Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen gokverslaving

Veelgestelde vragen gokverslaving – 180 Graden krijgt als specialist in de verslavingszorg veel vragen over gokken en gokverslaving. Wanneer u of een van uw naasten een verslaving aan gokken heeft, kan dit immers veel vragen oproepen. Aan de hand van onze jarenlange ervaring hebben wij daarom een lijst samengesteld van de vragen die we vaak krijgen. Kunt u uw vraag hier niet tussen vinden? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt immers met al uw vragen terecht bij onze deskundige medewerkers.

Wat zijn de gevaren van gokken?

Gokken is in meerdere opzichten een gevaarlijke tijdsbesteding. Een keer een ogenschijnlijk onschuldig gokje wagen is relatief ongevaarlijk. Het wordt echter wel zeer gevaarlijk wanneer u verslaafd raakt aan gokken. Hierdoor kunt u zichzelf immers enorm in de problemen werken. Zowel op financieel en sociaal-maatschappelijk gebied, als op gezondheidsvlak. Bij een gokverslaving wordt het gokken bovendien een manier om de realiteit te ontvluchten. Zo kunt u door te gokken enerzijds uw problemen verergeren waardoor u zich heel naar kunt gaan voelen. Anderzijds kunt u gokken gebruiken om uw problemen even niet onder ogen te hoeven zien. Het kan erg lastig zijn om deze negatieve vicieuze cirkel te doorbreken.

Heb ik een gokverslaving?

De scheidslijn tussen recreatief gokken en een gokverslaving is dun. Wat kan beginnen als een onschuldig lijkend spelletje, kan immers binnen de kortste keren omslaan in een verwoestende verslaving. Want door de vele mogelijkheden tot kansspelen waar u continu toegang toe heeft, kunt u ongemerkt steeds vaker gaan gokken. Wanneer u vervolgens uw gokgedrag niet meer onder controle kunt houden, heeft u een gokverslaving ontwikkeld. Ondanks grote verliezen of opgebouwde schuld kunt u uzelf niet overtuigen om te stoppen met gokken. Langzaam maar zeker gaat uw leven vervolgens steeds meer draaien om gokken. Het wordt immers belangrijker voor u dan al het andere in uw leven en gaat uw hele leven zelfs beheersen. Als u zich herkent in dit geschetste beeld is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Onze deskundige medewerkers helpen u immers graag verder en zijn bereikbaar via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Is gokken schadelijk voor mijn gezondheid?

Overmatig gokken kan absoluut ernstige schade toebrengen aan zowel uw geestelijke als lichamelijke gezondheid. Een gokverslaving veroorzaakt problemen op verschillende gebieden waarvan de financiële waarschijnlijk als eerste aan de oppervlakte komen. Die financiële problemen hangen uiteraard ook samen met de psychische en fysieke klachten waar u last van kunt krijgen. Gokken zorgt er namelijk voor dat u zich op korte termijn even prettig voelt en tijdelijk uw problemen vergeet. Op lange termijn, en als u niet aan het gokken bent, kunt u zich echter enorm depressief gaan voelen. Eenzame, sombere, verdrietige en angstige gevoelens veroorzaakt door uw gokverslaving gaan bovendien vaak gepaard met allerlei lichamelijke klachten. Stress en zorgen over uw problemen zorgen ervoor dat u zich minder goed gaat verzorgen. Ook is de kans groot dat u ongezonde eet- en slaappatronen ontwikkelt. Als u gaat afkicken van gokken kunt u daarom ontwenningsverschijnselen krijgen als vermoeidheid, hoofdpijn, trillen en zweten.

Hoe krijg ik controle over mijn gokverslaving?

