Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Stoppen met gamen – afkicken van games in Portugal

Een gameverslaving kan ernstige schade aanrichten aan uw leven dat van uw naasten. Het besluit om te minderen of stoppen met gamen zal daarom ongetwijfeld worden gesteund door uw partner, familieleden en vrienden. Bent u verslaafd aan gamen en wilt u daarvan afkicken? Wij kunnen u met effectieve behandelingen helpen stoppen met gamen in onze klinieken in Portugal. Neem daarom contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Zelfstandig stoppen met gamen

Het kan niet altijd eenvoudig zijn om een onderscheid te maken tussen recreatief en obsessief gamen. Sommigen spelen dagelijks urenlang games maar vinden niet dat hun gamegedrag hun leven negatief beïnvloedt. Daarentegen kan iemand die veel minder uren besteedt aan gamen wel inzien dat hij of zij verslaafd is. Zelfstandig minderen of stoppen met gamen is voor velen echter een brug te ver. Na een korte of langere periode zonder gamen vallen zij weer snel terug in hun oude verslavingsgedrag. Daarom is het raadzaam om een professionele behandeling te ondergaan die u onder meer met verleidingen om leert gaan. Als u toch besluit om zelfstandig te stoppen met gamen, houd dan de volgende richtlijnen in gedachten:

Breng uw gamegedrag in kaart

  • Noteer nauwkeurig wanneer en hoe lang u gamet zodat u goed inzicht heeft in uw gamegedrag.

Breng uw omgeving op de hoogte

  • Laat uw naasten weten dat wilt stoppen met gamen zodat zij u kunnen steunen tijdens dit proces.

Houd uw voortgang bij

  • Schrijf in uw agenda of op uw kalender hoeveel dagen u al niet meer heeft gegamed.

Beloon uzelf bij mijlpalen

  • Geniet van uw voortgang en beloon uzelf op een gezonden manier na bijvoorbeeld een week of maand zonder gamen.

Hulp bij het stoppen met gamen

Mogelijk bent u allang bekend met bovenstaande tips en heeft u al een of meerdere zelfstandige stoppogingen achter de rug. U zou er in dat geval goed aan doen om deskundige hulp te accepteren bij het afkicken van games. Als specialist in de verslavingszorg bieden wij immers diverse behandeltrajecten om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen. In onze klinieken in Portugal kunt u daarnaast op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. Onze behandelingen zijn daarbij altijd gericht op terugvalpreventie. Aan de hand van ons vitaliteitsprogramma meet u zich daarom een gezondere levensstijl aan. Want als u aansterkt op zowel mentaal en fysiek al spiritueel vlak verkleint u de kans op terugval. Na thuiskomst kunt u indien nodig een nazorgtraject ondergaan om die kans te minimaliseren.

Stoppen met gamen? Neem contact met ons op

Bent u verslaafd aan gamen en bent u er klaar voor om die gameverslaving aan te gaan pakken? Wij kunnen u helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Het is immers nooit te laat om het roer om te gooien. Hoe sneller u actie onderneemt, hoe sneller u leven weer op orde kunt krijgen. Neem daarom zo spoedig mogelijk contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Direct aanmelden

Wat kunnen wij voor u betekenen? Laat u door ons overtuigen en meld u aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Aanmelden