Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Risico’s gokverslaving

Risico’s gokverslaving – een gokverslaving kan verreikende gevolgen hebben. Niet alleen de gokverslaafde, maar ook zijn of haar naasten kunnen er immers zwaar onder te lijden hebben. Logischerwijs leidt een gokverslaving praktisch altijd tot financiële problemen. Maar u loopt ook risico op sociaal-maatschappelijk vlak en op het gebied van uw gezondheid. Bent u gokverslaafd en wilt u daar iets aan doen? Wij bieden effectieve behandelingen in onze klinieken in Portugal die u kunnen helpen stoppen met gokken. Neem contact op met onze deskundige medewerkers via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Heb ik een gokverslaving?

Wat begint als een onschuldig gokje wagen kan zich ongemerkt ontwikkelen tot een gokverslaving. Of u nou op sportwedstrijden wed, in het (digitale) casino, of op een speelautomaat, het geeft een kick. De spanning die bij gokken komt kijken gaat gepaard met vrijkomende dopamine en endorfine. Die stoffen geven u zo’n prettig gevoel dat het zeer verslavend kan werken. Wanneer gokken uw leven gaat beheersen is het gokken niet recreatief meer maar een verslaving. Herkent u zich onderstaande stellingen? Dan is zeer waarschijnlijk een goed idee om contact met ons op de te nemen voor een professionele behandeling.

Uw kunt u nergens anders aan denken dan gokken

U denkt continu aan gokken en bent niet in staat om daarmee te stoppen. Gokken is uw hele leven gaan beheersen. Zelfs als u niet gokt, kunt u nergens anders aan denken dan de volgende keer dat u weer gaat gokken.

U raakt steeds meer in de financiële problemen

Overmatig gokken staat praktisch altijd garant voor financiële problemen. Gokken is op lange termijn immers altijd verliesgevend, omdat alle speelvormen zo ontworpen zijn dat ‘het huis’ altijd winst maakt. Hoe meer en langer u blijft gokken, hoe groter uw geldproblemen daarom doorgaans worden.

De relaties met uw partner, familie en vrienden verslechteren

Omdat gokken belangrijker wordt dan al het andere in uw leven, kan uw sociale leven daar zwaar onder gaan lijden. Wanneer u steeds meer geld leent van uw naasten kan daarnaast ook ernstige consequenties hebben voor uw relaties met hen.

Gokken bezorgt u steeds meer stress

Uw gokverslaving kan enorm veel stress veroorzaken, met name als het gepaard gaat met geldproblemen. Toch lukt het u niet om de drang tot gokken te bedwingen. U bent mogelijk in de veronderstelling dat u uw verloren geld weer terug kan winnen.

U liegt over uw gokgedrag

De kans is groot dat u in eerste instantie niet wilt toegeven dat u een gokverslaving heeft. Daarom liegt u ongetwijfeld niet alleen tegen uzelf maar ook tegen uw naasten over uw gokgedrag. U vertelt bijvoorbeeld niet over hoeveel geld u heeft vergokt of hoeveel schuld u heeft opgebouwd.

Risico’s gokverslaving – vicieuze cirkel

Het gokken zorgt en verergert niet alleen uw problemen, het is ook een manier om uw problemen te ontvluchten. Het is erg lastig om zelf uit deze vicieuze cirkel te komen die wordt gekenmerkt door de volgende fases:

  • Uw gokverslaving en daaraan gerelateerde geldproblemen bezorgen u stress en frustratie.
  • U weet niet hoe u met deze nare gevoelens moet omgaan en bent niet in staat om zelfstandig te stoppen met gokken.
  • Om uw problemen te ontvluchten, en mogelijk in de veronderstelling dat u uw geld gaat terugwinnen, gaat u weer gokken.

Om uit een dergelijke situatie te komen zonder professionele begeleiding is voor de meesten niet weggelegd. Daarom is het raadzaam om als u gokverslaafd bent zo spoedig contact met ons op te nemen. Als specialist in de verslavingszorg hebben wij immers ruime ervaring met het behandelen van gokverslaafden.

Meer risico’s gokverslaving

Het mag geen geheim zijn dat een gokverslaving voor enorm veel problemen kan zorgen in uw leven. Maar uw verslaving kan ook verwoestend werken op het leven van uw naasten. U kunt niet alleen financieel in zwaar weer belanden, ook uw gezondheid en sociale en professionele leven kunnen er onder lijden.

Financiële risico’s gokverslaving

Grote financiële risico’s zijn inherent aan een gokverslaving. Zelfs als u winst heeft gemaakt kunt u uw verlangen om te blijven gokken niet bedwingen.

  • Toenemende inzet – het inzetten van kleine bedragen geeft u niet meer dezelfde kick met als gevolg dat u steeds meer gaat inzetten.
  • Geld lenen – omdat u al uw geld aan gokken besteedt, moet u steeds meer geld gaan lenen, wat u vervolgens weer vergokt.

Sociaal-maatschappelijke risico’s gokverslaving

Een gokverslaving kan een enorme negatieve invloed hebben op uw sociaal-maatschappelijke leven. U stelt gokken immers boven uw school- en werkprestaties en het onderhouden van uw relatie, familiebanden en vriendschappen.

  • Sociale contacten – uw relaties met uw naasten komen door uw gok- en leengedrag zwaar onder druk te staan.
  • School of werk – omdat u continu met gokken bezig bent, komt u in de problemen op uw werk en/of opleiding.

Psychische risico’s gokverslaving

U kunt ernstige psychische problemen krijgen als gevolg van buitensporig gokgedrag. Waar u zich tijdens het gokken mogelijk even prettig voelt, versterkt het gokken op lange termijn juist nare gevoelens.

  • Stress – u leeft in uw eigen wereld en kunt zich eenzaam, verdrietig, somber en angstig gaan voelen.
  • Depressie – uw gedrag kan op weinig begrip rekenen en schuldgevoelens en schaamte voor uw geldproblemen kunnen u depressief maken.

Professionele hulp bij gokverslaving

Zelfstandig afkicken van gokken is voor velen niet weggelegd. Daarom is het raadzaam om deskundige hulp te accepteren als u gokverslaafd bent en wilt stoppen met gokken. Wij kunnen u als specialist in de verslavingszorg immers helpen uw leven weer op de rit te krijgen. Ons multidisciplinaire team van professionals heeft immers ruime ervaring met het behandelen van gokverslaafden. Bent u verslaafd aan gokken? Dan kan een effectieve behandeling in een van onze klinieken in Portugal mogelijk de oplossing zijn voor u. 180 Graden maakt echter deel uit van Vincere dat bijvoorbeeld ook poliklinische behandelingen aanbiedt in eigen land. Zo kunnen we u een behandeling aanbieden die het beste aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden. Hoe erg uw situatie ook mag zijn, u kunt altijd contact met ons op te nemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.