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarom hoeft u alleen uw eigen vervoer te bekostigen (zie kosten en vergoeding).

Gameverslaving en combinatieverslavingen

Het komt vaak voor dat een verslaving aan gamen wordt gecombineerd met een middelenverslaving. Met name verslavingen aan de middelen alcohol en cannabis komen vaak voor in combinatie met een gameverslaving.

Gameverslaving en alcoholverslaving

Een alcoholverslaving gaat op zichzelf al gepaard met enorme risico’s op allerlei gebieden. Zo kunt u enorme schade toebrengen aan zowel uw lichamelijke als geestelijke gezondheid. Een verslaving aan alcohol kan zelfs fataal aflopen: in Nederland sterven hier jaarlijks tienduizenden mensen aan.

Lees meer over gameverslaving en alcoholverslaving

Gameverslaving en cannabisverslaving

Als u verslaafd bent aan games en cannabis kunt u in een vicieuze en negatieve cirkel terechtkomen. Zo kunt afgezien van de serieuze gezondheidsrisico’s en financiële risico’s sociaal geïsoleerd raken. Ook kunt u in de problemen komen met uw school of werk.

Lees meer over gameverslaving en cannabisverslaving

Gameverslaving en psychische aandoening – dubbele diagnose

Een gameverslaving gaat vaak gepaard met een of meerdere psychische aandoeningen, wat een dubbele diagnose word genoemd. Een psychische stoornis als ADHD, depressie of PTSS maakt u immers vatbaarder voor verslavingen. Leven met een gameverslaving en psychische aandoening kan echter met grote uitdagingen gepaard gaan. Als u een dubbele diagnose heeft, kunnen wij u voor zowel uw verslaving als uw psychische aandoening behandelen.

Lees meer over gameverslaving en psychische aandoening

Meer weten over gameverslavingen?

Heeft u een verslaving aan gamen en wilt u daar een eind aan maken? Wij kunnen u helpen stoppen met gamen met een behandeling in een van onze klinieken in Portugal. Hier kunt u in een geborgen sfeer op discrete wijze aan uw herstel werken. Als u vragen heeft, kunt u mogelijk een antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde vragen gameverslaving. Heeft u een andere vraag of wilt u zich aanmelden voor een behandeling? Dan kunt u contact met ons team van deskundige medewerkers opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Behandelingen die wij aanbieden:

Direct aanmelden

Wat kunnen wij voor u betekenen? Laat u door ons overtuigen en meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Aanmelden