Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Gokverslaving – verslaafd aan gokken

Hoe komt het toch dat het wagen van een ogenschijnlijk onschuldig gokje zich kan ontwikkelen in een verwoestende gokverslaving? Dat heeft te maken met de spanning die het kansspel teweegbrengt en de daarbij vrijkomende dopamine en endorfine. Die stofjes geven u zo’n prettig gevoel dat het verslavend kan werken. Daarentegen zijn de gevoelens die u ervaart na het gokken uiterst onprettig, met name bij problematisch gokgedrag. De (financiële) problemen kunnen zich immers opstapelen. Bent u verslaafd aan gokken en wilt u uw leven weer op de rit krijgen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Risico’s van een gokverslaving

Een verslaving aan gokken kan ernstige schade toebrengen aan uw leven. Maar ook uw naasten kunnen zwaar gebukt gaan onder uw gedrag. U bent de controle over uzelf, uw gedachten en acties immers helemaal kwijtgeraakt. Daarom gaat u zo op in het gokken dat u alles om u heen vergeet. Hierdoor kunt u ernstig in de problemen komen op allerlei gebieden:
Financiële problemen

  • Een gokverslaving leidt meestal tot geldproblemen omdat kansspelen nou eenmaal zo gemaakt zijn dat het huis altijd wint.

Sociale problemen

  • Uw naasten lijden onder uw verslaving, niet in de laatste plaats omdat zij u mogelijk geld hebben geleend.

Geestelijke problemen

  • Uw onbedwingbare behoefte om te gokken en de problemen die het veroorzaakt zorgt voor veel stress en depressieve gevoelens;

Emotionele problemen

  • U schaamt zich voor uw gokgedrag en (financiële) problemen, maar toch lukt het u niet om ermee te stoppen.

Herkent u zich in deze problemen? Dan doet u er goed aan om contact met ons op te nemen en onze professionele hulp te accepteren. De risico’s van gokverslaving zijn immers niet te onderschatten.

Behandelingen gokverslaving

Wij bieden niet alleen effectieve verslavingsbehandelingen in onze klinieken in Portugal waar u op discrete wijze kunt afkicken van gokken. Daarnaast biedt Vincere, waar 180 Graden deel van uitmaakt, namelijk ook (poliklinische) behandelingen in eigen land en Zuid-Afrika. Mogelijk sluit een minder intensieve behandeling immers beter aan bij uw persoonlijke situatie. Geen mens is in onze ogen is immer hetzelfde en daarom stemmen wij onze behandelingen af op uw unieke omstandigheden. Al onze behandelingen zijn gericht op terugvalpreventie, waarbij u aansterkt op zowel psychologisch, fysiek en spiritueel vlak. U wordt daarbij bovendien bijgestaan door een multidisciplinair team van professionals en ervaringsdeskundigen.

Kosten behandeling gokverslaving

Al onze behandelingen worden buiten uw eigen risico volledig gedekt door uw Nederlandse zorgverzekering. Daarom hoeft u alleen uw eigen vervoerskosten te bekostigen. Op de website van Vincere vindt u meer informatie over de kosten en vergoedingen van onze behandelingen. Mocht u hier meer informatie over willen hebben, kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Gokverslaving en andere verslavingen of psychische aandoeningen

Het komt geregeld voor dat een gokverslaving gecombineerd wordt met een of meerdere verslavingen of psychische aandoeningen. Met name de volgende combinaties zijn veelvoorkomend:

Gokverslaving en alcoholverslaving

De effecten van alcohol zorgen ervoor dat uw grenzen vervagen. Ook uw verantwoordelijkheidsgevoel en beoordelingsvermogen verminderen. Dit leidt tot onverantwoord gokgedrag en het nemen van onredelijke risico’s, wat kan uitmonden in een catastrofe.

Lees meer over gokverslaving en alcoholverslaving.

Gokverslaving en cannabisverslaving

Een gokverslaving en cannabisverslaving is een risicovolle combinatie die u in een negatieve, neerwaartse spiraal kan brengen. Zowel gokken als blowen kunt u immers gebruiken om de realiteit te ontvluchten. Zo zullen uw (financiële) problemen echter alleen maar verergeren. Cannabis beïnvloedt bovendien uw beoordelings- en waarnemingsvermogen waardoor u waarschijnlijk slechtere beslissingen neemt bij het gokken.

Lees meer over gokverslaving en cannabisverslaving.

Gokverslaving en cocaïneverslaving

Cocaïne veroorzaakt zelfvertrouwen en euforie, maar ook zelfoverschatting. U krijgt mogelijk het gevoel dat u beter gaat gokken, waardoor u meer gaat inzetten. De kans is echter ook groter dat u grotere verliezen lijdt en dat uw schulden oplopen. Als de coke is uitgewerkt en uw geld op zult u zich bovendien heel slecht gaan voelen. Hierdoor ligt een depressie op de loer.

Lees meer over gokverslaving en cocaïneverslaving.

Gokverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Is er bij u naast uw gokverslaving een psychische aandoening vastgesteld? Dan is er sprake van een zogenaamde dubbele diagnose. Het komt vaak voor dat een verslaving gepaard gaat met een of meerdere psychische stoornissen als ADHD, autisme of een depressie. Dergelijke psychische aandoeningen maakt u immers vatbaarder voor verslavingen. Als u een dubbele diagnose heeft, doet u er goed om onze hulp in te schakelen. Wij hebben immers ruime ervaring in zowel de verslavingszorg als de geestelijke gezondheidszorg.

Lees meer over gokverslaving en psychische aandoening.

Heeft u hulp nodig om te breken met uw gokverslaving?

Bent u verslaafd aan gokken en bent u tot het inzicht gekomen dat u daar iets aan wilt doen? Neem dan direct contact met ons op. Het is immers nooit te laat om het roer om te gooien. Maar hoe eerder u besluit om de eerste stap richting herstel te zetten, hoe sneller u uw leven weer op de rails kunt krijgen. U kunt ons bereiken via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt met al uw vragen terecht bij onze deskundige medewerkers. Maar mogelijk vindt u uw vraag wel tussen onze veelgestelde vragen gokverslaving.

Behandelingen