Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Stoppen met gokken

Een gokverslaving kan desastreuze gevolgen hebben voor u en uw naasten. Zij zullen daarom ongetwijfeld graag zien dat u gaat afkicken van gokken. Zelfstandig stoppen met gokken is echter niet voor velen weggelegd. Daarom is het raadzaam om professionele hulp te accepteren om u te helpen stoppen met gokken. Wij kunnen u de behandeling bieden die u nodig heeft om uw leven weer op de rit te krijgen. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of meer informatie aanvragen over onze behandelingen of klinieken in Portugal? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Zelfstandig stoppen met gokken

Als u besluit om te stoppen met gokken bewijst u uzelf een enorme gunst. De risico’s van een gokverslaving zijn immers immens. In de aanloop naar uw besluit om te stoppen kunt u dan ook enorm in de problemen zijn gekomen. Mogelijk heeft u een groot verlies geleden, heeft u een grote schuld opgebouwd en bent uw baan kwijtgeraakt. Wellicht zijn de relaties met uw naasten ook enorm verslechterd door uw verslaving. Wat uw motivatie om te stoppen ook is, u kunt de volgende richtlijnen in overweging nemen.

Noteer de voordelen van het stoppen met gokken

  • Als u veel geld hebt vergokt, kunt u dat op papier opschrijven en aan de muur hangen ter motivatie.

Voorkom verleidingen

  • Vermijd situaties waarin u normaal gesproken zou gokken zodat u minder snel toegeeft aan de verleiding.

Houd uw voortgang bij

  • Schrijf in uw agenda of op uw kalender hoe lang u al niet heeft gegokt.

Vier mijlpalen

  • Als u een week of maand niet heeft gegokt, mag u uzelf daarvoor best op een gezonde manier belonen.

Hulp bij het stoppen met gokken

Zelfstandig stoppen met gokken kan echt een enorme uitdaging zijn. Daarom is het raadzaam om te overwegen om professionele hulp te accepteren. Mogelijk blijkt een intensieve en effectieve behandeling in een van onze klinieken in Portugal een oplossing voor u te bieden. Hier kunt u op discrete wijze aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. Bij onze behandelingen staat terugvalpreventie centraal en wordt u bijgestaan door een multidisciplinair team van professionals. U sterkt niet alleen op geestelijke gebied aan, maar ook op fysiek en spiritueel vlak groeit u. Eventueel kunt u – indien nodig – na thuiskomst een nazorgbehandeling volgen om de kans op terugval te minimaliseren. Om een intakegesprek of geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen kunt u contact opnemen via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt ook met al uw vragen terecht bij onze deskundige medewerkers die u graag verder helpen.