Een gokverslaving komt voor in alle lagen van de bevolking en is niets om u voor te schamen of schuldgevoelens over te hebben. De eerste stap van het herstelproces behoeft de meeste moed: de bewustwording en erkenning van uw probleem. Vervolgens doet u er goed om er stil bij te staan hoeveel geld en tijd u investeert in gokken. Op welke momenten en in welke situatie wendt u zich tot kansspelen en welk gevoel gaat daarmee gepaard? Wellicht gaat u vaak gokken op momenten dat u veel stress ervaart. Door uw gokgedrag zo in kaart te brengen kunt u hier mogelijk patronen in ontdekken en uw inzicht vergroten. Vervolgens kunt u meer grip proberen te krijgen op uw gokgedrag door bepaalde richtlijnen voor uzelf op te stellen. Zelfstandig stoppen met gokken is echter niet voor velen weggelegd. Daarom doet u er goed aan om contact met ons op te nemen.

Hoe kan ik stoppen met gokken?

Zelfstandig afkicken van gokken kan een enorme opgave zijn. Als u een gokverslaving heeft, bent u immers de controle over uzelf, uw gedachten en acties waarschijnlijk compleet verloren. Heeft u een gokverslaving en lukt het u maar niet om te stoppen met gokken? Dan doet u er goed aan om deskundige hulp te accepteren van een specialist in de verslavingszorg. Wij bieden immers effectieve behandelingen in onze klinieken in Portugal waar u op discrete wijze kunt afkicken van gokken. Want onze behandellocaties bieden u de ideale omstandigheden om aan uw herstel te werken in een geborgen sfeer. U wordt namelijk bijgestaan door een deskundig team van ervaren professionals en ervaringsdeskundigen. Onze behandelingen zijn daarnaast volledig gericht op terugvalpreventie waarbij u aansterkt op zowel geestelijk en fysiek als spiritueel gebied. Na thuiskomt kunt u bovendien indien nodig rekenen op een gedegen nazorgtraject.

Hoe lang duurt afkicken van gokken?

In onze oog is geen mens hetzelfde en bevindt ieder mens zich in unieke omstandigheden. Daarom voert u aanvankelijk een intakegesprek met een psycholoog zodat we meer inzicht krijgen in uw persoonlijke situatie. Daar stemmen we vervolgens een behandelplan op af. Mogelijk is een klinische opname in Portugal, die exclusief eventuele detoxperiode ongeveer 90 dagen duurt, niet ideaal voor u. 180 Graden maakt echter deel uit van Vincere dat tevens behandelingen aanbiedt in Nederland en Zuid-Afrika. Zo is het ook mogelijk om een poliklinische behandeling te ondergaan in eigen land. Dit is echter geheel afhankelijk van uw toestand en situatie. Mogelijk is er naast uw gokverslaving een psychische aandoening bij u vastgesteld. Dan vraagt uw situatie om een andere benadering dan wanneer u bijvoorbeeld een gokverslaving en cocaïneverslaving combineert. Wilt u een intakegesprek inplannen of zit u met vragen? Neem dan contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Gaat stoppen met gokken gepaard met risico’s?

Stoppen met gokken gaat niet gepaard met grote risico’s, ook niet wanneer u dat plotseling doet. Wellicht krijgt u te maken met ontwenningsverschijnselen als hoofdpijn, vermoeidheid, zweten en trillen. Daarnaast zult u mogelijk een sterk verlangen voelen om weer te gaan gokken. U zult sterk in uw schoenen moeten staan om de verleiding te kunnen weerstaan. Dit is immers niet altijd eenvoudig en u zult mogelijk in een spirituele leegte terechtkomen. Zeker wanneer u uw schulden moet aflossen of problemen met school en werk moet oplossen, kan het erg lastig zijn. U kunt immers te maken krijgen met enorme frustratie en negatieve gedachten die in een depressie kunnen uitmonden. Wilt u stoppen met gokken, maar lukt het u niet om de verleiding te weerstaan? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u immers de hulp bieden die nodig is om uw leven weer op de rit te krijgen.

Wat kan ik doen als iemand te veel gokt?

