Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Gameverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Een verslaving gaat vaak gepaard met een psychische aandoening, wat ook wel een dubbele diagnose wordt genoemd. Als u een psychische aandoening als ADHD, depressie, psychose of PTSS heeft, bent u immers vatbaarder voor verslavingen. Leven met een gameverslaving en psychische aandoening kan erg lastig zijn. Mogelijk is gamen voor u echter een manier om de symptomen van uw psychische stoornis te verzachten. U lost problematische situaties echter niet op door in virtuele werelden te vluchten. Heeft u een gameverslaving en psychische aandoening en wilt u daarvoor behandeld worden? Wij kunnen als specialist in de verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg zowel uw gameverslaving als psychische aandoening behandelen. Neem daarom contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Soorten psychische aandoeningen en gameverslaving

Bij een dubbele diagnose van gameverslaving en psychische aandoening kan er sprake zijn van verschillende geestelijke stoornissen. Er zijn diverse soorten psychische aandoeningen die vaak voorkomen in combinatie met een gameverslaving:

  • Angstklachten of – stoornis
  • ADD
  • ADHD
  • Autisme
  • Borderline
  • Depressie
  • Dwangmatige stoornis
  • Eetstoornis
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom)
  • Schizofrenie

Alle aandoeningen komen met hun eigen uitdagingen en zware momenten. Daarom is het niet verwonderlijk dat u soms de realiteit wilt ontvluchten door in een virtuele wereld op te gaan. Maar omdat u door uw psychische stoornis verslavingsgevoeliger bent, kan het riskant zijn om games op deze manier te gebruiken. Het is daarom noodzakelijk om zowel uw stoornis als verslaving te behandelen om uit de negatieve spiraal te komen. Alleen op deze manier kunt u uw leven immers weer op de rit krijgen.

Behandeling dubbele diagnose in Portugal

In onze ogen is geen mens hetzelfde en bevindt iedereen zich in unieke omstandigheden. Daarom stemmen we onze behandelingen ook af op uw persoonlijke situatie. We hebben daarbij verschillende mogelijkheden. Zo kunt u in onze klinieken in Portugal een klinische behandeling ondergaan. Hier kunt u op effectieve wijze aan uw herstel werken in een discrete omgeving met een geborgen sfeer. Daarnaast zijn onze behandeling op genezing gericht. Dit betekent dat u zich een gezondere levensstijl aanmeet aan de hand van ons vitaliteitsprogramma. U sterkt zich namelijk niet alleen op lichamelijk en geestelijk gebied, maar op spiritueel gebied ontwikkelt u zich. Daar wordt u bovendien in bijgestaan door verslavingsartsen, psychologen, psychiaters, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen.

Neem contact met ons op

Heeft een gameverslaving en psychische aandoening en wilt u daar verandering in brengen? Neem dan direct contact met ons via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Er zit een deskundig team voor u klaar waar u met al uw vragen terecht kunt. U kunt zich ook direct bij hen aanmelden voor een behandeling of geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Direct aanmelden

Wat kunnen wij voor u betekenen? Laat u door ons overtuigen en meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Aanmelden