Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Gameverslaving en cannabisverslaving – afkicken in Portugal

Gameverslaving en cannabisverslaving is een combinatie die veel voorkomt. Bent u verslaafd aan wiet en gamen? Dan bent mogelijk ook op de hoogte van de ernstige risico’s die gepaard gaan met dit gedrag. Zelfstandig stoppen met blowen en gamen is bovendien niet voor iedereen weggelegd. Wij kunnen u echter helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Als specialist in de verslavingszorg bieden wij immers effectieve behandelingen aan in onze klinieken in Portugal. Neem daarom voor meer informatie contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Risico’s van een gameverslaving

Een gameverslaving ontstaat niet ineens; dit gebeurt immers geleidelijk. Daarbij is het soms moeilijk om een onderscheid te maken tussen recreatief en obsessief gamegedrag. Sommige mensen gamen dagelijks urenlang, maar laten de hobby hun leven niet op een negatieve manier beïnvloeden. Andere mensen die mogelijk minder gamen vertonen echter wel obsessief gamegedrag, waardoor ze ernstig in de problemen kunnen komen. Als u verslaafd bent aan gamen zult u mogelijk continu aan gamen denken. Daarnaast is gamen voor u belangrijker dan al het andere in uw leven. Hierdoor gaat u zichzelf mogelijk slechter verzorgen en ongezonde eet- en slaapproblemen ontwikkelen. Ook kunt u steeds meer in een sociaal isolement terechtkomen omdat u steeds minder afspraken maakt en er meer afzegt. Bovendien kunnen uw werk- en schoolprestaties onder uw verslaving gaan lijden en kunt u zelfs financieel in de problemen komen.

Risico’s van een cannabisverslaving

De risico’s van cannabisverslaving zijn niet te onderschatten. Zo kunt u ernstige schade toebrengen aan zowel uw fysieke als geestelijke gezondheid. Het kan immers onder meer uw geheugen, logisch denk- en concentratievermogen negatief beïnvloeden. Daarnaast loopt u wanneer u blowt risico uw longen ernstig te beschadigen. Zo loopt u een grotere kans op luchtweginfecties en acute en chronische bronchitis. Ook is er een grotere kans op een verminderde werking van het immuunsysteem van uw longen. Bovendien wordt er steeds vaker een verband gelegd tussen blowen en het ontstaan van psychische stoornissen als depressies en psychoses. Daarnaast loopt u net als met een gameverslaving kans op spanningen met uw sociale omgeving. Want zij zijn uw gedrag en bijkomende houding mogelijk al snel zat. Het is immers lastig als een naaste zijn verantwoordelijkheden uit de weg gaat en emotioneel niet beschikbaar is.

Risico’s gameverslaving en cannabisverslaving

Evenals gamen kan cannabisgebruik gebruikt worden om de realiteit te ontvluchten. Op deze manier kunnen deze verslavingen elkaar versterken en kunt u in een negatieve vicieuze cirkel terechtkomen. De eerdergenoemde problemen op sociaal-maatschappelijk en gezondheidsgebied zult u steeds meer willen ontvluchten door te gaan gamen en blowen. U heeft immers geen energie om uw problemen op te lossen, maar vlucht liever weer de virtuele wereld in. Op die manier kunnen uw relaties met uw partner, familie en vrienden enorm onder druk komen te staan. Zelfstandig stoppen met deze verslavingen is daarbij voor de meesten een onmogelijke opgave. Het is daarom raadzaam om deskundige hulp te accepteren om u te helpen stoppen met gamen en blowen.

Professionele hulp bij een gameverslaving en cannabisverslaving

Als specialist in de verslavingszorg bieden wij effectieve behandelingen om u te helpen afkicken van games en cannabis. In onze klinieken in Portugal kunt u immers op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. Er staat bovendien een gemotiveerd team van professionals voor u klaar om u bij te staan tijdens dit proces. Wij kunnen u zo helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of heeft u vragen over onze behandelingen of klinieken? U kunt met al uw vragen terecht bij onze deskundige medewerkers die bereikbaar zijn via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Direct aanmelden

Wat kunnen wij voor u betekenen? Laat u door ons overtuigen en meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Aanmelden