Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Gokverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

Een gokverslaving gaat vaak gepaard met een of meerdere psychische stoornissen als ADHD, autisme, bipolaire stoornissen, borderline of depressie. Dergelijke psychische aandoeningen maken u immers verslavingsgevoeliger. Als u een gokverslaving en psychische aandoening heeft, is er een grote kans dat u tegen veel problemen aanloopt. Bent u verslaafd aan gokken en is er daarnaast een psychische stoornis vastgesteld? Dan is er sprake van een dubbele diagnose en staat u mogelijk voor veel uitdagingen in uw leven. Wij kunnen u echter een effectieve behandeling bieden in onze klinieken in Portugal. Als specialist in de verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg behandelen wij u immers voor zowel uw verslaving als uw psychische aandoening. Zo kunt u op verantwoorde wijze afkicken van gokken. Neem contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl voor meer informatie.

Gokverslaving en psychische aandoening – soorten

Een gokverslaving wordt gekenmerkt door een onbedwingbare behoefte om te gokken. Overmatig gokgedrag kan echter zware psychische problemen veroorzaken of verergeren. Als gevolg van schuldgevoelens en stress over financiële en sociale problemen kunt u ernstige depressies ontwikkelen. Daarbij kan een psychische aandoening die depressieve gevoelens bovendien versterken. Tevens kunnen onder meer de volgende psychische stoornissen uw vatbaarheid voor verslavingen vergroten:

 • Angstklachten
 • Angststoornis
 • ADD
 • ADHD
 • Autisme
 • Bipolaire stoornis
 • Borderline
 • Depressie
 • Dwangmatige stoornis
 • Eetstoornis
 • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom)

Het komt bovendien geregeld voor dat verschillende van bovenstaande aandoeningen worden gecombineerd met een gokverslaving. De dopamine en endorfine die vrijkomen bij het gokken kunnen ervoor zorgen dat u even niet lijdt onder uw symptomen. Het is echter uiteraard geen duurzame oplossing. Na het gokken zult u immers des te meer last hebben van de symptomen van uw aandoening. Daarnaast zullen uw (financiële, sociaal-maatschappelijke, lichamelijke of geestelijke) problemen door het gokken alleen maar verergeren.

Deskundige hulp bij dubbele diagnose in Portugal

Heeft u een gokverslaving en psychische aandoening en wilt u uw leven weer op de rit krijgen? Dan doet u er goed aan om de professionele hulp van een specialist in de verslavingszorg te accepteren. Zelfstandig stoppen met gokken is immers niet eenvoudig, zeker niet als u ook een psychische aandoening heeft. Wij kunnen u echter een effectieve behandeling bieden in onze klinieken in Portugal. Hier kunt u op discrete wijze werken aan uw herstel in een geborgen sfeer. De kosten voor onze behandelingen zijn bovendien – buiten uw eigen risico – volledig gedekt door uw zorgverzekering. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze deskundige medewerkers via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt ook met al uw vragen bij hen terecht.