Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Afkicken van games in Portugal

De almaar toenemende populariteit van games gaat gepaard met een enorme toename van mensen die een gameverslaving hebben. Dat is niet verwonderlijk omdat games steeds geavanceerder worden en steeds verslavender worden vervaardigd. Daarbij kan het erg lastig zijn om zelfstandig te stoppen met gamen als u eenmaal verslaafd bent. Wij kunnen u echter helpen met effectieve behandelingen in onze klinieken in Portugal. Daar kunt u immers op discrete wijze aan uw herstel werken. Neem contact met ons voor meer informatie via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

The Pine Tree House en The School House – klinieken in Portugal

Onze comfortabele afkickklinieken The Pine Tree House en The School House liggen in het fraaie district Leiria in Portugal. De behandellocaties zijn omringd door adembenemende natuur en vormen de ideale omstandigheden om in alle rust af te kicken. U wordt hierbij bovendien bijgestaan door een multidisciplinair team van ervaringsdeskundigen en professionals zoals:

 • Counselors
 • Fysiotherapeuten
 • (Klinisch-) psychologen
 • Psychiaters
 • Verpleegkundigen
 • Verslavingsartsen
 • Woonbegeleiders

Onze behandelingen zijn daarnaast gericht op terugvalpreventie. Daarom sterkt u niet alleen op mentaal vlak, maar ook op geestelijk en spiritueel vlak aan.

The Pine Tree House en The School House in het kort

Wanneer u in een van onze klinieken in Portugal terechtkomt voor een behandeling kunt u in het kort rekenen op:

 • Een effectieve en intensieve behandeling
 • Individuele en groepstherapie
 • Discretie en privacy
 • Een arme en geborgen sfeer
 • Gezonde en afwisselende maaltijden vervaardigd door onze kok
 • Volledige vergoeding door de Nederlandse zorgverzekering (buiten eigen risico)

Als u zich wilt aanmelden voor een behandeling kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Er staat een team van deskundige medewerkers voor uw klaar aan wie u tevens al uw vragen kunt richten.

Intakegesprek – afkicken van games

Naast onze klinieken in Portugal kunt u bij verschillende andere behandellocaties terecht voor een behandeling. 180 Graden maakt immers deel uit van Vincere, dat ook tevens behandelingen aanbiedt in Zuid-Afrika en Nederland, waaronder poliklinische behandelingen. Bij welke behandeling u het meeste baat ondervindt, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Om daar beter inzicht in te verkrijgen voeren we daarom eerst een intakegesprek. In dat ongeveer een uur durende gesprek met een gespecialiseerde psycholoog bespreekt u immers uw verslavingsproblemen, huidige situatie en verleden. Vervolgens deelt de psycholoog zijn bevindingen met een psychiater waarna zij samen een behandelplan opstellen.

Behandelplan – afkicken van games

Geen mens is in onze ogen hetzelfde en daarom stemmen we onze behandelingen af op uw unieke situatie. Zo kan het gebeuren dat meerdere behandelingen worden gecombineerd omdat dit beter aansluit bij uw toestand. Mogelijk is er immers naast uw verslaving een psychische stoornis als ADHD, depressie of autisme bij u vastgesteld. Ook met een zogenaamde dubbele diagnose van gameverslaving en psychische aandoening kunt u echter bij ons terecht. Dergelijke diagnoses vereisen weer een andere behandeling dan als u bijvoorbeeld een gameverslaving en cannabisverslaving combineert. In zo’n geval is het mogelijk dat er een detoxperiode voorafgaat aan uw behandeling. Daarom verschillen onze behandeltrajecten op het gebied van duur en intensiviteit.

Klinische behandeling

U kunt bij 180 Graden terecht voor een klinische behandeling in onze locaties in Portugal: The Pine Tree House en The School House. Daarnaast kunt u een klinische behandeling ondergaan in twee locaties in Zuid-Afrika, en een in Nederland. In Nederland neemt een klinische behandeling zo’n 64 dagen in beslag, en in het buitenland ongeveer 90 dagen. Dat is exclusief een eventuele detoxperiode.

Terugvalpreventie – afkicken van games

Bij onze behandelingen staat terugvalpreventie centraal. Het is immers belangrijk dat u leert omgaan met de verleidingen die overal op de loer liggen na thuiskomst. Daarom richten we onze behandelingen zo in dat u leert om te gaan met uw impulsen. Het voorkomen van een terugval is immers een van de belangrijkste onderdelen van uw herstelproces. We bestuderen daarom samen met u wat uw valkuilen zijn en hoe u daarmee om kunt gaan. Zo leert u een terugval te voorkomen en op de juiste manier te reageren wanneer bepaalde situaties ontstaan. De terugvalpreventie bestaat onder meer uit:

 • acceptatie van uw verslaving;
 • herstelmotivatie;
 • herkennen van valkuilen
 • omgaan met emoties, verleidingen en vrije tijd;

Ook na thuiskomst in Nederland kunt u indien nodig rekenen op een nazorgbehandeling. Bent u verslaafd aan games en bent u dat zat? Wij kunnen u als specialist in de verslavingszorg helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Neem daarom contact met ons op om een afspraak te maken voor een intakegesprek via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Afkicken van games – wat kost een behandeling in Portugal?

De behandeling van uw verslaving in Portugal valt – buiten uw eigen risico – binnen de basisverzekering van Nederlandse zorgverzekeringsmaatschappijen. Daarom hoeft afgezien van uw eigen risico uw eigen vervoerskosten te bekostigen. Lees meer over de kosten en vergoedingen.

Direct aanmelden

Wat kunnen wij voor u betekenen? Laat u door ons overtuigen en meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Aanmelden