Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Afkicken van gokken

Gokken gaat gepaard met vele risico’s en een gokverslaving kan dan ook ernstige schade toebrengen aan uw leven. Afkicken van gokken is dan ook een verstandig besluit. Het is echter niet eenvoudig om dat zonder deskundige begeleiding te doen. Daarom doet u er goed aan om professionele hulp te accepteren van een specialist in de verslavingszorg. Wij bieder effectieve behandelingen in onze klinieken in Portugal waar u op discrete wijze kunt afkicken van gokken. Om u aan te melden of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Over onze afkickkliniek in Portugal

In de praktijk blijkt het uitermate lastig te zijn om in uw eigen omgeving zelfstandig te stoppen met gokken. Daarom kan het verstandig zijn om een behandeling te ondergaan in een van onze comfortabele klinieken in Portugal. Hier kunt u immers op discrete wijze in een geborgen sfeer aan uw herstel werken. Daarbij wordt u bijgestaan door een multidisciplinair team van professionals, waaronder:

 • Counselors
 • Fysiotherapeuten
 • (Klinisch-) psychologen
 • Psychiaters
 • Verpleegkundigen
 • Verslavingsartsen
 • Woonbegeleiders

Onze behandelmethoden zijn op genezing gericht en stellen terugvalpreventie daarom centraal. Uw herstel draait daarom niet alleen om het aansterken op geestelijk gebied, maar ook op lichamelijk en spiritueel vlak. Het is immers de bedoeling dat u zelfstandig de verleiding om te gokken leert weerstaan.

Afkicken van gokken in Portugal in het kort

Bij ons kunt u erop vertrouwen dat u de best mogelijk zorg ontvangt in de best mogelijk omstandigheden. Als u in aanmerking komt voor een behandeling in Portugal kunt u rekenen op:

 • Een intensieve en effectieve behandeling
 • Individuele en groepstherapie
 • Privacy en discretie;
 • Prachtige, natuurrijke omgeving waar u in alle rust aan uw herstel kunt werken;
 • Heerlijke gezonde maaltijden;
 • Volledig vergoeding door de Nederlandse zorgverzekeraar.

Als u zich wilt aanmelden voor een behandeling of vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Intakegesprek – afkicken van gokken

U kunt naast in onze klinieken in Portugal ook behandeld worden in Nederland en Zuid-Afrika. Daarbij horen bijvoorbeeld ook poliklinische behandelingen tot de mogelijkheden. Om erachter te komen welke behandeling het best aansluit op uw toestand, voert u eerst een intakegesprek met een psycholoog. Zo verkrijgen wij meer inzicht in uw persoonlijke situatie. Mogelijk gaat uw gokverslaving gepaard met bijvoorbeeld een psychische aandoening en/of een alcoholverslaving. Daar stemmen wij ons behandeltraject dan op af; wij zijn immers ook gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg. Na afloop van het intakegesprek deelt de psycholoog van dienst zijn bevindingen met een psychiater. Gezamenlijk komen zij vervolgens tot een diagnose, waarna zij een behandelplan opstellen.

Behandelplan – afkicken van gokken

In een adviesgesprek delen wij vervolgens het behandelplan met u. In dat behandelplan wordt omschreven bij welke behandeling u volgens ons het meest gebaat bent. Het kan zijn dat u een behandeling van 180 Graden in Portugal wordt geadviseerd, maar er zijn andere mogelijkheden. 180 Graden maakt immers deel uit van Vincere dat ook behandelingen in eigen land en Zuid-Afrika aanbiedt. Aan het einde van het adviesgesprek kiest u of u akkoord gaat met het behandelplan of niet. Een klinische behandeling in Nederland duurt doorgaans 64 dagen, waar u in het buitenland 90 dagen behandeld wordt. Dit is echter exclusief een eventuele detoxperiode.

Terugvalpreventie – afkicken van gokken

Het belangrijkste element van het afkicken van gokken is het voorkomen van een terugval. Het kan uiterst lastig zijn om na een periode zonder gokken de verleiding te weerstaan om weer eens te gokken. Wat mogelijk met een klein, onschuldig ogend, gokje begint, kan u binnen de kortste keren enorm in de problemen brengen. Daarom is het belangrijk dat u zo sterk in uw schoenen staat dat u niet weer in de verleiding komt. Wij besteden in onze behandelingen daarom aandacht aan de volgende punten:

 • Motivatie om te herstellen
 • Herkenning van uw valkuilen
 • Omgaan met verleidingen, emoties en vrije tijd
 • Acceptatie van uw verslaving

Hoe sneller u ingrijpt, hoe sneller u uw leven weer op de rit kunt krijgen. Wilt u stoppen met gokken en kunt u daar onze hulp bij gebruiken? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Afkicken van gokken – hoeveel kost een behandeling?

Geldproblemen zijn over het algemeen inherent aan een gokverslaving. Over de kosten van uw behandeling hoeft u zich echter gelukkig geen zorgen te maken. Onze behandelingen worden immers, buiten uw eigen risico, geheel vergoed, omdat ze vallen binnen het basispakket van de Nederlandse zorgverzekeraar. U bent wel verantwoordelijk voor uw eigen vervoerskosten. Lees meer informatie over de kosten en vergoedingen.