Snel een intake? Bel ons direct op 085 - 273 75 90 | Specialist in verslavingszorg in het buitenland!
Selecteer een pagina

Stoppen met seks – afkicken in Portugal

Een verslaving aan seks kan uw hele leven ontwrichten. De risico’s van seksverslaving zijn immers niet te onderschatten. Mogelijk lijdt u immers zelf onder uw seksuele gedrag of gaat het ten koste van uw relatie, werk- of schoolprestaties. Het kan echter zeer lastig zijn om zonder deskundige begeleiding te minderen of even helemaal te stoppen met seks. Een seksverslaving wordt immers gekenmerkt door een gebrek aan controle over uw seksuele gedrag. Het kan daarom raadzaam zijn om professionele hulp in te roepen van een specialist in de verslavingszorg. Onze behandelingen zijn volledig op genezing gericht en afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden en toestand. Wilt u zich aanmelden voor een behandeling of heeft u vragen? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl.

Hoe kan ik zelf stoppen met mijn seksverslaving?

Mogelijk kunt u maar niet loskomen van uw seksverslaving ondanks verschillende pogingen om uw gedrag aan banden te leggen. Alhoewel u zelf iets aan uw verslaving kunt doen, lukt het de meesten echter niet om te stoppen of minderen. Dit kan veel frustratie en gevoelens van schuld en schaamte teweegbrengen. U zult om te beginnen duidelijk afspraken met uzelf en uw partner moeten maken. Bijvoorbeeld over wat uw doelstellingen zijn en op welke manier u die wilt bereiken. Om u te helpen uw seksuele gedrag onder controle te krijgen, kunt u de volgende richtlijnen in ogenschouw nemen:

Vermijd triggers

  • Breng de situaties in kaart waarin u normaal gesproken seksuele opwinding ervaart en vermijd die situaties.

Houd uw voortgang bij

  • Noteer in uw kalender of agenda hoe lang u al bepaald gedrag heeft weten te vermijden.

Beloon uzelf bij mijlpalen

  • Trakteer uzelf op een gezonde manier wanneer u bijvoorbeeld een week of een maandlang uw doelstellingen heeft gehaald.

Wees niet te streng

  • Focus u op uw vooruitgang en straf of schaam uzelf niet voor elke seksuele gedachte.

Professionele hulp bij stoppen met seks

Wanneer u een seksverslaving heeft waar u maar niet vanaf komt, is het raadzaam om professionele hulp in te roepen. Het kan immers lastig zijn om zelfstandig te stoppen met seks en uw patronen te doorbreken. Onze deskundige medewerkers hebben echter ruime ervaring met het helpen afkicken van seksverslaving. In onze klinieken in Portugal kunt u bovendien op discrete wijze uw leven weer op de rit krijgen in een geborgen sfeer. We richten onze behandelingen op terugvalpreventie waarbij u aansterkt op zowel geestelijk en fysiek als spiritueel gebied. Omdat we deel uitmaken van Vincere, kunt u bovendien ook terecht in Nederland en Zuid-Afrika voor (poli)klinische behandelingen.

Stoppen met seks in Portugal

Heeft u een seksverslaving en wilt u daar vanaf? Hoe eerder u besluit in te grijpen, hoe sneller u uw leven weer op de rails kunt krijgen. Neem daarom zo spoedig mogelijk contact met ons op via 085 – 273 75 90 of info@180gr.nl. Onze deskundige medewerkers helpen u immers graag verder.