Het is niet eenvoudig om een naaste te zien kampen met een gokverslaving. Een gokverslaving kan immers het leven van de verslaafde verwoesten, maar ook het leven van zijn of haar naasten. Wanneer uw partner gokverslaafd is, kunt u door die verslaving mogelijk problemen hebben om uw vaste lasten te betalen. Of mogelijk raakt een vriend of familielid van u steeds verder in de (financiële) problemen door een gokverslaving. Hoe het u ook raakt, de ellende waar u mee te maken heeft bent u liever kwijt dan rijk. Als u zich zorgen maakt om iemands gokgedrag is de kans groot dat uw zorgen terecht zijn. Maakt u zich zorgen om iemand die verslaafd is aan gokken? Neem dan direct contact met ons op. Onze deskundige medewerkers kunnen uw naaste immers helpen afkicken van gokken. Het is daarbij wel van belang dat hij of zij daar zelf ook achter staat.

Om welke redenen zou ik stoppen met gokken?

De lijst van redenen om te stoppen met gokken als u gokverslaafd bent is eindeloos. Veel van deze redenen zijn zeer voor de hand liggend en behoeven geen uitleg:

  • Niet langer in financiële onzekerheid verkeren.
  • Een rijker sociaal leven
  • Meer tijd en geld over om leuke dingen te doen in uw vrije tijd.
  • Nooit meer stress of schuldgevoelens veroorzaakt door gokken.

Heeft u een gokverslaving en ziet u in dat u er goed aan zou doen om te stoppen met gokken? U kunt contact met ons opnemen als u daar hulp bij nodig heeft. Wij immers ruime ervaring in het behandelen van mensen met een gokverslaving en weten waar u zoal tegen aanloopt.

Is het gevaarlijk om ineens te stoppen met gokken?

Een gokverslaving ontstaat niet plotseling maar is iets dat zich over het algemeen geleidelijk ontwikkelt. Wat als een ogenschijnlijk onschuldig gokje met een klein bedrag is begonnen, kan zich ontwikkelen tot een verwoestende verslaving. U bent waarschijnlijk met steeds grotere bedragen gaan spelen wat gepaard met een steeds grotere kick. Wanneer u plotseling stopt, zult u daarom mogelijk te maken krijgen met enkele ontwenningsverschijnselen als vermoeidheid, hoofdpijn, trillen en zweten. Daarnaast kunt u last gaan krijgen van sombere gevoelens die zelfs tot een depressie kunnen leiden. U kunt bovendien een spirituele leegte gaan ervaren waardoor het erg lastig kan zijn om de verleidingen te weerstaan. U zult de tijd die u eerder besteedde aan gokken immers op een andere manier moeten gaan invullen. Daarbij is het belangrijk dat u uw gokverslaving niet inruilt voor bijvoorbeeld een alcoholverslaving of cocaïneverslaving.

Wat is het effect van gokken op mijn slaap?

Het is geen geheim dat uw slaap enorm beïnvloed wordt door uw gemoedstoestand. Dat een gokverslaving en de problemen die daardoor ontstaan uw gemoedstoestand geen goed doen mag daarnaast geen wonder heten.

Enerzijds kunt u immers stress krijgen van de verliezen die u heeft geleden en uw oplopende schuld. Hierover kunt u zich logischerwijs ernstige zorgen maken waar u mee naar bed gaat en mee opstaat. Mogelijk wordt u hierdoor, als het u al lukt om te slapen, soms badend in het zweet wakker.

Anderzijds kunt u zich zo opgewonden voelen om weer te gaan gokken dat u door de opwinding niet kunt slapen. Zo houdt gokken u niet alleen bezig wanneer u aan het gokken bent, maar beheerst het uw hele leven.

Kan een gokverslaving samengaan met andere verslaving?

Het komt geregeld voor dat een gokverslaving samengaat met een of meerdere andere verslavingen. Al dan niet vanwege een psychische stoornis kunt u immers extra vatbaar zijn voor verslavingen als u een gokverslaving heeft. Een verslaving aan gokken gaat daarom bijvoorbeeld op de volgende manieren gecombineerd worden: gokverslaving en cocaïneverslaving, gokverslaving en alcoholverslaving en gokverslaving en cannabisverslaving.

Veelgestelde vragen gokverslaving – neem contact op

Staat u uw vraag hier niet tussen of wilt u meer weten over bijvoorbeeld onze behandelingen of klinieken in Portugal? Neem dan gerust contact op met ons team van deskundige via via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. U kunt met al uw vragen bij ons terecht.